ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

‘Εκανε το «μπαμ» με Μπαλάφα η ΝΕΜ (Α΄ Ανδρών)


Την πρώτη φετινή της μεταγραφή υλοποίησε τις προηγούμενες ημέρες η ΝΕΜ. Μετά από αρκετές ημέρες διαπραγματεύσεων, η διοίκηση του συλλόγου ήρθε σε συμφωνία με τον Βαγγέλη Μπαλάφα, μετά από εισήγηση του τεχνικού της ομάδας Γιώργου Μάνταλου. SPORTSOFFICERS -Μαριάννα
Πρόκειται για τον πρώην αρχηγό του Πανελευσινιακού, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας των «σταχυοφόρων» που ανέβηκε απ’ την Γ’ Εθνική στην Basket League. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν έζησε την εμπειρία του Πανελευσινιακού στην μέχρι πρότινος Α1 μπάσκετ, ωστόσο, στην συνέχεια αποτέλεσε μέλος τόσο του Μανδραϊκού, όσο και του Αμσρουσίου κερδίζοντας άλλες τρεις ανόδους. Εν ολίγοις, ο Βαγγέλης Μπαλάφας είναι ο… Μίδας των ανόδων και αυτός είναι ένας απ’ τους βασικούς λόγους της απόκτησης του. Ένας άλλος σημαντικός είναι η τρομερή ευχέρεια που έχει στο σκοράρισμα αγωνιζόμενος είτε στο «4», είτε στο «3», με εξαιρετικά ποσοστά απ’ την περιφέρεια. Μαζί με τον Σωτήρη Καραποστόλου που συνεχίζει στην ΝΕΜ (πέρσι υπέγραψε κλειστό διετές συμβόλαιο), αναμένεται ν’ αποτελέσουν την γραμμή κρούσης του συλλόγου, που απ’ τις πρώτες κιόλας μεταγραφικές κινήσεις δείχνει πως θα πρωταγωνιστήσει τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Ο 34άχρονος πάουερ φόργουορντ επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα των Μεγάρων, παρότι είχε δελεαστικές προτάσεις από ομάδες παραπάνω κατηγοριών. Το πλάνο όμως που του παρουσιάστηκε, σε συνδυασμό με το καλό όνομα που έχει φτιάξει πλέον η ΝΕΜ, τον έκαναν να πάρει την απόφαση και να συνεχίσει την καριέρα του στα Μέγαρα. Στόχος της ομάδας, άλλωστε, είναι να κρατήσει τον έμπειρο παίκτη και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να «χτίσει» μια ισχυρή ομάδα που θα παίζει μπάσκετ υψηλού επιπέδου.

Κατά τα άλλα, μαζί με την μεταγραφή του Βαγγέλη Μπαλάφα, ανακοινώθηκε και αυτή του Παναγιώτης Λεβέντη. Ο 17χρονος παίκτης ανήκε στον Πανελευσινιακού, αλλά μετά και την σύμφωνη γνώμη τόσο του προέδρου των «σταχυοφόρων» Γιάννη Φιλίππου, όσο και του προπονητή Λευτέρη Τσαουσίδη, παραχωρήθηκε στους «κυανόλευκους» (οι οποίοι δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν δημόσια τους δύο άνδρες), προκειμένου ν’ αποτελέσει κομμάτι τόσο του εφηβικού, όσο και του ανδρικού τμήματος. Ο Μεγαρίτης παίκτης επιστρέφει στην πόλη μετά από τρία χρόνια. Παράλληλα, γίνονται ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθούν άλλες τρεις πολύ καλές μεταγραφές, οι οποίες θα ισχυροποιήσουν τη ΝΕΜ.

Όσον αφορά τις ανανεώσεις, μετά του αρχηγού (μαζί με τους Καραποστόλου και Μαρούγκα) Νίκου Κοντόπουλου, ακολούθησε και αυτή του Μαρούγκα. Ο εκ των αρχηγών του συλλόγου συμφώνησε να μείνει στους «κυανόλευκους», παρότι είχε στα χέρια του και αυτόςπροτάσεις από ομάδες Β’ Εθνικής. Ακόμη ένα στοιχείο το οποίο αν μη τι άλλο αναδεικνύει το δέσιμο πλέον που υπάρχει ανάμεσα στον παίκτη και την ομάδα.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, «ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ» Ο ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Πέρα απ’ τις μεταγραφές και τις ανανεώσεις, θα υπάρξουν και αποχωρήσεις. Πολύ κοντά στην έξοδο βρίσκεται ο Γιατράκος, μιας και εισήγηση της τεχνικής ηγεσίας είναι η απόκτηση ενός έμπειρου ψηλού. Πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στην ομάδα των Μεγάρων και ο Τάσος Σταυριανόπουλος, ενώ «ξένο σώμα» θα πρέπει να θεωρείται  – τούτη την χρονική στιγμή – ο Στέλιος Αθανασόπουλος. Ο τελευταίος δεν παίρνει μέρος στις προπονήσεις μετάβασης για τη νέα χρονιά, έχοντας θέσει τον εαυτό του ουσιαστικά εκτός πλάνων. Για τον παίκτη υπάρχει δυσαρέσκεια απ’ την διοίκηση και την τεχνική ηγεσία, ωστόσο, για ν’ αποχωρήσει απ’ τον σύλλογο που έχει τα δικαιώματα του θα πρέπει να καταβληθεί (από ενδιαφερόμενη ομάδα) το ποσό των 4.000 ευρώ μέχρι τις 25 Ιουνίου. Αυτό που δηλαδή οι Αμερικάνοι ονομάζουν buy out. Όπως διαβεβαιώνουν οι άνθρωποι του συλλόγου, μόνο σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει περίπτωση αποχώρησης του, αφού αν δεν καλυφθεί η ρήτρα αυτόματα παραμένει παίκτης και θεωρείται περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου.


2 σχόλια: