ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Η εθνική κλείνει στόματα και οι κατακριτές της ξεκινούν την αποθέωση!

Από τη στέγη των SPORTSOFFICERS τα είχαμε γράψει πως με το πρόγραμμα που έχει η εθνική, θα κλειδώσει από νωρίς την πρόκριση. Όσοι βιάστηκαν να την κατακρίνουν, το γυρίζουν τώρα στην αποθέωση και τον προσωπικό αυτοεξευτελισμό. -SWKO-


Το εύκολο πρόγραμμα της εθνικής μας, της έχει ήδη δώσει την πρόκριση για την επόμενη φάση. Την ώρα που ολοκληρώνω αυτό το άρθρο, ό Αντετοκούμπο κλειδώνει τη νίκη της χώρας μας απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο και ταυτόχρονα δείχνει στο ελληνικό κοινό πως η ομοψυχία και η σκληρή δουλειά ανταμείβονται.

Μπορεί οι πονηροί να αντιδράσουν και να σχολιάσουν πως δεν έχουμε αντιμετωπίσει και καμία υπερδύναμη του αθλήματος. Η άμεση απάντηση μου, είναι οι εμφανίσεις των θεωρητικά ισχυρότερων αντιπάλων μας (Κροατία, Αργεντινή) με τις υποδεέστερες αυτές ομάδες, που κερδίσαμε με πολύ καλό ροτέισον του υπάρχοντος υλικού. 


Είναι ξεκάθαρο στα πρώτα αυτά παιχνίδια ότι δε διαθέτουμε τον σούπερ σταρ στο ρόστερ αυτής της φουρνιάς. Ποιότητα όμως υπάρχει και φαίνεται από τις συνεχόμενες αλλαγές του coach Κατσικάρη. Η οποιαδήποτε αλλαγή μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια του αγώνα, έχει σταθεί ικανή να ανανεώσει την εικόνα της ομάδας και να δημιουργήσει νέα προβλήματα για τους αντιπάλους μας. Υπάρχει βέβαια και το σκεπτικό, ότι δεν έχει δοθεί χρόνος στα βαριά χαρτιά της ομάδας να αναδείξουν τις ικανότητες και το ταλέντα τους στο σκοράρισμα. Μπουρούσης, Καλάθης, Πρίντεζης δεν έχουν ξεπεράσει τα είκοσι λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Επί της ουσίας τώρα, βλέπουμε στα ως τώρα ματς να διαφοροποιούνται οι πρωταγωνιστές της ομάδας, να υπάρχει ένα απίστευτο πνεύμα ομαδικότητας, με  την ομοψυχία που αναφέρω και πιο πριν να είναι το βασικό χαρακτηριστικό των αθλητών μας. Το αποτέλεσμα που φέρνουν τα παραπάνω μαζί με τις νίκες που ακολούθησαν, οδήγησαν κάποιους προς τη δυσφορία. Αυτοί δεν είναι άλλοι από εκείνους, που κατέκριναν με τόσο άσχημο τρόπο την προσπάθεια της εθνικής πριν καλά καλά ξεκινήσει την προετοιμασία της. Οι ίδιοι αυτοί μπασκετάνθρωποι, βλέποντας την εθνική να προοδεύει, αλλάζουν πλεύση όπως είχαμε προβλέψει και αρχίζουν τις κολακείες και την συγκρατημένη αποθέωση για τη γαλανόλευκη αποστολή.


Εγώ θα προχωρήσω λίγο ακόμα και θα γίνω προ Χριστού προφήτης για την επόμενη ημέρα. Η εθνική μας ομάδα αύριο Τρίτη έχει το ρεπό της. Στη συνέχεια αντιμετωπίζει την Κροατία και την Πέμπτη την Αργεντινή. Δε θα σας προβλέψω ότι θα κάνουμε δύο στα δύο. Αλλά είναι οφθαλμοφανές ότι μία νίκη αρκεί, για να έχουμε βάσιμες ελπίδες για ένα καλό σταύρωμα που θα μας οδηγήσει στην οχτάδα. Η οχτάδα εξάλλου ήταν ο αρχικός στόχος αυτής της ομάδας. Το πρώτο μαξιλαράκι που λένε μερικοί. Όταν θα γίνει αυτό, θυμηθείτε ότι η επίσημη αγαπημένη, θα γίνει μια λέξη που θα κουραστούμε να την ακούμε. Οι παίχτες θα ξαναγίνουν ήρωες και ξαφνικά άπαντες θα ξανά αγκαλιάσουν το απολωλός πρόβατο. 

Αυτά που γράφω δε σας τα αναφέρω για να με δικαιώσετε για την ως τώρα στάση μου απέναντι στην εθνική. Κρίση έχετε και μπορείτε να δείτε σε ποια πληροφορία υπάρχει συμφέρον ή μπορεί να είναι καθοδηγούμενη. Στους SPORTSOFFICERS θα διαβάζετε ξεκάθαρες απόψεις και στην παρούσα φάση, άκρως μπασκετικές. Η ομάδα που έχουμε κατεβάσει στην Ισπανία, έχει στοιχεία που απουσίαζαν από τις ομάδες μας τα τελευταία χρόνια. Δύναμη, ταχύτητα, ομαδικότητα, αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα και στα ριμπάουντ, σωστή αλληλοκάλυψη στην άμυνα, καλή αντίδραση όταν η διαφορά του σκορ μειώνεται και αρκετά άλλα.  Αν αποφύγουμε τις υπερδυνάμεις αυτής της περιόδου, ΗΠΑ και Ισπανία, τότε ετοιμαστείτε για ένα τρομερό Μουντομπάσκετ από την ομάδα του Κατσικάρη.

Μέχρι την τετάρτη έχουμε όλοι ρεπό. Σας προτείνω να καθίσετε αναπαυτικά, να απολαύσετε το μπασκετάκι από την τηλεόρασή σας καθώς η διοργάνωση προσφέρει θέαμα σε αυτή τη φάση του και από βδομάδα ξεκινάνε τα δύσκολα.



Φυσικοθεραπευτήριο Κυριακού-Φωτόπουλος. 
Ηβης 26-28 Φρεατίδα Πειραιάς
Αρ. Τηλεφώνου 2104536342

Καφεδάκι στο Λόρδο!!!
http://lordos.gr/24hours/
Φιλολάου και Φορμίωνος 75, Καισαριανή


2 σχόλια: