ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ημιτελής στα “βαθιά”

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του, τελείωσε με τις δοκιμές και ετοιμάζεται για τα επίσημα παιχνίδια, πέφτοντας από την αρχή στα… βαθιά, αρχής γενομένης από τον προημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις πιο… περίεργες προετοιμασίες που έχουν κάνει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια οι “πράσινοι”. Με νέο προπονητή, αλλά και πολλά εμπόδια, πολλούς τραυματισμούς και ένα ρόστερ που βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση.
Ειδικά οι τραυματισμοί είναι μια… πονεμένη ιστορία που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για όλους στονΠαναθηναϊκό. Σχεδόν ποτέ ο Ιβάνοβιτς δεν δούλεψε με όλη την ομάδα του, ενώ βασικά στελέχη του ρόστερ έλειπαν από φιλικά και προπονήσεις. Ειδικά η εμπειρία στο Κάουνας εξελίχθηκε σε “εφιάλτη” για τους πιτσιρικάδες, που έβλεπαν τους αντιπάλους τους να… περνάνε από πάνω τους!
Στη Μόσχα και πάλι οι απουσίες δεν επέτρεψαν να φανεί κάποιο αξιόπιστο “δείγμα γραφής”. Κι αυτό γιατί ναι μεν κόντρα στη Νίζνι ο Ιβάνοβιτς είχε τον Γκιστ, τον Διαμαντάκο και τον Μπατίστα για ψηλούς, κόντρα στηνΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε μόνο τον Ουρουγουανό και τον νεαρό, λόγω του τραυματισμού του Αμερικάνου. Κανένα τεσσάρι!
Και οι Μοσχοβίτες έπαιζαν χωρίς τους ΟυίμςΝτε ΚολόΚριάπα, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως άλλοι είναι οι στόχοι της μιας ομάδας και άλλοι της άλλης. Το καταλαβαίνετε…
Το μόνο θετικό από το τουρνουά αυτό είναι πως για μια ακόμα φορά οι μικροί πήραν εμπειρίες απέναντι σε πολύ καλούς παίκτες όπως ο Τεόντοσιτς, ο Φριτζόν, ο Χαϊνς.
Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο ντέρμπι της Πέμπτης… ημιτελής! Ανέτοιμος, χωρίς ρυθμό στο παιχνίδι του, με “κομβικές απουσίες” (ΝέλσονΜαυροκεφαλίδης), αλλά και παίκτες που δεν έχουν ακόμα προσαρμοστεί. Είναι το απόλυτο αουτσάιντερ στο ντέρμπι, όπως τουλάχιστον έχει δείξει στα φιλικά οΟλυμπιακός.
Θα έχει ελπίδες μόνο εάν… καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου του, πάει το ματς στο καλάθι και στηρίξει τις όποιες πιθανότητες στις ατομικές ενέργειες των έμπειρων παικτών του. Έχουμε ξαναπεί ότι σε αυτά τα ντέρμπιμετρούν κι άλλες παράμετροι οι οποίες τα κάνουν τόσο ξεχωριστά.
Είναι τελείως διαφορετική η αφετηρία με την οποία ξεκινούν τη φετινή σεζόν οι δυο “αιώνιοι” με τον Παναθηναϊκόνα έχει άλλη στόχευση και κυρίως τελείως διαφορετικά χρονοδιαγράμματα. Ακόμα και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου οι “πράσινοι”… προετοιμασία θα κάνουν!
Εκείνο το οποίο θα πρέπει να καλύψουν σε κάθε περίπτωση είναι το κενό στη θέση του σέντερ, δίπλα στονΜπατίστα. Ο Ουρουγουανός μέχρι στιγμής δείχνει να το… παλεύει, αλλά είναι απελπιστικά μόνος του.Επιβάλλεται άμεσα η απόκτηση παίκτη με αθλητικά προσόντα.
Ο Παναθηναϊκός χτίζεται από την αρχή, χρειάζεται υπομονή, αντοχή στις ήττες και πολλή, πάρα πολλή δουλειά.
ΥΓ (παλιό, αλλά… διδακτικό): Μάικ είχες δηλαδή την απαίτηση να βγει έξω από την Α1 ο Ράιτ για να παίξεις εσύ, ώστε να αποχαιρετήσεις τον κόσμο στους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Αν εσύ ήσουν προπονητής τι θα έκανες; Όχι Μάικ, εσύ τελικά ήσουν διαφορετικός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου