ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

M. Δεσποτάκης:«Η ήττα από την Παλατιανή… μάς έδωσε το πρωτάθλημα»

12715425_764975803606754_5648084986430419778_n

Μέσω της παρακάτω συνέντευξής του, ο κόουτς της πρωταθλήτριας ομάδας της Α’ ΕΣΚΑ Ανδρών (και φιναλίστ του Κυπέλλου), Μάριος Δεσποτάκης, αναλύει τα πεπραγμένα, αυτά που… είναι να γίνουν, αποκαλύπτει την δική του διπλή ξεχωριστή αφιέρωση, μιλώντας για το μυστικό της επιτυχίας, κάνοντας παράλληλα, το δικό του σχόλιο -συνολικά- για την κατηγορία…SPORTSOFFICERS -Μαριάννα

 -Τα πρώτα συναισθήματα μετά την επίτευξη του στόχου της ανόδου στη Γ’ Εθνική; Ανακούφιση, δικαίωση, χαρά, αποδείξεις;
«Αυτή την στιγμή, απολαμβάνουμε την επιτυχία. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και δικαιωμένοι για την προσπάθεια όλης της χρονιάς. Δεν είχαμε να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν, είχαμε όμως το κίνητρο και την φιλοδοξία να κατακτήσουμε τον τίτλο σε μια πολύ δυνατή κατηγορία, σαν τη φετινή. Εδώ αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, οι οποίοι ήταν πραγματικά παλικάρια! Δούλεψαν πολύ σκληρά, κάποιες φορές τους ζήτησα να ξεπεράσουν ακόμα και τα όριά τους κι εκείνοι το έκαναν χωρίς την παραμικρή αρνητική αντίδρασ Καταπληκτικοί χαρακτήρες, είμαι πολύ περήφανος και τυχερός που τους έχω στην ομάδα μου».

«Η διαχείριση της ήττας δυναμώνει μια ομάδα»
-Ματς-σταθμοί της πορείας σας. Οι δύο ήττες προβλημάτισαν μέσα στην χρονιά;
«Ολα τα ματς είχαν την δική τους ιδιαιτερότητα. Η διαχείριση της ήττας όμως, είναι το σημείο εκείνο που δυναμώνει μια ομάδα. Θα τολμήσω να πω ότι η ήττα από την Παλατιανή… μας έδωσε το πρωτάθλημα! Μέχρι εκεί είχαμε 11-0 και υποσυνείδητα νομίζαμε ότι είμαστε… άτρωτοι. Αυτή η ήττα μάς προσγείωσε και μας έβαλε ξανά στο σωστό δρόμο. Εκεί, θυμηθήκαμε πόσο δίκαιο άθλημα είναι το μπάσκετ».

-Το επίπεδο της κατηγορίας, των αντιπάλων, πώς το κρίνετε;
«Πολύ δυνατή φέτος η Α’ ΕΣΚΑ. Δεν νομίζω ότι έχει κάποια σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πολλές ομάδες χτίστηκαν, για να διεκδικήσουν την άνοδο, ενώ και οι παρακάτω ομάδες είναι αξιόλογες, με καλούς παίκτες και προπονητές. Νομίζω ότι το καλό επίπεδο φάνηκε και από το γεγονός ότι ο κόσμος γέμιζε και συνεχίζει να το κάνει σχεδόν όλα τα γήπεδα».

-Η Δάφνη Δαφνίου βάζει ήδη τις βάσεις για το κάτι παραπάνω από εδώ και πέρα; Και σε επίπεδο ακαδημιών;
«Οι ακαδημίες της ομάδας είναι υποδειγματικές. Η Δάφνη έχει καταλάβει -εδώ και χρόνια- ότι χωρίς υποδομές, δεν μπορείς να φτάσεις πουθενά. Ο Βαγγέλης Γλυκός (υπεύθυνος υποδομών) αποτελεί εγγύηση επιτυχίας στις μικρές ηλικίες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά πλέον: 400 παιδιά στις ακαδημίες, το εφηβικό ανέβηκε στην Α’ κατηγορία, το παιδικό παραλίγο και αυτό, ενώ Μίνι, Παμπαίδες κτλ δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρή «επόμενη μέρα» στον σύλλογο».

-Ποιο είναι το μυστικό για μια επιτυχημένη συνταγή; Βλέπουμε πχ, αντίθετα, ομάδες με ιστορία, με κόσμο να βρίσκονται πολύ χαμηλά.
«Η διοικητική υγεία είναι το πρώτο και το πιο βασικό συστατικό. Αν υπάρχει αυτό, όλα μπορούν να γίνουν μετά. Οι εποχές είναι δύσκολες και δεν βρίσκεις εύκολα ανθρώπους, που θα διαθέσουν χρόνο και χρήματα για μια ομάδα μπάσκετ. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται φιλοσοφία, απαραίτητα καλή νοοτροπία και υπομονή. Και θα επαναλάβω, ότι η αξία μιας ομάδας φαίνεται στην διαχείριση των κρίσεων. Εκεί κρίνονται όλοι κι εκεί κερδίζονται τα πρωταθλήματα, για μένα».

-Ηταν και προσωπικό σας στοίχημα η άνοδος;
«Εγώ προσπάθησα να κάνω αυτό που μου ζητήθηκε από την ομάδα. Δουλειά του προπονητή είναι να υλοποιεί τους στόχους της διοίκησης. Από εκεί και πέρα, το συναίσθημα είναι σημαντικό κομμάτι στην δική μου ιδιοσυγκρασία. Αν δεν νιώσω ζεστά με τους ανθρώπους γύρω μου, δεν μπορώ να ευχαριστηθώ το παιχνίδι και δεν μπορώ να προσφέρω αυτά που θέλω και μπορώ».

-Διαφέρει το ειδικό βάρος της φανέλας από ομάδα σε ομάδα, την ώρα του ματς, δίνει κάτι ξεχωριστό, καθώς άλλωστε έχετε δουλέψει σε πολλά ακόμη σωματεία (ΑΕΚ,  Πανιώνιος, Απόλλων, ΦΕΑ, Εσπερίδες κλπ);
«Η κάθε ομάδα έχει την δική της ιστορία και την δική της δυναμική. Μέχρι ενός σημείου αυτό επηρεάζει, όμως το μπάσκετ είναι πολύ δίκαιο άθλημα και στο τέλος της ημέρας, ό,τι έχεις σπείρει, αυτό θα θερίσεις, όσο βαριά κι αν είναι η φανέλα της ομάδας σου ή του αντιπάλου σου! Οσο για την ομάδα μου, η Δάφνη Δαφνίου μπορεί να μην έχει φτάσει ποτέ στη Α1, όμως έχει μια ξεχωριστή ιστορία στον χώρο, έχει βγάλει παίκτες και προπονητές που έκαναν καριέρα ψηλά και προσωπικά είναι τιμή μου, που εργάζομαι σε ένα τέτοιο σωματείο».

«Δίκαιο άθλημα το μπάσκετ»
-Η βαθμολογία λέει την αλήθεια για όλους; Μια πρόβλεψη για τον δεύτερο και σχόλιο των αντιπάλων που είναι εντός πλέι οφ.
«Οπως είπα και πιο πριν, το μπάσκετ είναι πολύ δίκαιο άθλημα. Νομίζω ότι η βαθμολογία και οι αριθμοί λένε την αλήθεια, τις περισσότερες φορές. Για παράδειγμα, εμείς που κατακτήσαμε τον τίτλο, έχουμε την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία, αν και το δεύτερο προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει και τόσο πολύ. Οσο για την δεύτερη θέση, νομίζω ότι ακόμα δεν έχει κριθεί. Πεύκη και Διαγόρας ξεχωρίζουν ελαφρώς, αλλά νομίζω ότι Ιωνικός και Κουκάκι έχουν πολλές πιθανότητες να διεκδικήσουν κάτι καλό στα πλέι οφ. Θα γίνουν πολύ δυνατά παιχνίδια, τα οποία νομίζω ότι αξίζει να δει ο κόσμος».

-Θα αφιερώσετε κάπου αυτή την επιτυχία;
«Θα την αφιερώσω στην γυναίκα μου και την κόρη μου, που βρίσκονται πάντα δίπλα μου στις χαρές αλλά και στις λύπες, χωρίς ανταλλάγματα και χωρίς δεύτερες σκέψεις, δείχνοντας τεράστια ανοχή και κατανόηση στις ιδιοτροπίες μου και στα «τρελά» ωράριά μου».

Eν κατακλείδι: «Η συμμετοχή της ομάδας μας στον τελικό του Κυπέλλου είναι πολύ σημαντική στιγμή για τον σύλλογο. Είναι μια ηθική διάκριση και ταυτόχρονα είναι «το κερασάκι στην τούρτα» μιας επιτυχημένης χρονιάς! Σίγουρα, θα απολαύσουμε το παιχνίδι αυτό και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε μέσα στο παρκέ, κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα, όπως είναι ο Αμύντας! Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στους συνεργάτες μου, τους βοηθούς μου Νίκο Ρήγγα και Γιάννη Ζαφειρακόπουλο, τον τιμ μάνατζερ, Μάκη Σωφρωνιάδη, τον γυμναστή Μάριο Τάτση και τις φυσικοθεραπεύτριες μας, Λούση Ζουρνή και Νάνσυ Τσιούλη. Η προσφορά τους ήταν τεράστια και έχουν πολύ μεγάλο μερίδιο στην φετινή επιτυχία».


12670831_1009378829153396_4389616143270333735_n

12933086_773519476111713_8907144397513614072_n

Πηγή: http://eska.gr/?p=20308
12933086_773519476111713_8907144397513614072_n

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου