ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Σημαντικές προσθήκες στο Δ.Σ. της ΝΕΜ, παρέμεινε ο Καραποστόλου (Α΄ Ανδρών)


Την υπόσχεση της πράξη έκανε τις προηγούμενες ημέρες η διοίκηση της ΝΕΜ. Λίγο πριν την τελική ευθεία του πρωταθλήματος, είχε υποσχεθεί μέσω επίσημης ανακοίνωση πως είναι ανοιχτή προκειμένου να ενταχθούν σ’ αυτήν, όποιοι παράγοντες έχουν διάθεση και θέληση να βοηθήσουν πραγματικά την ομάδα. Αυτό έγινε ουσιαστικά πράξη σε μια άτυπη συνάντηση του Δ.Σ. του συλλόγου και παραγόντων που είχαν εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχουν στην διοίκηση και να βοηθήσουν ενόψει της νέας χρονιάς.  Σ’ αυτή την προγραμματισμένη συνάντηση, λοιπόν, έγινε γνωστό πως την επόμενη Τρίτη, συνολικά δώδεκα άτομα θα ενταχθούν την επόμενη εβδομάδα στην διευρυμένη πλέον διοίκηση της ΝΕΜ, ισχυροποιώντας ακόμη περισσότερο την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Ο πρόεδρος του συλλόγου Θανάσης Ζάλης, υποδέχθηκε με χαρά και ικανοποίηση επιφανείς επιχειρηματίες και μη της πόλης μας, οι οποίοι σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς αποφάσισαν να βοηθήσουν ηθικά και υλικά την ομάδα, προκειμένου η ΝΕΜ να παρουσιαστεί καλύτερη, πολύ πιο οργανωμένη και βεβαίως ισχυρότερη τη νέα σεζόν. SPORTSOFFICERS -Μαριάννα


Μέσα σε κλίμα ενότητας, ουσιαστικά εισχώρησαν στην διοίκηση του συλλόγου οι: Σπύρος Κορώσης, ο οποίος είναι πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, οι παλιοί παράγοντες Σπύρος Κουντεμάνης, Βασίλης Σάλτας, οι παλαίμαχοι παίκτες της ομάδας Γιάννης Δομβρογιάννης – Παναγιώτης Λάος και οι επιχειρηματίες Γιάννης Μουρτζούκος, Στέλιος Φρυγανάς, Αντώνης Βασίλαινας (αν και δεν έδωσε το παρών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων), Κωνσταντίνα Μπάρκα, Ελπινίκη Οικονομοπούλου, Μαρία Καραντζάνου και Δανάη Κουρμπέτη.

Μια κίνηση πάρα πολύ σημαντική για το μέλλον του συλλόγου, που αποτελούσε εδώ και καιρό επιθυμία και του τεχνικού της ομάδας Γιώργου Μάνταλου, προκειμένου η ομάδα να «αγκαλιάσει» ακόμη περισσότερο την Μεγαρική κοινωνία και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Δεν θα ήταν υπερβολή να μιλήσουμε για ιστορική στιγμή, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά όχι μόνο της ΝΕΜ, αλλά και του Μεγαρικού ερασιτεχνικού αθλητισμού γενικότερα, υπάρχει τόσο μεγάλη σύμπνοια απόψεων από ανθρώπους που εντάχθηκαν σε μια διοίκηση ιδιοτελώς, βλέποντας ουσιαστικά την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥ – ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τα καλά νέα όμως για τους «κυανόλεκους» δεν έρχονται μόνο απ’ το διοικητικό κομμάτι. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και ο προγραμματισμός του αγωνιστικού τμήματος ενόψει της νέας σεζόν σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στην ανδρική ομάδα. Ξεκινώντας το ρεπορτάζ από αυτήν όμως, υπάρχει καταρχήν συμφωνία με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας Σωτήρη Καραποστόλου, αλλά και τους Κοντόπουλο – Μαρούγκα να συνεχίσουν στην ομάδα και τη νέα χρονιά. Παράλληλα γίνονται συζητήσεις και με τους άλλους παίκτες της ομάδας, ενώ στις προπονήσεις που συνεχίζονται κανονικά με μεγάλη ένταση και όρεξη, δοκιμάζονται καθημερινά παίκτες που αν ικανοποιήσουν δεν αποκλείεται να στελεχώσουν το ρόστερ. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο στο επόμενο πρωτάθλημα θα επιτρέπονται περισσότεροι παίκτες άνω των 30 ετών στους συλλόγους. Κάτι που σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του Δημήτρη Στεφάνου, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα κλείσει την καριέρα του στην ομάδα, έχοντας εκτός από αγωνιστική,  υποστηρικτικό και ενωτικό ρόλο, μιας  έχει φορέσει για πολλά χρόνια την φανέλα της ομάδας. Παράλληλα έχουν γίνει προτάσεις σε έμπειρους αθλητές επιπέδου Καραποστόλου, προκειμένου να η ομάδα να παρουσιαστεί ακόμη πιο ισχυρή τη νέα σεζόν.

Κατά τα άλλα, στις προπονήσεις παίρνουν κανονικά μέρος και αρκετοί νεαροί αθλητές του συλλόγου που έχουν επιλεχθεί από τις ομάδες παίδων και εφήβων, καθώς τα τμήματα υποδομής αποτελούν το νέο μεγάλο «στοίχημα» της ΝΕΜ. Στόχος είναι να έρθει ένας τεχνικός διευθυντής ακαδημιών εγνωσμένης αξίας, ο οποίος θα οργανώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, προκειμένου στο μέλλον να βγουν ακόμη περισσότεροι αθλητές που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα του συλλόγου. Διοίκηση και προπονητής, άλλωστε, το θεωρούν ως το πιο σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας που γίνεται, ούτως ώστε να υπάρξει μέλλον στην ομάδα, όχι μόνο τα επόμενη χρόνια, αλλά και τις προσεχείς δεκαετίες.

Το τελευταίο, όμως, το αφήσαμε για το τέλος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ενδέχεται να γίνει αναδιάρθρωση στην Α2 μπάσκετ, κάτι που ενδεχομένως θα ωφελήσει και τους «κυανέρυθρους». Και εξηγούμαστε… Υπάρχει απόφαση προκειμένου το πρωτάθλημα 2018-2019 της Α2 ν’ αλλάξει μορφή και από έναν όμιλο των 16 ομάδων να γίνουν δύο όμιλοι των 14 ομάδων, κυρίως για… οικονομικούς λόγους. Όπως για παράδειγμα ήταν για χρόνια η Γ’ και η Β’ Εθνική ποδοσφαίρου, με σκοπό να μοιράζονται οι αποστάσεις γεωγραφικά και οι ομάδες να μην έχουν τόσα πολλά έξοδα με ταξίδια απ’ τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη. Ενδεχομένως, όμως, αυτή η αναδιάρθρωση να μην γίνει πράξη στην μεθεπόμενη σεζόν αλλά στην επόμενη, καθώς υπάρχει μεγάλη πίεση απ’ τις ομάδες που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιούν και του χρόνου μεγάλα ταξίδια. Αν συμβεί αυτό, αυτόματα θα υπάρξει «ντόμινο» με ομάδες που θ’ ανέβουν απ’ την Β’ Εθνική στην Α2, απ’ την Γ’ στην Β’ Εθνική και εν συνεχεία απ’ τα τοπικά πρωταθλήματα στην Γ’ Εθνική. Κάτι που σημαίνει πως η 4η θέση που κατέλαβε φέτος η ΝΕΜ στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ, υπάρχει πιθανότητα να δώσει την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Η συγκεκριμένη απόφαση απ’ την ομοσπονδία αναμένεται να παρθεί οριστικά μέσα στο καλοκαίρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου