ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ά Εσκανά. Προβλέψεις και σχόλια από τον Μπάσκετ Μάνιακ

Αφού ο SWKO ολοκλήρωσε το  αφιέρωμα των ομάδων της Ά Εσκανα για τους SPORTSOFFICERS, θα έρθω με τη σειρά μου και θα δώσω τις προβλέψεις μου. Τα σχεδόν δέκα χρόνια επαφής μου με την κατηγορία και τα δεκάδες γήπεδα της Νοτιοανατολικής Αττικής που έχω επισκεφτεί, μου επιτρέπουν νομίζω να εκφέρω μία γνώμη πάνω στις ομάδες. Μπάσκετ Μάνιακ.


Δε θα αλλοιώσω τη σειρά των ομάδων του αφιερώματος και θα μπώ κατευθείαν στο ζουμί.


1)ΕΡΜΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Α.Σ  

Ο Ερμής είναι η ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει εντυπωσιάσει τους πάντες στα τοπικά πρωταθλήματα. Στην αρχή του καλοκαιριού, οι προσθήκες των Βασσιλόπουλου και Γκαϊτάσοφ τρόμαξαν όλους τους υπόλοιπους διεκδικητές της ανόδου στην κατηγορία. Κάποια όμως διοικητικά προβλήματα ανέβαλαν τις μεταγραφές που προανέφερα και με μεγάλο όπλο τον άνθρωπο που βρίσκεται στον πάγκο (Αντώνη Μάντζαρη)θα πορευτεί για τη νέα σεζόν. Ο Βλαχάκης μαζί με τους νεαρούς Λάμπο Και Λοϊζίδη θα τραβήξουν το κουπί για την ομάδα του Πειραιά.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ 3-6


2)Α.Ο.Ν.Σ. «Ο ΜΙΛΩΝ»  

Το ιστορικό σωματείο από τη Νέα Σμύρνη ξεχώρισε με την περσινή του παρουσία στην κατηγορία. Ένα μείγμα νεαρών και κάπως πιο έμπειρων αθλητών, κατάφερε να τερματίσει στις υψηλές θέσεις της κατηγορίας. Η υγεία που αποπνέει από την ομάδα του Μίλωνα, φαίνεται στο ότι δεν θα δούμε μεγάλες αλλαγές στον φετινό του κορμό. Ο Βαρυπάτης που έρχεται ως μεταγραφή από την ομάδα της Μάνδρας θα δώσει σίγουρα το κάτι παραπάνω. Ερωτηματικό αποτελεί για τον Μίλωνα το αν ο πιο ταλαντούχος παίχτης του, ο Οικονομόπουλος θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα πράσινα. Οι σειρήνες ήδη ακούγονται στα αυτιά του από μεγάλες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ 2-5

3)ΠΟΡΦΥΡΑΣ Α.Ο.Φ.  

Ο Πορφύρας μετά από την επιστροφή του στην κατηγορία, βασίστηκε στο οικογενειακό του κλίμα, στη μεγάλη του ιστορία και δημιούργησε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο με νεαρά παιδιά. Τη φετινή σεζον τα πράγματα σοβαρεύουν. Η διοίκηση της ομάδας κράτησε το μεγαλύτερο μέρος από τον περσινό κορμό, και με τις προσθήκες των Καλή, Δελέγγου και Ευαγγελίτση, έχει βλέψεις ανόδου. Μία ίωση που ταλαιπώρησε τον υψηλόσωμο σέντερ το καλοκαίρι, δε θα σταθεί εμπόδιο στο να γεμίσει με επιτυχία τη ρακέτα της ομάδας του Πορφύρα

ΠΡΟΒΛΕΨΗ 1-4

4)Α.Λ.Φ. ΑΛΙΜΟΥ  

Οι διοικούντες στον Άλιμο θα μπορούσα να πω, πως έχουν βρεί τους ηγέτες της ομάδας μέσα στο γήπεδο και κινούνται πλέον με ασφάλεια και σβηστές μηχανές. Οι Παππουλίδης και Τσιριγωτάκης έχουν υπάρξει μεγάλοι παίκτες στο παρελθόν, με την παρουσία τους στην Ά Εσκανά να αποτελεί διαφήμιση για αυτήν τα τελευταία χρόνια. Το περίεργο για εμένα είναι, ότι δε γίνεται η κίνηση για το κάτι παραπάνω. Η ομάδα μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Μία με δύο προσθήκες, ίσως να είναι αυτό που χρειάζεται. Σε ρηχά νερά κινήθηκαν εφέτος οι μεταγραφές για τον ΑΛΦΑ. 

ΠΡΟΒΛΕΨΗ 4-7

5)ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ Γ.Ν.Ο.   

Ο Άρης είναι μια ομάδα που ελέω των συνθηκών, έχω δει αρκετά τον πρόσφατο καιρό. Τα τελευταία χρόνια τον βλέπουμε κάπου στη μέση και ίσως λίγο πιο πάνω στη βαθμολογία, αποτελώντας μια ομάδα σταθερή που φημίζεται για το οικογενειακό της κλίμα. Εφέτος οι αλλαγές είναι αρκετές και οι στόχοι διαφορετικοί. Ο φυσικός και μη ηγέτης της ομάδας, Μιχάλης Γαλήτης ολοκλήρωσε μια πολυετή παρουσία με τα χρώματα της ομάδας και μαζί με αυτόν, ο Κορυφαίος σκόρερ της κατηγορίας Γιώργος Κόκκινος. Οι φετινές μεταγραφές αρκετές για να καλύψουν τα μεγάλα κενά των προηγουμένων. Σουρλής, Φωτόπουλος, Κανέλλης και Ραλλάτος δείχνουν ικανοί να οδηγήσουν την ομάδα στις εθνικές κατηγορίες.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ 1-3

6)Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ   

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κατρακύλησε τόσο χαμηλά η ομάδα του Εσπέρου. Πάντα άκουγα για διοικητικά προβλήματα και για ανθρώπους που παράτησαν την ομάδα, ποτέ όμως δε μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα. Στα της φετινής χρονιάς τώρα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Μάης Κωνσταντινίδης βρίσκεται αρκετά χρόνια στο τιμόνι της ομάδας, δημιουργόντας το ένα ταλεντάκι μετά το άλλο. Ομάδα ξεκάθαρα με προσωπικό στυλ του προπονητή της, καταφέρνει και δημιουργεί προβλήματα σε κάθε αντίπαλο. Τρομέρη η περσινή χρονιά για το νεανικό και πέρυσι σύνολο του coach Μάη, κάτι που αναμένεται να συμβεί και φέτος. Η προσθήκη του Λουκάκη με την αποχώρηση του νεαρού Λάμπου, ισοσταθμίζουν την κατάσταση στην ομάδα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ 5-8

7 )Α.Ο.Ν.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ  

Η περσινή αλλαγή στο τιμόνι της ομάδας, άλλαξε απλά τα πρόσωπα. Ο coach Τριαντάφυλλος, συνέχισε να βασίζεται στις ακαδημίες της ομάδας και μαζί με μερικούς πιο έμπειρους αθλητές, κλείδωσαν πολύ εύκολα τη περσινή παραμονή. Εφέτος οι Γρηγοράκος και Παπακωνσταντίνου αποχώρησαν. Κάποιοι μπορεί να θεωρούν την ομάδα της Αργυρούπολης ως φαβορί για κάτω. Από τη πλευρά μου όμως και θέλοντας να το παίζω γνώστης της κατηγορίας, θεωρώ ότι ο ΑΟΝΑ θα κάνει και εφέτος μια καλή πορεία. Καλογερόπουλος, Πανουργιάς, Μανίκας και Παπαϊωσήφ, είναι παίχτες  ικανοί να κρατήσουν ψηλά το επίπεδο στην ομάδα χωρίς να φανούν οι απουσίες των αθλητών που αποχώρησαν. 

ΠΡΟΒΛΕΨΗ 7-10

8)ΠΕΡΑ Α.Σ.  

Στο ΠΕΡΑ υπήρξαν ανακατατάξεις κατά το μέσο της περσινής σεζόν. Ο coach Γκαναβίας ανέλαβε τις τύχες της ομάδας, την οποία και τελικά έσωσε από τον υποβιβασμό, λίγο πριν το νήμα της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Τη φετινή χρονιά το πέρα θα έχει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Η εγγύηση στον άσσο που ακούει στο όνομα Ηλίας Βαρδάλος, ο οποίος παρέμεινε στην ομάδα, αλλά και οι μεταγραφές των Καλούδη, Τάγαρη και Παπακωνσταντίνου θα βοηθήσουν το ΠΕΡΑ να έχει μια πιο εύκολη χρονιά τη νέα σεζόν. Ο coach θα έχει τη δυνατότητα να προπονήσει την ομάδα του από την αρχή της χρονιάς και είμαι σίγουρος πως θα αφήσει τα σημάδια του στην ταυτότητα της ομάδας.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ 7-10

9)ΕΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ/ΜΕΓΑΡΩΝ  

Η Νέα Πέραμος κατάφερε και έσωσε την περσινή χρονιά πραγματικά στις λεπτομέρειες. Η διοίκηση της ομάδας έφερε νέο προπονητή στο σύλλογο, τον κύριο Τσακίρη και αφού κράτησε τον βασικό της κορμό, έκανε και μερικές προσθήκες δίχως να ξεχωρίζει κάποιο όνομα. Γνωρίζω ότι τα ονόματα δεν παίζουν μέσα στο γήπεδο, παρόλα αυτά όμως θεωρώ πως αν η ομάδα με την καυτή έδρα δεν προσθέσει άλλες δύο-τρεις λύσεις στο υπάρχον ρόστερ, θα έχει σοβαρά προβλήματα τη νέα χρονιά.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ 11-14

10)Δ.Α.Σ.ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 

Η Δραπετσώνα άλλαξε τιμονιέρη και μαζί με αυτόν και το ρόστερ της. Ο coach Πεταλάς δεν είναι πλέον στην ομάδα με τον Σάκη Καλλιπολίτη να αποτελεί την προσωπική επιλογή της διοίκησης της ομάδας, καθώς και αρκετών παιχτών που βρίσκονταισε αυτήν σχεδόν από τα σπλάχνα της. Παρόλο που η ομάδα της Δραπετσώνας, ξεκίνησε την ολοκλήρωση του ροστερ της, πιο αργά από όλες τις άλλες, οι κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει, δείχνουν ότι θα της χαρίσουν μια πιο υγιή χρονιά από πέρυσι. Οικονόμου, Μοσχοβίτης και Δρακόπουλος, είναι οι νέες λύσεις στα χέρια του coach Καλλιπολίτη. που θα οδηγήσουν την ομάδα σε μια καλύτερη χρονιά από πέρυσι. Υπάρχει βέβαια το ρίσκο για το αν θα δέσει όλο αυτό το νέο σύνολο. Άρα οι προβλέψεις παραμένουν δύσκολες.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ 9-12

11)ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ Α.Ε.Ο.  

Η ομάδα του coach Μανουσέλη, ήρθε στην Ά Εσκανά με ένα τρομακτικό για τα δεδομένα της κατηγορίας υλικό. Γιώργαρος και Βαρδαβάς έχουν υπάρξει παίκτες μεγαλύτερων κατηγοριών. Ο συνδυασμός των ταλέντων που ξεπετιούνται στο κλειστό της Βούλας μαζί με τις προσθήκες των Παπαργυρόπουλου και Πιτούλη, είναι ικανός να χαρίσει άλλη μία άνοδο στο κυανέρυθρο συγκρότημα. Πραγματικά μεγάλοι παίχτες θα βρίσκονται φέτος στην ομάδα του Πρωτέα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ 1-3

12)ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΧΩΝΩΝ ­ΔΙΑ ΑΛΙΜΟΥ   

Οι Τράχωνες είναι μια ομάδα ασανσέρ. Δε μου αρέσουν αυτές οι ομάδες, αλλά στην περίπτωση αυτή υπάρχει η εξαίρεση. Τρομερές ακαδημίες, πολύ καλή οργάνωση και άνθρωποι που αγαπούν το μπάσκετ βρίσκονται στη διοίκηση του συλλόγου. Οι Τράχωνες φέτος θα είναι η έκπληξη της κατηγορίας. Θυμηθείτε το. Το επιτυχημένο περσινό ρόστερ καθώς και οι μεταγραφές των Ζερβού αλλά και της σημαίας της ομάδας Γρηγοράκου, θα εκτοξεύσουν την ομάδα του Αλίμου. 

ΠΡΟΒΛΕΨΗ 5-8

13)Α.Ο.ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ  

Ο ιστορικός ΑΟΠΦ ήταν πάντα ψηλά στα μάτια μου. Δυστυχώς για τους Παλιο Φαληριότες, είναι μεγάλο κρίμα να υπάρχει ένα τόσο ωραίο γήπεδο σαν το ταεκβοντο και να μη μπορεί να αγωνίζεται εκεί η ομάδα της πόλης. Στα αγωνιστικά τώρα, μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια πρόπερσι για επάνοδο της ομάδας στην Ά κατηγορία, πέρυσι δημιουργήθηκε ένα πολύ καλό σύνολο το οποίο κατάφερε τον σκοπό του σχετικά εύκολα. Το περσινό αυτό καλό σύνολο ανανέωσε και φέτος την παρουσία του στη Π. Φάληρο και μαζί με κάποιες προσθήκες που πραγματοποιήθηκαν, δίχως να ξεχωρίζει κάποιο όνομα θα δώσει τη δική του μάχη για να βρεθεί κάπου στη μέση της κατηγορίας. Θα ήθελα να αναφέρω τον σημαντικό ρόλο που πιστεύω ότι έπαιξαν οι beach boys (επίσημοι οπαδοί-σύνδεσμος φίλων) για την ολοκλήρωση της περσινής επιτυχημένης χρονιάς για τον σύλλογο.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ 10-13

14)Α.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 

Η ΑΕ Καλλιθέας με μαέστρους τους Μαραγκόπουλο και Σίννο κατάφερε πέρυσι και κέρδισε στο παρά πέντε το εισιτήριο για την άνοδο στην Ά Εσκανά. Μια ομάδα χιλιοταλαιπωρημενη τα τελευταία χρόνια, με το όνομα του Θεμιστοκλή να αποτελεί τον πρόγονο της, βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία για να παλέψει για την παραμονή. Οι περσινοί ηγέτες μπορεί να παρέμειναν, η αποστολή όμως θα είναι αρκετά δύσκολη για φέτος. Μεταγραφές που θα δώσουν το κάτι παραπάνω δεν έγιναν, και προβλέπω μια σεζόν δύσκολη για το σύνολο του coach Αρμένη.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ 11-14

ΥΓ. Όλα τα ανωτέρω αποτελούν προσωπικές γνώμες με βάση την τριβή μου με την κατηγορία.
ΥΓ1. Ακολουθούν σύντομα οι πρώτες συνεντεύξεις από αθλητές της κατηγορίας.
ΥΓ2. Συμμετέχετε στο γκάλοπ που κάνουμε για την ομάδα που θα μπορέσει να τερματίσει πρώτη στην Ά Εσκανα.
ΥΓ3. Δυστυχώς η αδυναμία επικοινωνίας με αρκετές ομάδες της Β΄Εσκανά, δεν μας επέτρεψαν να δημιουργήσουμε ένα αφιέρωμα και για αυτήν την κατηγορία.
ΥΓ4. Είναι κρίμα ένα νέο blog όπως το δικό μας να αφιερώνει με τόση αγάπη και θέρμη τον χρόνο του στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και συγκεκριμένα στην Εσκανα και να υπάρχουν κάποια σαιτ που θα αποσπάσουν τη δουλειά μας, χωρίς την παραμικρή ερώτηση ή έστω κάποιο σύνδεσμο με το blog μας σαν ένα ευχαριστήριο δείγμα. 



Φυσικοθεραπευτήριο Κυριακού - Φωτόπουλος. 
Ηβης 26-28 Φρεαττύδα Πειραιάς
Αρ. Τηλεφώνου 2104536342 
Φώτης Τάσσου- Service μοτοσικλετών Piaggio
Πέτρου Ράλλη 173 Νίκαια-Πειραιάς
Αρ. Τηλεφώνου 2104935307
Eltech Ανελκυστήρες - Αλτσαντζής Κωνσταντίνος -  Άργους 57 Αθήνα - 10441 - www.eltech-lift.gr Info@Eltech-lift.gr  
Καφεδάκι στο Λόρδο!!!
Φιλολάου και Φορμίωνος 75, Καισαριανή




10 σχόλια:

  1. Απο που ως που οι Τραχωνες εκπληξη;
    Μιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό!!!
    Εστω κ για χαβαλε ομως ας γράφουμε ενα ονομα κατω απο κάθε σχόλιο
    SWKO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο. Εγώ το έγραψα. GK. Περιμένω απάντηση από Μίμη

      Διαγραφή
  3. Έλα gk.
    Τι σε πείραξε στο σχόλιό μου.
    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιμη δε με πειραξε κατι απλα νομιζα οτι θα ησουν ενας συμπαικτης παλιος που ειναι ταξιτζης. GK

      Διαγραφή
  4. Όχι φίλε. Στον Ίκαρο έπαιζα πιο παλιά και χαζεύω ακόμα λίγο την κατηγορία.

    Απλά απόρησα με τους τράχωνες που γράφουν εδώ τα παιδιά για καλή πορεία
    Μιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το Πρωτέα Βούλας και για τους Γιώργαρο, Βαρδαβάς και Παπαργυρόπουλο κανένα σχόλιο, αν και πιστεύω ότι ο Παπαργυρόπουλος θα είναι από τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας. Τον Πιτούλη όμως γιατί τον αναφέρεις?Ρωτάω απλώς από περιέργεια από που τον ξέρεις και τον αναφέρεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα καθηστε και θα δειτε Εσπερο να παιζει μπασκεταρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κάτι ποιό φρέσκο ρε παιδιά!!!.....2016 έχουμε & δημοσιεύετε το 2014 ελεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή