ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Παίζουμε στα ίσια ή επιλέγουμε;

Την ώρα που οι υπόλοιπες ομάδες σφάζονται για το αν θα περάσουν στην επόμενη φάση ως τρίτοι ή ως τέταρτοι, η εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή με το μυαλό στην επόμενη φάση. -SWKO-


Τα πράγματα είχαν ξεκαθαρίσει από την προηγούμενη αγωνιστική. Η χώρα μας με πολύ όμορφο και ομαδικό μπάσκετ έκανε τρεις νίκες (τέσσερις με τη χθεσινή) και προκρινόταν στην επόμενη φάση. Η καλή χημεία μεταξύ των Ελλήνων παιχτών όμως οδήγησαν και στην αρκετά εύκολη νίκη απέναντι στους Κροάτες.

Εννοείται ότι δεν έχουμε γίνει κάποια υπερομάδα και δεν πήραν τα μυαλά μας αέρα. Η οχτάδα είναι ένας καλός στόχος, δίχως όμως να υπάρχει κάποιο ταβάνι σε φιλοδοξίες ή δυνατότητες. Το θέμα που έχει προκύψει μετά την εύκολη πρόκριση της ομάδας μας είναι αν θα παίξει στα ίσια και την Αργεντινή, ή θα επιλέξει αντίπαλο μεταξύ Γαλλίας ή Σερβίας. Τα δεδομένα στον πρώτο όμιλο έχουν τους Γάλλους ως τρίτους και τους Σέρβους τέταρτους. 

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η πιο αδύναμη από τους δύο είναι η Γαλλία. Από την άλλη όμως η μοίρα έχει αποδείξει ότι δε παίζει δίκαια. Θα είναι κρίμα σε αυτήν την πολύ καλή εικόνα που έχει δείξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μέχρι στιγμής, να αμαυρωθεί με μία ύποπτη ήττα. Εξάλλου έχουμε αποδείξει χρόνια τώρα αλλά και στο συγκεκριμένο τουρνουά, πως εκτός από Ισπανία και ΗΠΑ δεν έχουμε να φοβηθούμε κάποιον άλλον αντίπαλο.


Μία νίκη με την Αργεντινή, εκτός από το απόλυτο θα μας δώσει και έξτρα ψυχολογία. Οι παίχτες που μπήκαν σχεδόν ξενερωμένοι σε αυτή τη διοργάνωση από την κριτική κάποιων συμπατριωτών τους, έχουν ανέβει πρώτα στα μάτια τους και μετά στα μάτια όλων αυτών που τους πίστεψαν μετά από τις πειστικές τους εμφανίσεις. Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν και επειδή δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να αποδεχθούμε την οποιαδήποτε ήττα, εγώ θα ήθελα την ομάδα μας να κατέβει όπως πάντα και να μην υποτιμήσει το σημερινό ματς. Οι νίκες φτιάχνουν όνομα και χαρακτήρα στις ομάδες.

Αν λοιπόν η δική μου φτωχή γνώμη, ταυτιστεί με τους ανθρώπους της εθνικής, που γνωρίζω προσωπικά ότι δεν είναι άνθρωποι που θα παραδώσουν τα όπλα ή θα συμβιβαστούν, τότε η εθνική μας θα βρεθεί αντιμέτωπη στους οχτώ με τους αλλοπρόσαλλους Σέρβους. Να επισημάνω ξανά ότι δεν έχουμε γίνει dream team, αλλά παραμένουμε ένα αξιόμαχο και φιλότιμο σύνολο το οποίο μπορεί μεν να πάει ψηλά, δε χρειάζεται δε να σηκώσει τη μύτη παραπάνω από όσο πρέπει. Και επειδή φίλαθλοι αλλά και δημοσιογράφοι, μπορούν και διαμορφώνουν το ύψος της μύτης, εγώ από το βήμα των SPORTSOFFICERS θα πρότεινα να αναμένουμε απλά μια καλή συνέχεια στην πορεία της ομάδας, χωρίς να απαιτούμε πορείες και μετάλλια. 

Πολλοί από εμάς εξάλλου δεν έβλεπαν ούτε την πρόκριση στην οχτάδα. Μην φτάσουμε τώρα στο άλλο άκρο και επηρεάσουμε την εικόνα μιας ομάδας που αποπνέει υγεία και αποδίδει και όμορφο μπάσκετ.

Σε λίγες ώρες λοιπόν θα ξέρουμε τον επόμενο αντίπαλό μας και τις όποιες ελπίδες μας για πρόκριση στους οχτώ.



Φυσικοθεραπευτήριο Κυριακού - Φωτόπουλος. 
Ηβης 26-28 Φρεαττύδα Πειραιάς
Αρ. Τηλεφώνου 2104536342 
Φώτης Τάσσου- Service μοτοσικλετών Piaggio
Πέτρου Ράλλη 173 Νίκαια-Πειραιάς
Αρ. Τηλεφώνου 2104935307
Eltech Ανελκυστήρες - Αλτσαντζής Κωνσταντίνος -  Άργους 57 Αθήνα - 10441 - www.eltech-lift.gr Info@Eltech-lift.gr  
Καφεδάκι στο Λόρδο!!!
Φιλολάου και Φορμίωνος 75, Καισαριανή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου