ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Θεοδωρίδης - Γεωργιανός μιλάνε στο SSN για την άνοδο του Πανσερραϊκού στην Β’Εθνική

Θεοδωρίδης-Γεωργιανός μιλάνε στο SSN για την άνοδο του Πανσερραϊκού στην Β'Εθνική !

Η Γ’Εθνική αποτέλεσε σύντομη “περιπέτεια” για τον Πανσερραϊκό, ο οποίος κατάφερε να πανηγυρίσει άλλη μια άνοδο (2η συνεχόμενη) και να ανέβει στην Β’Εθνική μαζί με τους Ικάρους στα χαρμόσυνα νέα για το Σερραϊκό μπάσκετ. Οι “κόκκινοι” τερμάτισαν βάσει βαθμολογίας στην 3η θέση με το παράδοξο ότι είχαν 6 ήττες σε σύνολο 17 αγωνιστικών, δηλαδή τρεις περισσότερες από τους Ικάρους και δυο από την ΜΕΝΤ. Αφού, δεν μετρήθηκαν τα ρεπό από την Ε.Ο.Κ, τα “λιοντάρια” υπερτερούσαν σε αυτή την τριπλή ισοβαθμία και κάπως έτσι εξασφάλισαν την 3η προνομιούχα θέση. SPORTSOFFICERS -Μαριάννα

Όταν το καλοκαίρι τα ρόστερ των ομάδων διαμορφώνονταν, ο Πανσερραϊκός έδειχνε ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο κάνοντας σημαντικές προσθήκες έμπειρων και νεαρών ταλαντούχων αθλητών σχεδόν σε όλες τις θέσεις. Η ομάδα θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά όπως κάθε καινούρια ομάδα, έτσι και οι “κόκκινοι” αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες στο ξεκίνημα. Μάλιστα, άλλαξαν και προπονητή αφού ο Ραδής Θεοδωρίδης διαδέχτηκε τον Φώτη Κοκολιό από την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Πανσερραϊκός έδειχνε να βρίσκει ρυθμό, αλλά γνώριζε αναπάντεχες ήττες, κάτι που τον κρατούσε πίσω.
 ‘Ενα δυναμικό ξεκίνημα στον β’γύρο με νίκες στα ντέρμπι έδωσε άλλον αέρα στους “κόκκινους”, αλλά η ήττα στην ΔΕΚΑ έδειξε να “γκρεμίζει” τα πάντα. Τελικά, ο κορονοϊός ήταν αυτός που “γκρέμισε” τα πάντα στο διάβα του και ο Πανσερραϊκός περίπου τρεις μήνες μετά βρίσκεται στην Β’Εθνική κατηγορία με ρεκόρ 11-6. 
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ
Το SSN επικοινώνησε με τον προπονητή Ραδή Θεοδωρίδη και τον αρχηγό, Παντελή Γεωργιανό σε ένα μοναδικό αφιέρωμα για την άνοδο στην Β’Εθνική κατηγορία, που από του χρόνου θα έχει νέα μορφή.
Ραδής Θεοδωρίδης: Κάναμε ήττες εκτός προγράμματος. Εξαιρετικό ξεκίνημα στον β’γύρο. Δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό με 1:15 προπόνηση. Έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει ο Πανσερραϊκός. Καθαρά θέμα διοίκησης η παραμονή μου.

Συγχαρητήρια κόουτς για την άνοδο της ομάδας. Ο Πανσερραϊκός έκανε μια πολύ καλή αρχή στον δεύτερο γύρο μέχρι την ήττα από την ΔΕΚΑ. Όταν σταμάτησε το πρωτάθλημα περίμενες ότι η ομάδα θα ανέβαινε κατηγορία δεδομένων και των 6 ηττών σε σύνολο 17 αγώνων;
Ευχαριστώ πολύ. Kάναμε μια εξαιρετική πορεία στο δεύτερο γύρο και η ήττα από την εφηβική ομάδα ΔΕΚΑ ήταν εκτός προγράμματος που μας στοίχισε πολύ. Όπως και η ήττα στον πρώτο γύρο από την Καλαμαριά. Όταν σταμάτησε το πρωτάθλημα σαφώς και δεν είχαμε τον πρώτο λόγο για την άνοδο και βέβαια δεν εξαρτιώταν αποκλειστικά από εμάς. Αλλά θεωρητικά υπήρχαν ακόμη ελπίδες.

Ήρθες στην ομάδα μετά τις πρώτες 3 αγωνιστικές και δεν γνώριζες καλά όλη την ομάδα. Πόσο δύσκολη ήταν η προσαρμογή και η αφομοίωση από τους παίχτες σε αυτά που τους ζητούσες;
Στην ομάδα ήρθα την 3η αγωνιστική. Η Φιλοσοφία ενός προπονητή χαρακτηρίζει όχι μόνο τον ίδιο και την συμπεριφορά του, αλλά ταυτόχρονα και την ομάδα την οποία προπονεί και κατευθύνει. Είναι ξεκάθαρο, ότι ο κάθε προπονητής οφείλει να έχει αποκτήσει και διαμορφώσει την δική του προπονητική φιλοσοφία και η οποία να εκφράζει ουσιαστικά τις γνώσεις, το χαρακτήρα και τις εμπειρίες του. Δουλέψαμε πολύ στο κτίσιμο αυτής της νέας φιλοσοφίας και οι παίκτες προσπάθησαν πάρα πολύ και σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε. Παρόλο που συνειδητά θέλαμε να αλλάξουμε και δεν θέλαμε να παραμένουμε στα ίδια, υποσυνείδητα το σύστημα μας «ξεβολευόταν» και αντιδρούσε με πισωγύρισμα στα «παλιά λημέρια», στις παλιές συνήθειες και συμπεριφορές. Έτσι εξηγούνται και τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Κάναμε μεγάλες νίκες με “καλές” ομάδες και κακές ήττες με “εύκολες” θεωρητικά ομάδες.


Θεωρείς ότι η ομάδα μπορούσε να δώσει πολλά παραπάνω σε αυτά τα παιχνίδια που ήσουν στον πάγκο, γιατί υπήρχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση.
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω έγινε μεγάλος αγώνας και προσπάθεια από όλους για να αλλάξουμε αγωνιστική ταυτότητα. Περισσότερο video, έμφαση στην άμυνα, αλλαγή αρχικών ρόλων, νέοι ρόλοι στους παίκτες,  περισσότερη αφοσίωση στην προγραμματισμένη τακτική όλης της εβδομάδας, λιγότερο ελεύθερο παιχνίδι και πιο στοχευμένο σε αδυναμίες των αντιπάλων, βελτίωση της Φυσικής κατάστασης, αλλαγή υπάρχουσας νοοτροπίας, όλα πιο “επαγγελματικά”, από την ώρα της προσέλευσης των παικτών μέχρι και την συμπεριφορά, την κουλτούρα των παικτών. Η αλλαγή και εφαρμογή λοιπόν όλων των παραπάνω είχε προβλήματα και ήθελε χρόνο. Σημαντικός αρνητικός παράγοντας για την σταθερότητα της απόδοσης ήταν και ο χρόνος προπόνησης. Δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό με μία ώρα και ένα τέταρτο (1:15) προπόνηση!!

Κλείνοντας, θα ήθελα δύο λόγια για την χρονιά και το πως κύλησε και το αν η επόμενη μέρα θα σε βρει και πάλι στον Πανσερραϊκό.
Κάνοντας λοιπόν ένα φλας – μπακ στην προηγούμενη χρονιά θεωρώ ότι ήταν μια πετυχημένη χρονιά. Μέσα από τα προβλήματα που προέκυπταν η ομάδα ΄γινόταν καλύτερη. Οι αντίπαλοι μας σέβονταν και μας υπολόγιζαν. Τις περισσότερες φορές το τρίπτυχο διοίκηση, προπονητής, παίκτες λειτούργησε εξαιρετικά. Αν προσθέσουμε στο παζλ και τους φιλάθλους μας νομίζω ό,τι ο Πανσερραϊκός έχει όλα τα φόντα για να φτάσει ακόμη ψηλότερα. Οι Σέρρες πανηγυρίζουν την άνοδο δύο ομάδων στη Β’ Εθνική γεγονός που καταδεικνύει ότι η πόλη αγαπάει το μπάσκετ. Η επόμενη μέρα και το ποιος θα είναι προπονητής της ομάδος είναι καθαρά θέμα της διοίκησης. Θα ήθελα σ΄αυτό το σημείο να ευχαριστήσω την διοίκηση για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη, τους συνεργάτες μου για την άψογη συνεργασία και φυσικά τους παίκτες μου για την υπομονή και τον καθημερινό ιδρώτα τους. Η ομάδα μας πέτυχε τον στόχο της και η νέα χρονιά θα την βρει στην Β’ Εθνική μπροστά σε μια νέα πρόκληση. Καλή τύχη και δύναμη σε όλους.

Παντελής Γεωργιανός: Συγχαρητήρια σε όλους. Χρειαστήκαμε χρόνο για να βρούμε χημεία. Είναι νωρίς ακόμη για να σκεφτώ την επόμενη χρονιά.

Παντελή συγχαρητήρια για την άνοδο της ομάδας σου στην Β’Εθνική. Μια άνοδος, που έμοιαζε χαμένη μετά την ήττα στην ΔΕΚΑ για την τελευταία αγωνιστική προ Κορονοϊού. Όμως στην ζωή και ειδικά στο μπάσκετ, ποτέ μην λες ποτέ. Ένα σχόλιο σχετικά με αυτό.
Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα (παίκτες, προπονητές, διοίκηση) και σε όσους βοήθησαν ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας.
 Δε θεωρώ πως μετά την ήττα από την ΔΕΚΑ χάθηκε η άνοδος, σίγουρα απομακρυνθήκαμε από τις δύο πρώτες και προνομιούχες θέσεις για αυτήν. Με την συνέχεια του πρωταθλήματος πιστεύω ότι θα είχαμε την δυνατότητα να φέρουμε καλά αποτελέσματα που θα μας οδηγούσαν στον στόχο μας.
Ήταν η 1η σου χρονιά μακριά από τους Ικάρους, τους οποίους υπηρέτησες για 8 χρόνια. Νέο περιβάλλον, νέοι συμπαίχτες, νέα ομάδα, νέα αρχή. ‘Ενα σχόλιο σχετικά με αυτό.
Σε αυτό το σημείο θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην ομάδα των Ικάρων για την πολύ καλή τους πορεία στο πρωτάθλημα και την επίτευξη της ανόδου. Μετά από 8 χρόνια στους Ικάρους το να αλλάζεις ομάδα θέλει και ορισμένο χρόνο προσαρμογής. Αν και πολλά πρόσωπα μου ήταν γνώριμα χρειαστήκαμε όλοι μαζί χρόνο για να δέσουμε σαν ομάδα και να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα καινούργια δεδομένα και σε μια νέα φιλοσοφία.

Η ομάδα ξεκίνησε με ήττες, αλλαγή προπονητή και δύσκολες καταστάσεις. Στην συνέχεια, η ομάδα έδειχνε να βρίσκει τον δρόμο της, αλλά και πάλι υπήρχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση. Η πορεία βάσει ανόδου κρίνεται επιτυχημένη, αλλά σίγουρα μέσα σας οι παίχτες πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να τα πάτε πολύ καλύτερα.
 Όπως ανέφερα και πιο πάνω όλοι χρειαζόμασταν χρόνο να προσαρμοστούμε από την διοίκηση, τους προπονητές μέχρι και τους παίκτες. Μετά από ένα κακό ξεκίνημα αφυπνιστήκαμε όλοι και προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Η ομάδα άρχισε να δένει μεταξύ της και αποκτούσε σταθερότητα. Αυτό έγινε φανερό και από τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου που πετύχαμε σημαντικές νίκες με ομάδες που βρισκόταν πιο ψηλά από εμάς βαθμολογικά. Πέρα από τα αποτελέσματα θεωρώ πως όλοι δίναμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι και θέλαμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην βαθμολογία.
Οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό θα είναι σημαντικές και στον αθλητισμό. Πολλές ομάδες θα έχουν προβλήματα, αλλά ο Πανσερραϊκός δείχνει να βαδίζει σε σωστό δρόμο. Έχεις σκεφτεί το άμεσο μέλλον και το αν παραμείνεις στην ομάδα και την νέα χρονιά;
Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής μας και αναπόφευκτα και τον αθλητισμό. Ο Πανσερραϊκός φαίνεται πως έχει ένα πλάνο για το μέλλον της ομάδας και με σταθερά βήματα το ακολουθεί.  Δεν έχω συζητήσει με την διοίκηση για την παραμονή μου στην ομάδα. Ούτε έχω σκεφτεί κάτι για το τον επόμενο χρόνο καθώς είναι ακόμα νωρίς. Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία, να βγούμε από αυτή την δύσκολη κατάσταση και να τα πούμε σύντομα στα γήπεδα!
*Φώτο-πηγή: www.anexartitos.gr
Στατιστικά: www.basketballstats.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου