ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Στα σαλόνια της Α΄ ΕΣΚΑ η Αχαρνής (Β2 ΕΣΚΑ)


Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Αχαρνής εξασφάλισε την άνοδο της στα σαλόνια της Α΄ ΕΣΚΑ μετά την επικράτηση της απέναντι στη Νήαρ Ηστ στο πέμπτο ματς της τελικής φάσης των play off του 2ου ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑ. SPORTSOFFICERS -Μαριάννα
Η ομάδα του Μενιδίου κατάφερε να πανηγυρίσει με 3-2 στις νίκες την άνοδο και την Παρασκευή θα παίξει με τον νικητή από το ζευγάρι Τυφών-Κηφισιά (για την συνολική 3η-4η θέση) σε αγώνα κατάταξης. Το ίδιο θα ισχύσει και για τη Νήαρ Ηστ η οποία θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο της τελικής φάσης του άλλου Ομίλου Τυφών-Κηφισιά όπου είναι στο 2-1 στις νίκες.

Αναλυτικά:






Αχαρνής 55
Νήαρ Ηστ 53

Επειτα από ένα ακομη δραματικο τελικο η αρμαδα του Μανου Τσαπακη νικησε δικαια την ιστορικη Νηαρ Ηστ και πετυχε για πρωτη φορα στην ιστορια της την ανοδο στην Α Κατηγορια!!!!!
Το παιχνιδι εγινε μεσα σε πολύ ωραια ατμοσφαιρα στο καταμεστο κλειστο του Μενιδιου με τους γηπεδούχους να είναι καλυτεροι στο μεγαλυτερο διαστημα του αγωνα αλλα παραλιγο στο φιναλε να χυσουν την καρδαρα.

Αχαρνης.......Ζερβας-Ρεντιφης-Ρωμοσιος-Χριστοφακης-Λιτσος
Νηαρ Ηστ.....Ζεχερλης-Χατζηκωστης-Αττικος-Μαγκος-Δημητσας

Δυναμικο ξεκίνημα η Αχαρνης που χτυπησε όπως συνηθιζει στο ζωγραφιστο με Λιτσο-Χριστοφακη....7-2.
Η Νηαρ αντεδρασε ψυχραιμα με τριποντα των Χατζηκωστή-Αττικου για το 9-8.Οι φιλοξενούμενοι εδειξαν να πατανε καλυτερα στο παρκε και με αιχμη του δορατος τον Αττικο εκλεισαν την 1η περιοδο 13-16.

Η 2η περιοδος μπορει να ξεκινησε με την ισοφαριση του Σαρακασιδη(16-16) αλλα οι γηπεδούχοι ειδαν το 4αρι τους να φορτώνεται αμεσως με 4 φαουλ αλλα και τον Καυμενακη να αποχωρει τραυματιας.
Το τριποντο του Χατζηκωστή ξαναεδωσε προβαδισμα 16-19 και η Νηαρ κρατησε τον ελεγχο μεχρι το 16-23.

Η επανεισοδος των Ρωμοσιου-Λιτσου εδωσε την απαραιτητη σκληραδα στους γηπεδούχους που αλλαξαν το μομεντουμ και ετρεξαν σερι 13-0 (29-23) με μπροστάρηδες επιθετικα τους Ρεντιφη-Ζερβα.
Ο Χατζηκωστής εδειξε την τεραστια κλαση του και με 5 ποντους εφερε την ομαδα του σε αποσταση ανασας (29-28) σην αναπαυλα.

Οι γηπεδούχοι ετρεξαν νέο σερι(9-0) στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρονου με τους Ρεντιφη-Λιτσο να οδηγουν στο 38-28.
Η αμυνα ζωνης του κοουτς Ραπτη εδειξε σημαδια ανάκαμψης αλλα το μεγαλο 3ποντο του Σαρακασιδη εγραψε το 43-34 και το +9 διατηρηθηκε μεχρι τη ληξη της 3ης περιοδου(47-38).
Το χειροτερο όμως για τη Νηαρ ηταν το 4ο φαουλ του Χατζηκωστή.

Η Νηαρ επιχειρησε με small-ball(Θειακουλης στο 4) να κανει την ανατροπη στην τελευταια περιοδο.Οπως δειχνει και το επιμέρους σκορ(8-5) η κρισιμοτητα του αγωνα ειχε σαν αποτέλεσμα οι δυο ομαδες να βλεπουν το καλαθι σαν δαχτυληθρα και τα ποσοστα ακομα και στις ελευθερες βολες να είναι πολύ χαμηλα.
Το σκορ εμεινε για αρκετη ωρα κολλημενο στο 50-44 και τελικα η Νηαρ με καλαθια των Μαγκου-Γκοφα εβαλε φωτια στο φιναλε...53-50.
Ο Ζερβας με 2/4 βολες εγραψε το 55-50 και ο Μαγκος μειωσε 55-52 στα 55''.Στο 54-50 ο Δημητσας αστοχησε εξεπαφης σε ανενοχλητο λει-απ.
Ο Ρωμοσιος αστοχησε δυο φορες σε φολοου και στα 10'' ο Ζεχερλης αστοχησε στο 3ποντο της ισοφάρισης.Οι φιλοξενούμενοι πηραν το επιθετικο και στα 4'' ο Μαγκος ευστοχησε στην 1η βολη(55-53) και αστοχησε εσκεμμένα στην δευτερη.Νεο επιθετικο ριμπάουντ αλλα το δυσκολο τριποντο του Χατζηκωστή από τη γωνια και υπο την πιεση του Ζερβα δεν βρηκε στοχο.

Εξαλλοι πανηγυρισμοι από τους γηπεδούχους που καταφεραν με υπομονη και επιμονη να φτασουν στην πολυποθητη ανοδο που αγγιξαν τις προηγούμενες χρονιες χωρις να μπορουν να πιουν νερο.
Μεγαλος ηγέτης ο Αποστολης Ζερβας στην καλυτερη του εμφανιση στην σειρα των τελικων!!!!Οργανωσε,πιεσε,εκλεψε και ανοιξε τον ρυθμο σε κάθε ευκαιρια.Του αξιζει ο τιτλος του mvp!!!
Post-bullying ο ασπρωχτος Λιτσος και μονιμη πηγη κινδυνου ο παντα οπλισμενος Ρεντιφης.Ψυχαρα ο καταλυτικος Ρωμοσιος που υψωσε ανάστημα στην κατηφορα της 2ης περιοδου και εγινε σκια του Χατζηκωστή.
Πολύτιμος σε αμυνα και επιθεση ο Χριστοφακης και συγκινητικος για ακομη μια φορα ο Σαρακασιδης που ηταν ο σταθεροτερος παιχτης της Αχαρνης ολη τη σεζον!!!

Ισαξιος αντιπαλος η δυνατη Νηαρ αξιζε και αυτή την ανοδο και μακαρι να ανοιξει θεση στην Α.Για την ωρα επικεντρώνεται στο μπαραζ που θα δωσει με τον ηττημενο του Τυφωνας -Κηφισιά.
Απολαυστικος Χατζηκωστής για ακομα μια φορα.Μισο εκατοστο του είναι αρκετο για να εκθεσει τη αντιπαλη αμυνα.Εδειξε να εχει μικροενοχλήσεις στο 2ο ημιχρονο και φυσικα τα 4 φαουλ από την 3η περιοδο ζημιωσαν την ομαδα του.
Πολύ καλος,ειδικα στο 1ο ημιχρονο,ο Αττικος.Μεγαλοι μαχητες Δημητσας-Αντωνιαδης.

Πηγή: gspara

Διαιτητές: Σκούτας, Θεονάς

Δεκάλεπτα: 13-16, 29-28, 47-38, 55-53.

ΑΧΑΡΝΗΣ (Τσαπάκης, Φραγκούλης): Καϋμενάκης, Ζέρβας 13, Δέδες, Αναστόπουλος 3, Ρωμοσιός 3, Χριστοφάκης 9, Κακουλίδης, Μπούα, Λίτσος 9, Ρεντίφης 13 (2), Σαρακασίδης 5 (1), Γιάννης.

ΝHAΡ ΗΣΤ (Ράπτης, Τούμπας): Θειακούλης, Χατζηκωστής 12 (3), Ζεχερλής 4, Σκέντζος, Τσεκούρας, Γκόφας 7, Μάγκος 6, Τσαντήλας, Αττίκος 10 (1), Δήμητσας 5, Aντωνιάδης 9

1 σχόλιο:

  1. Τσαπακης απο τα πολυ καλα παιδια τοτ χωρου,και πολυ καλος προπονητης.συνχαρητηρια για την ανοδο μανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή