ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

TOP-10: Οι καλύτερες ταινίες δράσης μετά το 2000

Ο Αύγουστος είναι μήνας που απαιτεί χαλάρωση και καλή παρέα. Όσοι διαθέτετε μεγάλο μπαλκονάκι, φωνάξτε φίλους-φίλες, βάλτε καλό μεζέ και αρκετές κρύες μπύρες και διαλέξτε κάποια από τις ταινίες δράσης που σας προτείνουν οι SPORTSOFFICERS. -SWKO-


ΘΕΣΗ 10


Το τελικό χτύπημα (2012) - Contraband



O Marc Wahlberg είναι ο ήρωας μας. Μεγάλο αλάνι το παλικάρι, γνωρίζει τα μονοπάτια της άδικης ζωής όντας λαθρέμπορος στο παρελθόν. Αγάπησε πολύ όμως μια γυναίκα και για αυτό θα μπει σε περιπέτειες. Όχι ότι έκανε το κορίτσι κάτι κακό. Ο μπατζανάκης την έκανε την πατάτα σε αυτό το έργο. Έμπλεξε με ναρκωτικά και παλιό συμμορίες και μαζί με όλα αυτά,τους χρώσταγε και λεφτά. Ο ήρωας μας όμως θα προσπαθήσει να καθαρίσει για πάρτη του. Βία, φασαρίες, προσωπικά στοιχήματα, μερικές χαζοαμερικανιές όπως κάθε χολιγουντιανή περιπέτεια αλλά αυτό είναι το τίμημα της ταινίας. Θα περάσεις 2 ώρες με μπόλικη περιπέτεια και πολύ ευχάριστα.Θα συγκινηθείς και λιγάκι... Κάποιοι θα την πούν βαρετή και κάποιοι άλλοι κλίσε. Εγώ θα την έλεγα μια καλή περιπέτεια. Είμαστε στη δέκατη θέση ακόμα. Έχουμε μέλλον...



ΘΕΣΗ 9


Η γεύση της εκδίκησης (2013) - Dead man down



Victor λέγεται ο ήρωας της ιστορίας μας και είναι σκληρός. Η συμμορία που είναι μέλος χάνει ένα-ένα τα μέλη του αφού κάποιο κακό ανθρωπάκι βάλθηκε να τους ξεκάνει. Η εκδίκιση είναι το καλύτερο όπλο, στα χέρια ενός πραγματικού άντρα. Ο Collin Farell είναι ένας από τους top ηθοποιούς για να τον δει κανείς, σε μια action movie. Στην ταινία αυτή, το σενάριο είναι άψογα γραμμένο. Δεν είναι μια περιπέτεια που θα δεις και θα ξεχάσεις,ή θα πείς οκ, απλά επειδή είχε ξύλο. Τρομερές ερμηνείες από όλο το cast, με τις ανατροπές να αποτελούν συχνό φαινόμενο στα 118 λεπτά που διαρκεί . Στα της ουσίας,τα συστατικά είναι: Εφέ, συνωμοσίες, μυστήριο μπόλικο, πιστολίδι, κάμποσο ξύλο, μια πολύ ωραία γυναίκα να βάζει και το αίσθημα στην ατμόσφαιρα και η ώρα σου περνά με τον καλύτερο τρόπο.


ΘΕΣΗ 8


Ο μονομάχος (2000) - Gladiator



Εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα θέμα με τις ταινίες που αφορούν την αρχαία ιστορία, με την Ελλάδα τη Ρώμη και τις μεγάλες αυτοκρατορίες. Στη ταινία αυτή όμως το ιστορικό γεγονός είναι ένα τέλειο καμουφλάζ για να χωρέσουν μέσα του,  οι μονομάχοι, οι αρένες, η ωμή βία και η ανάγκη για εκδίκηση ενός εκπληκτικού μαχητή, που θα πάρει το αίμα του πίσω για τον χαμό της οικογένειας του. Δεν είναι βέβαια απλά τα πράγματα στη περίπτωση του Russell Crowe. Θα παλέψει με θηρία και τέρατα για να αναγνωριστεί η αξία του και να ξεχωρίσει από τους σκλάβους. Λίγοι γνώριζαν στη Ρώμη ότι παλαιότερα ήταν άξιος στρατιωτικός των ρωμαϊκών λεγεώνων. Η πάλη και η αγωνία δε σταματούν μέχρι το τελευταίο λεπτό σε αυτήν την τρομερή ταινία που πραγματικά καθηλώνει.


ΘΕΣΗ 7


Oldboy (2003)



Η βία είναι πρωταγωνίστρια σε άλλη μια περιπέτεια που θα προτείνω. Νιώθω την αδικία στο πετσί μου και θέλω να εκδικηθώ και εγώ για τον Min-sik Choi. Από τη στιγμή της απαγωγής του έχει γίνει θύμα των δραστών του. Είναι κάτι σαν έρμαιο των ορέξεων του αφεντικού του. Κάνει ότι του λέει. Ξύλο, ξύλο και ξανά ξύλο. Το γλυκό αγόρι από την Ιαπωνία όμως θα βρεί τον δρόμο του μέσα από εσωτερική και εξωτερική μάχη. Η μανία για ζωή ταυτίζεται με την μανία για αίμα μετά την ''απελευθέρωσή'' του και το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Πόρωση είναι η μία λέξη, απόλαυση είναι η δεύτερη....


ΘΕΣΗ 6


The iceman (2012)



Τι είναι αυτό θα πείτε πολλοί; Ξέρετε τι είναι να μην έχεις στον ήλιο μοίρα; ξέρετε τι είναι να σε πονάει η ίδια σου η ζωή; Γεννήθηκε λίγο ζώο ο ήρωας μας. Λίγο χοντροκομμένος και βαρβάτος. Ίσως τον έλεγες ξυλοκόπο, ίσως οικοδόμο... Σίγουρα θα τον έλεγες κοράκι. Λίγο από όλα αυτά και σε συνδυασμό με την ανάγκη για να μεγαλώσει την οικογένεια του μέσα στη χλίδα αναγκάζεται και γίνεται ένας αποτελεσματικότατος πληρωμένος δολοφόνος. Θα την ακούσεις όταν δεις κάποιες σκηνές που πυροβολεί χωρίς οίκτο. Θα πάθεις πλάκα όταν κατανοήσεις την διπλή ζωή του. Δεν άγγιξε πάρα πολύ κόσμο αυτή η ταινία, άλλα εγώ την θεωρώ κορυφαία για το είδος της και για αυτό σας την προτείνω με κλειστά μάτια. Ίσως με συμπαθήσετε παραπάνω μετά από αυτό.


ΘΕΣΗ 5


Εκτός ορίων (2009) - Crank: High voltage



O Κύριος λέγεται Jason Statham. Είναι καλός. Πως να το κάνουμε. Είναι πολλές οι ώρες στο σπίτι και θέλω να δω μια καλή περιπέτεια. Τα τελευταία χρόνια μου κάνει νερά ο ήρωας μου, αλλά στη συγκεκριμένη ταινία είχα χάσει τη μπάλα. Μπουνιές, κλωτσιές, τρέξιμο, χαβαλέ σεξ. Πως να το κάνουμε εμένα μου γυάλισε. θεωρώ ότι όλο το στυλ αυτών των ταινιών που είχε βγάλει μπορούσαν να με κρατήσουν στον καναπέ μου, αλλά η λέξη περιπέτεια όταν συνδυάζεται με αυθόρμητο χιούμορ είναι το αγαπημένο μου. η θέση 5 ίσως να είναι αρκετά ψηλά για μια απλή περιπέτεια, αλλά το γελιο δίνει ζωή. Και με αυτήν εδώ την ταινία θα γουστάρετε και θα κοιμηθείτε με ένα ωραίο χαμόγελο. 96 λεπτά διαρκεί, θα την λατρέψετε.


ΘΕΣΗ 4


Το τελεσίγραφο του Μπορν (2007) - The Bourn Umtimatum



O κύριος Matt Damon μέσα από το όνομα Bourn, θεωρώ ότι καθιερώθηκε στις action ταινίες. Τρείς πολύ καλές περιπέτειες με το ίδιο ονοματάκι για βάση θα σας κάνουν να ρίχνετε κροσέ στον αέρα. Ως προς την ανωτέρο λοιπόν, θα δείτε την αδικία της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας απέναντι στο ίδιο το σπλάχνο της. Χαμένη μνήμη, κίνδυνοι από παντού, έλλειψη εμπιστοσύνης, τρομερό σημάδι με το όπλο, τρομερός μαχητής, πάααααααρα πολύ έξυπνος και πειστικός μπορεί και καταφέρνει τα πάντα σαν γαλλικό κλειδί. Όχι ρε παιδιά δεν είναι μούφα το έργο. Είναι καλογραμμένο, σε κρατά σε αγωνία, οι σκηνές δράσης είναι ασταμάτητες και καλογυρισμένες. Σε κάποια στιγμή νιώθεις ότι είσαι στο απέναντι πεζοδρόμιο και τους βλέπεις. Αν έχετε το χρόνο λίωστε και με τις προηγούμενες εκδόσεις του Bourn, για να σας έρθει και αυτή και να πάθτε την πλάκα σας.


ΘΕΣΗ 3


Δια πυρός και σιδήρου (2004) - Man on fire.



O Denzel Washington  είναι μάγκας και άντρας με τα όλα του. Είναι εκπαιδευμένος, ξέρει από όπλα και πολεμικές τέχνες και τραβάει τα προσωπικά του ζόρια. Πληρωμένο δολοφόνο θα τον έλεγες, αλλά μπορεί σίγουρα να προσφέρει υπηρεσίες security. Στο Μεξικό με την τεράστια εγκληματικότητα τον συναντάμε να προσέχει την κόρη μιας πολύ πλούσιας οικογένειας. Και ενώ η δουλειά ήταν ότι πρέπει για έναν σκασμένο άνθρωπο από τα ζόρια σαν τον ήρωά μας, μια απαγωγή θα μας αναγκάσει να βαρέσουμε κόκκινο. Προσωπικά στοιχήματα, μάχες σώμα με σώμα, όπλα, λεφτά, πάθος, προδοσία, αγάπη θα γεμίσουν μια ταινία που θα σας κάνει 146 λεπτά να μη ξέρετε πότε πέρασαν. 


ΘΕΣΗ 2


Tropa de elite (2007-2010)



Υπάρχουν οι περιπέτειες με ξύλο, οι περιπέτειες με όπλα, οι περιπέτειες με πλοκή και φαντασία. Αυτό το βραζιλιάνικο υπερθέαμα που σας προτείνω, θα σας πάει σε άλλη διάσταση. Στη Βραζιλία είμαστε φίλε μου με κάποιους άγνωστους ηθοποιούς για όλους μας. βρώμικη χώρα η Βραζιλία και οι πιο μάγκες αστυνομικοί της χώρας με σήμα τους τη νεκροκεφαλή και δυο όπλα χιαστή, θα κάνουν τα πάντα για να καθαρίσουν τη βρωμιά. θα γίνει πρώτα μια επιλογή νεαρών αστυνομικών, που θα περάσουν δοκιμασίες πριν μπουν στου επίλεκτους. Θα ζήσουν τη βρώμα της φαβέλας καθώς επίσης και της ίδιας τους της υπηρεσίας. Είναι όμως οι καλύτεροι και ξέρουν και από λαβές και από σημάδι και να ξεγλιστράνε στις δύσκολες. Όταν όμως τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, ο ''αξιωματικός'' της ομάδας θα είναι εκεί για να τους αλλάξει τα βάρδουλα. Και αυτός άνθρωπος είναι. Δεν είναι υπερήρωας. Ότι μπορεί κάνει. Η ταινία ακροβατεί ανάμεσα στην φαντασία και την πραγματικότητα. Όσο και αν πορώθηκα δεν θα την ξαναδώ. Θα βάλω τη δεύτερη έκδοση της που δημιουργήθηκε το 2010. Εκεί μπαίνουν στο κόλπο και πολιτικοί. Ο μάγκας ο αξιωματικός έκανε οικογένεια και από το γραφείο προσπαθεί να καθαρίσει τη δουλειά. Οι επιτυχίες του, κάνουν τον κόσμο και το προσωπικό να τον λατρέψουν και η βρωμιά είναι παντού. Θα έρθει και ο Πάπας και πρέπει όλα να είναι έτοιμα. Ποιον να εμπιστευτεί όμως όταν όλοι τα παίρνουν και δε ξέρει που να αγγίξει. Ακόμα και ο γιός του θα τον προδώσει. 

Καταλήγω. Σάββατο βραδυ θα δείτε τη πρώτη ταινία και αν κρατηθείτε ως την επόμενη μέρα βλέπετε τη δεύτερη. Αλλιώς το πάτε σερί.

ΘΕΣΗ 1


Ο σκοτεινός ιππότης (2005-2008-20012) - Batman



Δεν είναι απλά ένα κόμιξ. Αυτή η ταινία για να φτιαχτεί κόστισε δισεκατομμύρια. Ο πρωτομάστορας δεν ήταν κάποιος τυχαίος. Christopher Nolan λέγεται ο κύριος και έφτιαξε αριστούργημα. Christian Bale ο ηθοποιός που παίζει όπως κανείς άλλος τον σουπερ ήρωα μας και η δράση ξεκινά από το πρώτο λεπτό της πρώτης ταινίας, και σταματά μετά από οχτώ- εννιά ώρες που θα έχεις δεί και το τελευταίο λεπτό της τρίτης. Πολεμικές τέχνες, σαμουράι, κακοί, χρήμα, χλίδα, εκδίκηση, έρωτας, γυναικάρες, ξύλο, αγάπη, τεχνολογία, γκατζετακια, λαουτζίκος, τρομεροί κακοί, απίστευτες ανατροπές. Εγώ ότι και να γράψω δεν έχει ουσία. Αν θες περιπέτεια, holliwood, φαντασία, action και πόρωση, θα πάρεις αυτήν την τριλογία και θα καείς. μη βγεις από το σπίτι ούτε για νερό. Τίποτα σου λέω. Δε θα θες. Δεν γίνεται να σου περιγράψω την πλοκή. Δε θέλω γιατί θα σου χαλάσω την ιστορία. Μπορώ όμως να σου πω, ότι από τον πρώτο ηθοποιό, μέχρι και τον τελευταίο κομπάρσο, άπαντες αποδίδουν τέλεια τους ρόλους τους. Ο Joker στη δεύτερη ταινία ( Heath Ledjer), είχε μπει τόσο πολύ στο πετσί του ρόλου, που εδ μπόρεσε να τον ξεπεράσει στην κανονική του ζωή και εν τέλει αυτοκτόνησε. Έπαιξαν και τα ναρκωτικά τον ρόλο τους, αλλά φαντάσου για το πόσο τέλεια έπαιζε ο άνθρωπος τον ρόλο του ψυχάκια κακού. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια από τις τρεις ταινίες. Εύχομαι η τέταρτη, αν υπάρξει, να είναι ακόμα καλύτερη. Το Gotham πρέπει να σωθεί αδέρφια.





Ακόμα και αν αδικήσα ή ανεβάσα κάποιες επιλογές, είμαι σίγουρος ότι θα περάσετε κάποιες πολύ ευχάριστες ώρες με τις επιλογές μου.


Καλή τηλεθέαση...


Βρείτε μας στο Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Sportsofficers/1456551757950738



Καφεδάκι στο Λόρδο!!!
http://lordos.gr/24hours/
Φιλολάου και Φορμίωνος Καισαριανή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου