ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

«Αγάπη για το άθλημα με όραμα και μεράκι»



Ο Καρέας εδραίωσε την θέση του στη Β’ ΕΣΚΑ (1ος Ομιλος), στοχεύει σταδιακά, ψηλότερα και μέσω τοποθετήσεων, οι διοικούντες, ο πρόεδρος Ξενοφών Χολέβας και οι άνθρωποι που είναι κοντά στο σωματείο ανέλυσαν τις σκέψεις τους για την ομάδα, με αναδρομή και στο παρελθόν… SPORTSOFFICERS -Μαριάννα
«Ήταν κάπου μέσα στην δεκαετία του ’80 όταν προσπαθούσαμε να «στήσουμε» το άθλημα για χρόνια σε ένα ανοικτό γήπεδο επάνω στο βουνό, με πολύ κρύο και υγρασία. Τις βροχερές μέρες παίζαμε μέσα σε ένα παλιό εργοστάσιο της περιοχής, με βιδωμένα στεφάνια στους τοίχους, βαμμένες ρακέτες στο τσιμεντένιο πάτωμα, με ατελείωτη σκόνη στα πνευμόνια μας, αλλά και ευτυχισμένοι που είχαμε το πρώτο μας «κλειστό». Κάπως έτσι ήταν το δύσκολο ξεκίνημα του «μπασκετικού» Αθλητικού Ομίλου Καρέα με αγάπη, όραμα και μεράκι, κυρίως όμως με «καθαρό» και κοινό όραμα για όλους μας.
Το όραμα έλεγε, ότι θα εργασθούμε όλοι από κοινού, σκληρά, από όποιο ρόλο και αν κατέχουμε, με στόχο μας τα επόμενα χρόνια να έχουμε κλειστό γυμναστήριο, γεμάτο με παιδιά που θα έχουν «τη νοοτροπία του Αθλητή. Συμφωνήσαμε όλοι μας ότι η φιλοσοφία μας για το άθλημα θα περιελάμβανε την ξεχωριστή φιλοξενία και τον σεβασμό στον αντίπαλο, στους παράγοντες, στους διαιτητές και φυσικά στους φίλαθλους. Σήμερα, το όραμά μας είναι η πραγματικότητα που ζούμε! Το Βιοκλιματικό Κλειστό Γυμναστήριο «Τάκης Παπαγεωργίου» είναι το σπίτι μας, εκεί όπου όλοι μας σε διαφορετικές πλέον συνθήκες, δίνουμε την καθημερινή προσπάθεια βελτίωσης!



Ολα αυτά τα χρόνια ο Αθλητικός Ομιλος Καρέα, μέσω των συνεχών συμμετοχών του στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών της ΕΣΚΑ, αλλά και των εμπειριών που αποκόμισε, όχι μόνο ωρίμασε, αλλά τού δόθηκε η δυνατότητα να γνωριστεί με όλη την αθηναϊκή μπασκετική οικογένεια της Ενωσης, να αλληλεπιδράσει, να συνεργασθεί και να αναπτυχθεί. Σήμερα, το τμήμα καλαθοσφαίρισης περιλαμβάνει αθλητές από 4,5 ετών στις ακαδημίες μέχρι την ανδρική ομάδα, όπου οι μεγαλύτεροι, εκτός από αθλητές έχουν και ρόλο μέντορα για τους νεότερους.
Αυτό είναι αναγκαίο, γιατί η ανδρική ομάδα έχει σαν βασικό κορμό της εφήβους, όπου μαζί με σημαντικές προσωπικότητες έμπειρων αθλητών, φτιάχνουν μία ομάδα που κυρίως έχει σαν στόχο της την ικανοποίηση και την «καθημερινή νίκη». Δεν στοχεύουμε μόνο στη νίκη στον αγώνα. Θέλουμε ικανοποίηση και νίκες στην προπόνηση, στα αποδυτήρια στις εξόδους και όπου αλλού ο αθλητής βιώνει στιγμές Ομάδας.
Η ανδρική Ομάδα έχει για πολλά χρόνια στο τιμόνι της προπονητή τον έμπειρο και επιτυχημένο Νεκτάριο Σούφλα και υπεύθυνο τμήματος τον Μπάμπη Πλούμη, ο οποίος αποτελεί και μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Ο Νεκτάριος Κοκοτσάκης είναι υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού όλων των τμημάτων. Επενδύουμε στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου, παρέχοντας κατάρτιση, με αρκετά ειδικά προπονητικά προγράμματα, που εκπονούν στην διάρκεια του έτους συνεργαζόμενοι, οι Νεκτάριος Κοκοτσάκης και Νεκτάριος Σούφλας. Πρόσφατα, ο σύλλογος απέκτησε το δικό του πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με βάρη, το οποίο και αποτελούσε όνειρο πολλών ετών.
Πλέον, μάς δίνεται η δυνατότητα να παρέχουμε στους αθλητές μας την απαραίτητη καθημερινή εκγύμναση/ενδυνάμωση αλλά και την ειδική μυϊκή αποκατάσταση τραυματισμών, υπό την καθοδήγηση της φυσιοθεραπευτικής ομάδας του Παναγιώτη Βεκρή. Τα τμήματα Ακαδημιών 1, Ακαδημιών 2, Προμίνι 1, Προμίνι 2, Μίνι, Παιδικού, Εφηβικού είναι όλα πλαισιωμένα με εξειδικευμένους προπονητές νεαρών ηλικιών, αλλά και με υπεύθυνους τμημάτων που είναι γονείς αθλητών.
Ολη αυτή η μεγάλη ομάδα αθλητών, προπονητών και παραγόντων έχει την καθημερινή φροντίδα και την καθοδήγηση του Γιώργου Κοκοτσάκη, του ανθρώπου που έχει συνδέσει το όνομά του, την παρουσία του και την αστείρευτη ενέργειά του, με την πορεία του Αθλητικού Ομίλου Καρέα. Ολοκληρώνοντας, αυτή τη σύντομη παρουσίαση, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους που ασχολούμαστε με αυτό το σπουδαίο άθλημα, ότι πέρα από τα μικρά καθημερινά, νίκες, ήττες, χαρές, λύπες, υπάρχει κάτι πολύ πιο σημαντικό: Τα παιδιά, το αύριο…»



Πηγή: http://eska.gr/?p=32750

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου