ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Θέατρο σκιών

Όσο πλησιάζουμε προς την κλήρωση του πρωταθλήματος (τη Δευτέρα), τόσο αδειάζει η άμμος από την κλεψύδρα των ομάδων (τρεις στο σύνολο), που δεν έχουν αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής. Κι αν για την ΑΕΚμοιάζει να μην υπάρχει ουσιαστικό θέμα (όλα δείχνουν πως τελειώνει με τα διαδικαστικά), αν για τον Κόροιβοδεν υπάρχει ιδιαίτερος προβληματισμός (αφενός προχωρά τις διαδικασίες, έστω και αργά, αφετέρου είναι έτοιμη η Καβάλα, αν κι εφόσον, οπότε το πρωτάθλημα δεν χάνει κάτι), για τον Πανιώνιο υπάρχει ένα… νεφέλωμα, μια έντονη ανησυχία, καθώς παίζεται ένα ιδιότυπο “θέατρο σκιών“.

Ο Πανιώνιος κινδυνεύει, αν μέχρι τη Δευτέρα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μεταβίβασης τωνμετοχών και δεν υπάρχει εγγυητική τραπέζης, να υποβιβαστεί, να εκδιωχθεί από το πρωτάθλημα. Είναι κάτι που έχει συμβεί σε άλλες ομάδες και που, υπό συνθήκες, θα μπορούσαμε να δεχθούμε ως έναν λογικό κίνδυνο, από τη στιγμή που ο “ιδιοκτήτης” θέλησε να αποχωρήσει.
Είναι όμως ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ φαινόμενο αυτό που συμβαίνει στη Νέα Σμύρνη. Από τη μια ο Ηλίας Λιανόςυποστηρίζει (και δεν έχουμε στοιχεία για να γράψουμε το αντίθετο) ότι ανέλαβε να εξοφλήσει τα όποια χρέη, τα οποία δεν είναι δα κι εκατομμύρια. Σημειώνουμε εδώ πως ήδη στον φάκελο του Πανιωνίου που κατατέθηκε στην ΕΕΑ υπάρχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Κι αυτό σημαίνει πολλά…
Από την άλλη ο επίδοξος πρόεδρος, Αντώνης Μαργέτης, χωρίς ακόμα να έχει αναλάβει επίσημα την ΚΑΕ, χωρίς να έχει στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, έχει βγάλει από την τσέπη του ένα ποσό που αγγίζει τα 25.000 ευρώ κι έχει στήσει μια ομάδα από το μηδέν. Υποστηρίζει (και δεν έχουμε στοιχεία για να γράψουμε το αντίθετο) ότι έχει έτοιμη και την εγγυητική, την οποία θα εμφανίσει αν κι εφόσον (κι αυτό είναι λογικό) πάρει τις μετοχές.
Στη διάρκεια που καταγράφω δημοσιογραφικά τα δρώμενα στο ελληνικό μπάσκετ, έχω δει πολλές ΚΑΕ να ακροβατούν. Δεν έχω δει καμία να έχει, ταυτόχρονα, δύο οικονομικά υγιείς παράγοντες, που καθένας από τη μεριά του δηλώνει (και δείχνει ως έναν βαθμό κι έμπρακτα) ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν, να υποβιβάζεται. Έχω δει ΚΑΕ να σώζονται με… ψέματα, με προέδρους που ψάχνουν να βρουν χρήματα για τα… νερά που πίνουν οι αθλητές, αλλά έχουν διάθεση και πάθος.
Εδώ παίζεται “θέατρο σκιών“. Ή κάποιος δεν λέει την αλήθεια, ή έχουν χαθεί στη μετάφραση. Δεν θα μπω στον πειρασμό να ψάξω ποιος έχει ευθύνη. Θεωρώ πως στο… παρά ένα οφείλουν αμφότεροι να δώσουν (πρώτα απ’ όλα μεταξύ τους) εξηγήσεις, να βρουν τη φόρμουλα που θα λειτουργήσει ο Πανιώνιος, γιατί καθένας τους (περισσότερο ο Ηλίας Λιανός, λιγότερο ο Αντώνης Μαργέτης) έχουν ευθύνη απέναντι στην ιστορία του συλλόγου.
Ο Πανιώνιος δεν είναι Πανόραμα για να εξαφανιστεί από τον χάρτη, δεν είναι Ίκαρος Καλλιθέας, που γίνεται Νέας Σμύρνης, Χαλκίδας, Περιχώρων, Κουρσκ, κτλ. Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα με βαθιές κοινωνικές και ιστορικές ρίζες, που έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά.
Δεν θα κάνω (ποιος είμαι εγώ) μαθήματα ιστορίας σε ανθρώπους που -με διαφορετικό τρόπο- αποτελούν κομμάτι αυτής της ιστορίας. Ας σταματήσουν το “θέατρο σκιών“, ας αναλάβουν τις ευθύνες κι ας βγάλουν τονΠανιώνιο από ένα πρόβλημα, το οποίο είναι από επίκτητο έως… ανύπαρκτο, αλλά τείνει να τον διαλύσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου