ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Μια κακή παρένθεση!


Ήταν φανερό εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι ο φετινός ΠΑΟΚ έχει στοιχεία που μπορούν να κάνουν τους οπαδούς του να αισιοδοξούν. Κάθε ματς που περνούσε-με εξαίρεση την αναμέτρηση Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς-τα σημάδια βελτίωσης της ομάδας και κατ’ επέκταση το ζέσταμα του κόσμου ήταν εμφανή.Kαι ξαφνικά μεν, αναμενόμενα δε ήρθε ο αγώνας του "Ρουντουρού" και η εμφάνιση στην Γαλλία.    Σαλλλλονικιός

H αλήθεια είναι πως η ήττα του ΠΑΟΚ από την Γκινγκάμπ έδωσε πίκρα στον κόσμο της ομάδας που περίμενε μία νίκη-μισή πρόκριση.Ωστόσο, το να απογοητεύεται κανείς απ'αυτόν τον ΠΑΟΚ και να προσπαθεί να τον βγάλει άχρηστο επειδή έχασε από την ουραγό του «Σαμπιονά» είναι και άδικο και εν μέρει επικίνδυνο εν όψει της συνέχειας.Ψυχραιμία, λοιπόν, η υπερβολή δεν είναι καλός σύμβουλος. Ο ΠΑΟΚ έχασε πολύ απλά γιατί με την τακτική που επέλεξε να κοντράρει την Γκινγκάμπ, η γαλλική ομάδα ήταν καλύτερη. Οι παίκτες της υπερτερούν σε φυσικά προσόντα, άρα ήταν λογικό να έχουν προβάδισμα και στην ταχύτητα και στα τρεξίματα και στη δύναμη, έναντι των ποδοσφαιριστών του Αναστασιάδη.Τα παραδέχτηκε άλλωστε και ο ίδιος στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε.
Tο μόνο που θα μπορούσε να κάνει ο Αναστασιάδης ήταν να αλλάξει κάποια πρόσωπα και τακτική, όταν ακόμη δεν υπήρχε σκορ.Χωρίς διάθεση να παριστάνω τον προπονητή, αλλά απλά να θέσω προβληματισμούς, αν το… γύριζε σε ένα σχήμα  με περισσότερα χαφ, πιθανόν ο ΠΑΟΚ να πετύχαινε αυτό που έλειπε από το χθεσινό ματς, τον έλεγχο του ρυθμού.



Αυτό το ματς, όμως, είναι παρελθόν και καλό είναι να έχει κατά νου ο Έλληνας τεχνικός  αυτό που συνέβη χθες για… μελλοντική αξιοποίηση. Αποτελεί ένα καλό μάθημα ότι όλες οι ομάδες δεν μπορούν να κερδηθούν με τον ίδιο τρόπο.Και, κάπως έτσι, μοιραία οδηγούμαστε στο κομμάτι της μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας. Είναι, πραγματικά, κομβικό για τον χτισμένο σε σωστές βάσεις ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη φέτος, να γίνουν δύο-τρεις κινήσεις ουσιαστικής ενίσχυσης το Γενάρη.Η πιο σημαντική ενός ταχύ, ποιοτικού και με τη μπάλα στα πόδια στόπερ, το ίδιο και ένας εξτρέμ, ίσως και ένας κεντρικός χαφ ακόμη.




Κλείνοντας,  τονίσω πως ο ΠΑΟΚ τις πρώτες αυτές αγωνιστικές εμφανίστηκε άκρως παραγωγικός.Με το πέρασμα όμως των αγωνιστικών και η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια θα βαραίνει τα πόδια των παικτών όλο και πιο πολύ (το Κυριακή-Πέμπτη δεν είναι σύνηθες για την πλειοψηφία των παικτών) και η έλλειψη στο βάθος του ρόστερ θα γίνει κάποια στιγμή εμφανέστατη (ειδικά αν προκύψουν και τραυματισμοί όπως αυτός του Τζαβέλλα) αλλά και οι αντίπαλοι πλέον θα αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ πιο.. "ψυλιασμένοι".Αν αυτό συμβαίνει, ο Αναστασιάδης οφείλει να βρει το αντίδοτο.Το ματς με την Γκινγκάμπ δεν είναι για τον ΠΑΟΚ καταστροφή, αλλά ένα πολύ διδακτικό πάθημα που μπορεί να τον κάνει να γίνει καλύτερος στη συνέχεια.




Υ.Γ. 1  Έχω την εντύπωση πως το μομέντουμ από την αναβολή της αγωνιστικής του πρωταθλήματος, που οι.. φωστήρες της Πολιτείας σκέφτηκαν ως λύση ενάντια στην τυφλή οπαδική βία, είναι σαφώς εις βάρος του ΠΑΟΚ και υπερ του Ολυμπιακού.Δε νομίζω πως υπήρχε ιδανικότερη στιγμή -από αγωνιστική πάντα άποψη και με βάει την εικόνα των δύο ομάδων- για να πάει ο "Δικέφαλος" στο Γ.Καραισκάκης".


Βρείτε μας στο Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Sportsofficers/1456551757950738


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου