ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ένταση και… ευκαιρίες

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την εικόνα και τον τρόπο παιχνιδιού του, ο οποίος βασίζεται πλέον ξεκάθαρα στον ρυθμό και στην ένταση. Απέναντι στην ΑρμάνιΜιλάνο και το Ρέθυμνο, ολοκλήρωσε μια σειρά αγώνων στο ΟΑΚΑ, τα οποία ΕΠΡΕΠΕ να πάρει για να παραμείνει εντός στόχων, κυρίως στην Ευρωλίγκα.

Εκεί έδειξε με… εκκωφαντικό τρόπο ότι μέσα στην έδρα του θα είναι “σκληρό καρύδι“. Έβαλε τους Ιταλούςστον δικό του ρυθμό, εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του Μπατίστα απέναντι στους ψηλούς της Αρμάνι, τον “τάισε” σωστά κι εκείνος έκανε τη δουλειά. Έτσι δεν χρειάστηκε να ξαναδοκιμάσει τη συνταγή των τριπόντων, όπως με τη Φενέρμπαχτσε.
Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι η ενέργεια και η ένταση που βγάζουν οι “πράσινοι” στο παιχνίδι τους, με τονΔιαμαντίδη να παίζει 24 λεπτά, σε ένα τέτοιας σημασίας παιχνίδι. Βέβαια, δεν χρειάστηκε να παίξει περισσότερο, αφού η διαφορά ήταν πάνω από τους είκοσι πόντους.
Δεν συνέβη το ίδιο στον αγώνα με το Ρέθυμνο. Το δεύτερο συνεχόμενο κακό παιχνίδι του Μποχωρίδη, η κούραση, πνευματική και σωματική, αλλά και οι Κρητικοί που ήταν άκρως ανταγωνιστικοί, υποχρέωσαν τονΙβάνοβιτς να κρατήσει τον αρχηγό του για 30 λεπτά πάνω στο παρκέ. Ο χρόνος είναι απαγορευτικός και θα πρέπει να βρεθεί λύση, μέχρι να μπει στην ομάδα ο Νέλσον.
Όσο για τον Μποχωρίδη, πρέπει να καταλάβει ότι παίζει στον Παναθηναϊκό και πως αν δεν πιέσει τον εαυτό του δεν πρόκειται να ανέβει επίπεδο. Έχει την τεράστια ευκαιρία να… μπαίνει στα παπούτσια ενός τεράστιου παίκτη και να μαθαίνει δίπλα του. Με εμφανίσεις όμως, όπως με την Αρμάνι και το Ρέθυμνο, θα χάσει το τρένο. Όταν γυρίσει ο Νέλσον οι ευκαιρίες θα λιγοστέψουν…
Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκό. Ξεκινά ένας κύκλος δύσκολων αγώνων μακριά από το ΟΑΚΑ κι εκεί ουσιαστικά θα φανεί κατά πόσο θα αντέξουν οι παίκτες του, ή αν προτιμάτε από τί… μέταλλο είναι φτιαγμένη αυτή η ομάδα.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή οι “πράσινοι” θα παίξουν με την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, στη συνέχεια πηγαίνουν στην Πολωνία για να παίξουν με την Τουρόφ, υποδέχονται την Μπάγερν Μονάχου, σε δυο “τελικούς” για την πρόκρισή τους στο ΤΟΡ-16 και ακολούθως έχουν δύο δύσκολα ταξίδια, στην Πόλη με τηΦενέρμπαχτσε και αμέσως στο Μιλάνο με την Αρμάνι.
Εμβόλιμα έχουν παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου θεωρητικά έχουν το πλεονέκτημα, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη και το παρκέ.
Ουσιαστικά στον Παναθηναϊκό εκτός απροόπτου, αρκούν η εκτός έδρας νίκη στην Πολωνία και η επικράτηση επί της Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ με επτά πόντους, για να είναι στην πρώτη τετράδα του ομίλου.
Πάνω απ’ όλα, όμως, πρέπει να βάλει στο παιχνίδι και τους ΜαυροκεφαλίδηΡάιτΧαραλαμπόπουλο,ΔιαμαντάκοΜποχωρίδη, μειώνοντας παράλληλα τα “κενά διαστήματα“.
Α, και να… μάθει να παίζει χωρίς τον Διαμαντίδη. Έφτασε 34 ετών κι είναι αμαρτία να παίζει 30 λεπτά με τοΡέθυμνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου