ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Το αντίο του ΠΟΚ Εσπέρου στον Κώστα Αναστασάτο



Σε πένθος βυθίστηκε το ελληνικό μπάσκετ από το θάνατο του Κώστα Αναστασάτου, ο οποίος έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών (γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1937). SPORTSOFFICERS -Μαριάννα


Ο Κώστας Αναστασάτος (16 Σεπτεμβρίου 1937 – 25 Ιουλίου 2018) ήταν  προπονητής, αναμορφωτής της ομάδας μπάσκετ του ΕΣΠΕΡΟΥ και παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του συλλόγου.




Στο γήπεδο της Αργούς (Δαβάκη και Δοϊράνης, Καλλιθέα) περί το 1958. Όρθιοι: Δαπόντες, Λιόγκαρης, Μιχαηλίδης, Απ. Αναστασάτος, Σ. Ψύχος, Κ. Αναστασάτος, Μαγκαβέτης, Κουρμπαλής, Τάκης Κοντούζογλου. Καθισμένοι: Μεταλλίδης, Κορολέγκος, Παυλίδης.
Αγωνίστηκε στον Έσπερο έως το 1965 και στην συνέχεια ανέλαβε την ομάδα ως προπονητής μέχρι το 1973. Υπήρξε ο βασικός αρχιτέκτονας του οικοδομήματος του Εσπέρου αφού κατάφερε να αναδείξει τον Έσπερο Πρωταθλητή Παίδων, Πρωταθλητή Εφήβων, Πρωταθλητή Α’ Κέντρου και Πρωταθλητή Β’ Εθνικής. Το 1973-74 ανέβασε τον Πανιώνιο στην Α΄ Εθνική. Επέστρεψε στον Έσπερο από το 1977 έως το 1979 και το 1990.

Μεταξύ άλλων είχε συνεργαστεί με την ΑΕΚ, τον Πανελλήνιο και τον Μίλωνα, ενώ το 1975 ανέλαβε την Εθνική Ανδρών και την Εθνική Παίδων, με την οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Ευρωμπάσκετ Παίδων του 1975. Τέλος, ο Κώστας Αναστασάτος είχε καθίσει στον πάγκο και της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκου.



Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παναθλητικού Ομίλου Καλλιθέας Έσπερος , εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Αναστασάτου.

Ο παλαίμαχος παίκτης και προπονητής  της ομάδας μας υπήρξε εργάτης τους αθλητισμού και του Ελληνικού  μπάσκετ. Καλό ταξίδι κ. Κώστα.





    1943-2003: 60 χρόνια ΕΣΠΕΡΟΣ: Οι Πρωταγωνιστές 

από το αρχείο του esperos.com



«Η οικογένεια του ΕΣΠΕΡΟΥ πάντα βρίσκει τρόπους να μας κρατάει κοντά της.

Αισθάνομαι τυχερός και υπερήφανος που αξιώθηκα να ζήσω μέσα στην αγκαλιά του ΕΣΠΕΡΟΥ, που μου έμαθε να Αγωνίζομαι, να Συνεργάζομαι και να πειθαρχώ, με στόχο πάντα τη Νίκη.

Ευχαριστώ και συγχαίρω όλους, όσους είχαν και πραγματοποίησαν την ιδέα του νέου κρίκου σύνδεσης της οικογένειας του ΕΣΠΕΡΟΥ, αυτού δηλαδή του υπέροχου λευκώματος που κρατάτε στα χέρια σας.

Με Εσπεριώτικη Αγάπη»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου