ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Mike Evaggelitsis στους SPORTSOFFICERS: Μια ανταγωνιστική χρονιά με τον Πορφύρα.

Οι SPORTSOFFICERS επιστρέφουν στις συνεντεύξεις για την Α΄Εσκανά με έναν αθλητή κόσμημα για την κατηγορία. Θα μπορούσαμε να θεωρηθούμε απλά κόλακες, αλλά στη συνέντευξη που ακολουθέι, θα διαπιστώσετε από μόνοι σας για το υψηλό επίπεδο που έχει σταθεί ο αθλητής του Πορφύρα Mike Evaggelitsis. -SWKO-

S - Mike θα προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από τις συνηθισμένες συνεντεύξεις. Παρόλο που δέχτηκες να μας πεις δυο λόγια ελπίζουμε να τα βρεις σκούρα.
M - Με χαρά να απαντήσω σε ότι θέλετε.

S - Γιατί Mike και όχι Μιχάλης;
M - Γιατί είμαι από την Τσεχία γι' αυτό.

S - Τον Mike σε ποια κατηγορία τον έχουμε δει να αγωνίζεται πιο ψηλά και με ποια ομάδα;
M - Με τον Πανελλήνιο. Ο λόγος που ήρθα στην Ελλάδα ήταν ο Πανελλήνιος της  Α2. παρόλο που ήμουν παιδάκι τότε. Ο Πανελλήνιος πιο μετά είχε πέσει κατηγορία και με μία πολύ καλή ομάδα για εκείνα τα χρονικά δεδομένα, καταφέραμε και την ξανά ανεβάσαμε Α2 σε μία πολύ καλή χρονιά το 2000. Στη συνέχεια επέστρεψα στην Τσεχία όπου αγωνίστηκα για μία χρονιά στην Α1 με την ομάδα της Σλάβια Πράγας.

S - Ποια χρονιά έχεις να θυμάσαι ως καλύτερή σου;
M - Είχα αρκετές καλές χρονιές. Τη χρονιά μου στο Σπορτινγκ το 2001 όταν αγωνιζόταν στην Α2, όπου είχα βγει τρίτος ριμπάουντερ στην κατηγορία. Το 2003 είχα μία πολύ καλή χρονιά στην Ξάνθη, όπου είχα βγει πρώτος στα ριμπάουντ στη Β΄εθνική και ανεβήκαμε Α2. Στον Έσπερο της Γ΄εθνικής, έχω να θυμάμαι μία εκπληκτική χρονιά, όπου βγήκα πρώτος σκόρερ στην κατηγορία και για πρώτη φορά στην ιστορία, είχε βγει πρώτος σκόρερ center. Πρόπερσι με το Χαλάνδρι είχα βγει πάλι πρώτος σκόρερ στη Γ΄εθνική. Είναι αρκετές δόξα τω θεώ.

S - Έχεις συνεργαστεί με πολλούς προπονητές. Ποιους δε θα ξεχάσεις;
M - Πολλούς. Πολλούς. Θα αδικήσω σίγουρα αρκετούς για αυτό καλύτερα να μην αναφέρω κάποιον. Με όσους και αν συνεργάστηκα, αποκόμισα θετικά πράγματα.  Η εξαίρεση μου όμως, θα είναι ο Θέμης Χολέβας. Σε αυτόν οφείλω αυτό που είμαι σήμερα από μπασκετικής πλευράς. Αυτός με έφερε στην Ελλάδα και δυστυχώς δε βρίσκεται ανάμεσά μας ώστε να χαρεί με αυτά που αναφέρω για αυτόν. Χωρίς αυτόν δε θα ήμουν τίποτα!

S - Για συμπαίκτες δε σε ρωτάω καν δηλαδή γιατί προβλέπω να χάνεται το μέτρημα.
M - Εκεί και αν είναι αρκετοί... Δε θα ήθελες να ξεκινούσα να σου κατονομάζω. Είμαι σίγουρος πως αυτοί που πρέπει, γνωρίζουν ότι είναι πολύ ψηλά για εμένα.


S - Φαντάζομαι όμως ότι δεν ισχύει το ίδιο, με τους καλύτερους αντιπάλους που έχεις αντιμετωπίσει τόσα χρόνια σε όλες αυτές τις κατηγορίες.
M - Κοίταξε να δεις. Δε θα ξεχάσω ποτέ, όταν αγωνιζόμουν στο κύπελλο με τον Πανελλήνιο και με μάρκαρε ο Τάρπλεϋ που τότε αγωνιζόταν στον Έσπερο. Και ο Μίντλετον του Παναθηναϊκού όταν έπαιζα στην Ξάνθη και βρεθήκαμε αντίπαλοι για αγώνα κυπέλλου. τρομεροί μπασκετμπολίστες!

S - Πάμε τώρα στα εύκολα. Που και πότε ήταν η χειρότερη σου χρονιά;
Μ - Η χειρότερη μου χρονιά ήταν στον Ερμή Πειραιά πέρυσι. Μακράν...


S - Τι έγινε πέρυσι εκεί στον Ερμή και με τόσους μεγάλους παίκτες χάθηκε η άνοδος;
Μ - Θα συμφωνήσω με κάποια πράγματα που σου ανέφερε ο Θέμης στη συνέντευξή του. Ήταν λίγο περίεργη χρονιά. Μετά την ήττα από τον Μανδραϊκό αλλάξανε πολλά.

S - Με την απομάκρυνσή σου από την ομάδα του Ερμή πέρυσι, δύο μήνες πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, τι είχε συμβεί;
M - Αλλιώς μας τα λέγανε, αλλιώς τα περιμέναμε, αλλιώς έγιναν τα πράγματα... Ίσως το ουδέν σχόλιον να είναι η ιδανική απάντηση.

S - Η νέα χρονιά σε βρίσκει στις τάξεις του Πορφύρα. Φήμες λένε ότι είχες έρθει σε συμφωνία από πολύ νωρίς πέρυσι. Τι σε κέρδισε και άλλαξες στρατόπεδο στην άλλη μεγάλη ομάδα που φιλοξενείται στο Σαλπέας;
Μ - Ήθελα να πάω πάρα πολύ στον Πορφύρα. Είχα όντως κλείσει από πολύ νωρίς, καθώς είναι ένα πάρα πολύ οργανωμένο σωματείο, με τους ανθρώπους που το απαρτίζουν να χαρακτηρίζονται ως κύριοι με Κ κεφαλαίο για εμένα. Πιο κύριοι πεθαίνεις χωρίς να χρειάζεται να αναφερθώ σε ονόματα. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Πορφύρα είναι μαγαζί γωνία. Και σε καμία περίπτωση να μην ξεχάσω την παρουσία του coach Κλιγκόπουλου. Ο άνθρωπος είναι χρόνια στις κατηγορίες. Τις ξέρει καλά και αποτελεί κίνητρο για έναν μπασκετμπολίστα να συνεργαστεί μαζί του. Είναι ένα όνομα πολύ βαρύ.


S - Τι να περιμένουμε τη χρονιά που μας έρχεται από τον Πορφύρα;
Μ - Να είμαστε ανταγωνιστικοί. Να έχουμε μία καλή χρονιά.

S - Τι εικόνα έχεις για την κατηγορία; Ποιες είναι οι προβλέψεις σου;
Μ - Οι top ομάδες; Σίγουρα προτεραιότητα για την άνοδο έχουν ο Άρης Νικαίας, ο Πρωτέας Βούλας, ο Μίλωνας και τέταρτοι εμείς. Θα είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα πιστεύω.

S - Mike πόσο χρονών είσαι τώρα;
M - 34.

S - Για πόσα χρόνια ακόμα θα σε βλέπουμε να ξεχωρίζεις κάτω από τις ρακέτες;
Μ - Τουλάχιστον μέχρι τα 40. Έχουμε ακόμα 6 χρόνια.


S - Έχεις παίξει τόσα χρόνια μπάσκετ. Καταλάβαμε όλοι ότι έχεις αντιμετωπίσει μεγάλους παίκτες, έχοντας πολλές παραστάσεις από μεγάλες κατηγορίες. Αν έβρισκες κάπου το πρόβλημα για το χαμήλωμα του πήχη, για το επίπεδο του μπάσκετ το οποίο όλο και κατεβαίνει, ποιο θα ήταν;
M - Παλιά υπήρχε διάθεση. Υπήρχε πάθος. Στις μέρες μας η τεχνολογία μας έχει κάνει κακό. Οι υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, έχουν αποχαυνώσει τα πιτσιρίκια. έχουν κάνει φοβερή ζημιά. Το βλέπω και από τα παιδιά μου. Παρόλο που  εμένα η κόρη μου παίζει μπάσκετ και η μικρή μου πάει κολυμβητήριο, θεωρώ ότι το πρόβλημα βρίσκεται εκεί. Έχουν γίνει πολύ κακομαθημένες οι νέες γενιές. Τα παιδιά κλείνονται στο σπίτι και δεν υπάρχει χρόνος και διάθεση για αθλητισμό. Παλιά υπήρχαν οι αλάνες τα ανοιχτά γήπεδα. Γινόταν χαμός. Εκεί ήταν το παιχνίδι. Τώρα υπάρχουν τα video games. Εγώ είμαι πολύ κατά σε αυτό.

S - Mike από πέρυσι κοσμείς τα γήπεδα της Εσκανά και θέλω να πιστεύω ότι μέσα από αυτά τα λίγα λόγια, φίλοι της κατηγορίας, συμπαίκτες, αντίπαλοι και όσοι εμπλέκονται με τον ερασιτεχνικό και μη αθλητισμό, να γνωρίσουν καλύτερα τον Mike Evaggelitsi.
Μ - Θέλω να πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα σε όλες τις ερωτήσεις.


S - Καλή χρονιά Mike και ευχή μας να έχετε μια χρονιά όπως την φαντάζεστε με υγεία για έσενα, την ομάδα σου και την οικογένειά σου.
M - Εγώ σας ευχαριστώ. Να είστε καλά. Καλή σαιζόν να έχουμε και συνεχίστε την καλή δουλειά.


Βρείτε μας στο Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Sportsofficers/1456551757950738

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου