ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Και τώρα τελικός ανόδου για Νήαρ Ηστ και ΟΚΑ Μεσογείων - Νίκη παραμονής ο Πρωτέας Αθηνών (Β2 ΕΣΚΑ)

Φωτογραφία του Nikos Padazis.

Με φόντο την άνοδο στην Α΄ ΕΣΚΑ Νήαρ Ηστ και ΟΚΑ Μεσογείων θα κοντραριστούν μεταξύ τους στον μεγάλο τελικό μετά την κατάκτηση του ροζ φύλλου στην μάχη των ημιτελικών. Στην Καισαριανή η Νήαρ Ηστ έδειξε την ανωτερότητα της απέναντι στα μαχητικά Γλυκά Νερά ενώ ο ΟΚΑ Μεσογείων ξεπέρασε το εμπόδιο της ΜΕΝ Ιλίου.  Στο μπαράζ παραμονής ο Πρωτέας Αθηνών κατάφερε να ανακάμψει το -5 του πρώτου ματς επικρατώντας εντός έδρας επί της Τούφας Χαλανδρίου και πήρε το εισιτήριο της παραμονής στην κατηγορία. SPORTSOFFICERS -Μαριάννα

Αναλυτικά:

Πλέι οφ (ημιτελικά)


(3-2)

Νήαρ 71
Γλ. Νερά 62

Διαιτητές: Μπίκας, Σπυρόπουλος

Δεκάλεπτα: 18-16, 40-34, 55-50, 71-62.

Ακομα ένα σπουδαιο ματς πλει-οφ αναμεσα σε ανταξιους μονομάχους και μεσα σε εκπληκτικη ατμοσφαιρα στο ιστορικο κλειστο της Καισαριανής.
Δικαιη νικητρια η Νηαρ που καταφερε να επιστρεψει από το 1-2 και με πρωταγωνιστη τον Νεκταριο Μαγκο,πηρε την προκριση για τον τελικο,εκει που θα βρει αντιπαλο τον ΟΚΑΜ με μειονέκτημα εδρας.
Τα Γλυκα Νερα που ολοκληρωσαν μια ακρως επιτυχημενη χρονια,σταθηκαν σαν ισος προς ισο για ακομα μια φορα,αλλα σε αντιθεση με το 1ο ματς δεν βρηκαν τα μεγαλα σουτ,ενω και η κομβικη απουσια του Παντελή Σαρημπαλη δεν τους επετρεψε να χτυπησουν μεχρι τελους το παιχνιδι.

Νηαρ Ηστ:Πανταζης-Χατζηκωστης-Μαγκος-Σαρακασιδης-Ζαλωνης
Γλυκα Νερα:Νταουντ-Γαιτανακης-Σταφυλας-Χανιωτης-Σακελλαριδης
Αποντες Αντωνιάδης-Θειακουλης(Νηαρ) και Σαρημπαλης-Καρκανιδης(Γλυκα Νερα).

Η Νηαρ ειχε τον ελεγχο στην μεγαλυτερη διαρκεια με προβαδισμα στο υψος των 5 ποντων,αλλα τα σκληροτράχηλα Γλυκα Νερα εβρισκαν σχεδόν παντα τον τροπο να φερουν το ματς στα ισα.
Ο Σαρακασιδης ξεκινησε παλι καυτος(2/2 τριπ) και με 10 δικους του ποντους διαμορφωσε το αρχικο 18-9 απέναντι στα Γλυκα Νερα που εβρισκαν λυσεις από τον Γαιτανακη.
Η εισοδος του Κατσαμπεκη ισορροπησε την κατασταση και με 9 διαδοχικούς ποντους ηγηθηκε στο προσπέρασμα των φιλοξενουμενων(19-20) στο ξεκίνημα της 2ης περιοδου.

Ο κοουτς Σκλαβούνος επελεξε για πρωτη φορα να παιξει με πολύ ψηλο σχημα(Σακελλαριδης-Χανιωτης-Κατσαμπεκης) και με σταθερη απειλη τον Χανιωτη,τα Γλυκα Νερα προηγηθηκαν 24-27.
Τα 3 φαουλ των Σακελλαριδη-Σταφυλα αποδυναμωσαν όμως αμυντικα τους φιλοξενουμενους και η Νηαρ σταδιακα πηρε το πανω χερι με τους Μαγκο-Αποστολιδη να ανεβαζουν κατακόρυφα την αποδοση τους.Παρα την αστοχη βραδια του Χατζηκωστή οι γηπεδούχοι εκλεισαν το ημιχρονο 40-34.

Η διαφορα αυτή διατηρηθηκε στα πρωτα λεπτα της 3ης περιοδου με το 3ο τριποντο του Σαρακασιδη να διαμορφωνει το 46-40.
Εκει όμως ηρθε η αντιδραση των Γλυκων Νερων.Παλικαρισιο γκολ-φαουλ του Σακελλαριδη, που απεφερε το 4ο φαουλ του Αποστολιδη,μειωσε την διαφορα στο 46-43 και αμεσως μετα ο Γαιτανακης με βιρτουοζικη ενεργεια εφερε το ματς στον ποντο(46-45).
Οι φιλοξενούμενοι εχασαν και ευκαιρια να περασουν μπροστα στο σκορ,για να ακολουθησει ένα κρεσέντο του Μαγκου που χτυπησε στο ποστ και με κρίσιμους ποντους(+3/3 βολες Χατζηκωστή) εβαλε τη Νηαρ για τα καλα σε θεση οδηγου....53-45.
Η εισοδος του Καρακωστα βοηθησε τα Γλυκα Νερα να κλεισουν την περιοδο στο 55-50 με 5 δικους του ποντους.

Νευρικο και εντελως αστοχο το αρχικο 5λεπτο της τελευταιας περιοδου με τον πινακα του σκορ να δειχνει 58-50!!!
Ο Χανιωτης με γκολ-φαουλ στο 35' εδωσε τον τελευταιο σφυγμο μειωνοντας 58-53,αλλα στην επομενη επιθεση το μεγαλο 3ποντο του Μαγκου(61-53) εβαλε ουσιαστικα τελος στην υποθεση προκριση με την κερκιδα να παιρνει φωτια και την ψυχολογια ξεκάθαρα στο κοκκινο χρωμα.
Χατζηκωστής-Μαγκος αξιοποιησαν τον Αποστολιδη και η διαφορα εφτασε μεχρι και το +11(65-54,68-57).

Συγχαρητηρια στην ιστορικη Νηαρ Ηστ που εδειξε μεταλλο,δεν πτοηθηκε από το αρχικο μπρεικ και με 2 συνεχομενες νικες εφτασε δικαια στον τελικο.
MVP ο Μαγκος σε μια σπουδαια αμυντικη και επιθετικη αποδοση για τον ιδιο.Απο κοντα ο Αποστολιδης που εκανε μεγαλη ζημια στην ρακετα και πολύ καλος στο 1ο ημιχρονο ο Σαρακασιδης.

Συγχαρητηρια και στα νεοφώτιστα Γλυκα Νερα που καταφεραν στην πρωτη τους σεζον στην Β κατηγορια να παρουσιασουν ένα πολύ ελκυστικο συνολο και να πεσουν ηρωικα και στις λεπτομερεις στην μαχη της προκρισης στον τελικο ανοδου.
Χανιωτης-Κατσαμπεκης ηταν οι κορυφαιοι της ομαδας τους και στο αποψινο παιχνιδι.

Δυναμικο παρων αυτή την φορα από τους φιλαθλους της Νηαρ που σχεδόν γεμισαν την κεντρικη κερκιδα και δημιουργησαν πολύ ομορφη ατμοσφαιρα.Πισω από τον παγκο των Γλυκων νερων βρεθηκαν και 50 περιπου ηρωικοι τους φίλαθλοι που εμψυχωσαν και στηριξαν για ακομα μια φορα την ομαδα τους.

Πηγή: gspara

ΝΗΑΡ ΗΣΤ (Καρνέσης, Τουρλής): Νικολόης 1, Χατζηκωστής 9, Βαρουκτσής, Χατζηαναστασιάδης, Μάγκος 22 (1), Αποστολίδης 16, Πανταζής 4, Τσαντήλας, Σαρακασίδης 15 (3), Ζαλώνης 4.

ΓΛ. ΝΕΡΑ (Σκλαβούνος): Βρακατσέλης, Γαϊτανάκης 8, Κατσαμπέκης 15, Νταούντ, Παπασιδέρης 2, Αγγελής, Γεωργούσης, Σταφυλάς 4, Καρακώστας 5, Σακελλαρίδης 6, Χανιώτης 16, Γάσπαρης 6.


(3-2)

ΟΚΑΜ 67

ΜΕΝ Ιλ. 55

Διαιτητές: Σκούτας, Σιδέρης

Δεκάλεπτα: 20-19, 40-33, 51-48, 67-55.

ΟΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ (Χασιώτης, Μελάς): Γιαννάκης 6, Τσίρος 8 (1), Ατζαμόγλου 17 (3), Πλέστης, Κεσκινίδης 7 (1), Παπαγιαννάκος 7, Παπακωνσταντίνου 5 (1), Βλάχος 14 (2), Χατζής, Μπαλόπητος, Νάσσου, Καλούδας 3 (1).

ΜΕΝ ΙΛΙΟΥ (Γεωργαλάς, Κατσιώτης): Γραμμένος 2, Μουρτογιάννης, Αντωνόπουλος Β. Α. 2, Καβούρης, Καρυάτης 2, Φίλιος 8, Αντωνόπουλος Β. Ι. 10 (2), Τριαντογιάννης 9, Κώτσιας 2, Τσερώνης 13 (1), Μαντέλος, Παπαδάκης 7.


Τελικοί: ΟΚΑΜ-Νήαρ Ηστ (1-1)

4η-5η θέση Γλ. Νερά-ΜΕΝ Ιλίου (ένα ματς)

————————————————————-

Β’ Ανδρών, μπαράζ παραμονής

Ρεβάνς του +5 του ΦΟΤ


Πρωτέας 52
ΦΟΤ 40

Διαιτητές: Θεονάς, Τσολάκος

Δεκάλεπτα: 16-13, 26-18, 37-32, 52-40.

ΠΡΩΤΕΑΣ Ν. ΚΟΣΜΟΥ (Λώλος, Βασιλείου): Κεφαλάς 4, Μέλλος, Αναγνώστου Κ. 3 (1), Σιράγας 8 (1), Νικολόπουλος, Μαζαράκης, Γερασιμόπουλος 2, Πάτσιος 13 (2), Ντάφλος 7, Αναγνώστου Η. 15, Πρινινιάκης.

ΦΟ ΤΟΥΦΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Σπηλιωτόπουλος): Φραγκούλης, Βόσικας 14 (1), Πιαλόγλου 8 (1), Χαμηλός 2, Καζαντζιάν 3 (1), Καράμπουλας, Χατζής 2, Ζερβολέας, Κατσουλάρης 1, Φύτρος 6, Πολίτης 2, Λυράκης 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου