ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Αφού υπάρχει καπνός, μπορεί να υπάρχει και φωτιά. Ας το ελέγξει η Εσκανα.

Εμείς εδώ στους SPORTSOFFICERS έχουμε πάρει στα ζεστά την υπόθεση του ερασιτεχνικού μπάσκετ και η ''δική'' μας Εσκανα, αποτελεί την Α1 μας. Μπορεί να είχαμε ένα μικρό κόλλημα μόνο για αυτήν την εβδομάδα με τις αναλύσεις και την πεντάδα της αγωνιστικής λόγω θεμάτων υγείας του κεντρικού εμπλεκόμενου με την κατηγορία, αλλά οι υπόλοιποι ενασχολήσαντες είμαστε εδώ για να συμπληρώσουμε αυτό το κενό με ένα μικρό άρθρο που μπορεί να θέσει κάποια θέματα επί τάπητος και να αλλάξει λίγο την κατάσταση προς το καλύτερο στην Εσκανα. Αυτή είναι και η ουσία στο κάτω κάτω, που ασχοληθήκαμε με την κατηγορία καθώς το blogaki μας λειτουργεί χωρίς να μπαίνει ούτε ευρώ στην τσέπη κανενός. Μπάσκετ Μάνιακ

Ας μπούμε στο ζουμί λοιπόν.

Στην χθεσινή αναμέτρηση του Ερμή Πειραιά με τον Πρωτέα Βούλας, το αποτέλεσμα ήταν 55-64 υπέρ των φιλοξενούμενων. Δεν το είδαμε το ματς και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι και πως έγινε. Αυτό όμως που είδαμε, ήταν η ανακοίνωση του προέδρου του Ερμή στο superbasket.gr. o οποίος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πράγματα με ονόματα και καταστάσεις. Το ρεζουμέ αυτής της μίνι συνέντευξης και μπράβο στον κύριο Χρυσοφάκη που βγήκε και μίλησε, ήταν ότι η διαιτησία του χθεσινού αλλά και πολλών αγώνων στην φετινή Ά Εσκανα, αποφάσισε να ανεβάσει τον Πρωτέα Βούλας στην Γ΄εθνική, καθοδηγούμενη από κάποιον κύριο ή κύριους, που αμείβονται με ένα αξιοπρόσεκτο ποσό για την εποχή μας. 

Θεωρώ ότι όσοι εμπλέκονται με την κατηγορία μπορούν να κατανοήσουν ποιοι είναι οι υποψήφιοι, αλλά εμάς στην παρούσα φάση δεν είναι δουλειά μας να κάνουμε νέες ανακοινώσεις χωρίς να γνωρίζουμε, αλλά βάζοντας κάτω κάποια δεδομένα, να καταλήξουμε σε κάποια αποτελέσματα. 

Τα διαιτητικά δίδυμα που σφυρίζουν τους αγώνες του Πρωτέα δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο ή άξιο αναφοράς περιστατικό. Σε 8 αγώνες πρωταθλήματος και σε δύο αγώνες κυπέλλου, μόνο η κυρία Γιακείμη,ο κύριος Καλογερόπουλος και ο κύριος Παυλόπουλος έχουν σφυρίξει δύο φορές την ομάδα του coach Μανουσέλη. Εγώ σαν απλός θεατής θα τα θεωρούσα και φυσιολογικά όλα τα παραπάνω.

Αυτό όμως που αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο για εμένα, είναι ότι σε 8 αγωνιστικές, έχουν υπάρξει ήδη τρεις ομάδες που αναφέρθηκαν σε πολύ κακές διαιτησίες. Οι δύο αυτές ομάδες αναφέρονταν σε αγώνες όπου αντιμετώπιζαν τον Πρωτέα Βούλας (Τράχωνες και Ερμής) και η τρίτη ομάδα για αναμέτρηση όπου προσωπικός φίλος και συνεργάτης κεντρικού προσώπου από τις τάξεις του Πρωτέα βρισκόταν στις εξέδρες ενός άλλου ντέρμπι κορυφής (Ερμής-Άρης) , ''τσεκάροντας'' τις δύο ομάδες. 

Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω αν υπάρχει παρασκήνιο. Αντίστοιχα δεν μπορώ να φανταστώ ότι στο ερασιτεχνικό μπάσκετ μπορεί κάποιοι να θέλουν να επιβάλλουν τα θέλω τους με εξωαγωνιστικό τρόπο. Θεωρώ βέβαια ότι οι αθλητές είναι ερασιτέχνες. Ερασιτέχνες λοιπόν είναι και οι διαιτητές, ή τουλάχιστον κάνουν κάποια λάθη που ίσως να εμπεριέχουν και την αγνότητα-ρομαντισμό του αθλήματος. Αν όμως οι παραπάνω αναφορές, που αποτελούν γεγονότα, δεν αερολογώ, έχουν κάποια βάση και δεν αναφέρονται απλά από την κατήφεια ή από τη γκρίνια του ηττημένου απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο όπως είναι αδιαμφισβήτητα ο Πρωτέας Βούλας, θα πρέπει να υπάρξει μια κινητοποίηση. Εδώ δεν γίνεται κάθαρση στην ΕΠΟ και σε άλλα σημεία θα γίνει στην Εσκανα αν και εφόσον υπάρχει το οποιοδήποτε παρατράγουδο. 

Επαναλαμβάνω ότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Και δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να μπει κάποια αρχή για να δοθεί λύση εφόσον υπάρχει πρόβλημα. Ίσως ένα τράβηγμα αυτιού είναι αρκετό για να επανέλθουν τα πράγματα στη θέση τους. Και το πρόβλημα δεν είναι απλά η άνοδος στην Ά Εσκανα. Αν θα ανέβει η ομάδα της Βούλας η κάποια άλλη ομάδα. Το θέμα είναι κάπως πιο μεγάλο.

Αρκετοί προπονητές και παράγοντες σε αρκετές κατηγορίες έχουν βγει και έχουν τοποθετηθεί με ονόματα και με καταστάσεις. Ο κύριος Χρυσοφάκης στην παρούσα φάση, μπορεί να βάζει, θεωρητικά μιλάμε πάντα, και σε κίνδυνο την ομάδα του και την ύπαρξή της στην Ά κατηγορία, αν υπάρχει αυτό το σύστημα που θεωρητικά πάλι, διοικεί. Αφού αυτός μπόρεσε, βγήκε και μίλησε για την αδικία που έκρινε ότι δέχτηκε, αυτού τα λεγόμενα κρίνουμε. Αντίστοιχα θα μπορούσαμε να κάνουμε κριτική για τα όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο κύριος Ρετσίνας του Σαρωνικού. Αλλά αν υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο να καθαρίσει κάποια κατάσταση, σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο θέμα, ας γίνει από ψηλά και από τους ισχυρούς. Ο Σαρωνικός ίσως να μην είναι ικανός να τραβήξει τόσο έντονα το ενδιαφέρον όσο ο Ερμής Πειραιά. 

Και για αυτόν τον λόγο γίνεται σήμερα η αναφορά. Στην 8η αγωνιστική; Στην 8η αγωνιστική. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Δεν βρίσκεται ούτε καν στα μισά του. Ο Πρωτέας είναι μπροστά, ακολουθεί ο Άρης, οι Τράχωνες, Έσπερος και Μίλωνας βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και όσο ενδιαφέρον έχει η κορυφή, τόσο έχει και η ουρά. Είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Καλά θα ήταν, υπάρχουν δεν υπάρχουν ''ύποπτα'' θέματα στις κατηγορίες της Έσκανα, οι αρμόδιοι ας ασχοληθούν λίγο. Κερδισμένο θα βγει σίγουρα το μπάσκετακι που άπαντες υπηρετούν από τα άρθρα της προκήρυξης τους, αλλά και θα τιμηθεί και ο κόπο  των άμεσα εμπλεκομένων που δεν είναι άλλος από των παικτών. 

Ο καλύτερος να κερδίζει.

Για αυτό λοιπόν, μην επαναπαύεστε σε καλά λογάκια και ευχές από άτομα που έχουν συμφέροντα. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν υπάρχει η δεν υπάρχει φωτια στις κατηγορίες της Νοτιοανατολικής αττικής. Αφού υπάρχει όμως καπνός, ας χαθεί και αυτός, πριν οι μικροεστίες γίνουν πυρκαγιές και αρχίζουν να μιλάνε...

Για να κερδίζει ο καλύτερος... ή τουλάχιστον όποιος το αξίζει, καθώς μπάσκετ είναι και δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος.

17 σχόλια:

  1. ΤΟ χειρότερό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών από ποιότητα απλά είναι χάλια οι ομάδες εκτός πρωτεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηθελα να δω αν οι καταγγελιες και οι υπονοιες ηταν για αλλη ομαδα στη βαθμολογια ακριβως πισω απο τη βουλα,αν θα γινοταν τετοιος ντορος απο το σαιτ σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εχετε οποιαδηποτε καταγγελία η οτιδηποτε αλλο που αξιζει να αναφερθεί, εμεις εδω ειμαστε να το φιλοξενήσουμε, οποια ομαδα και αν θίγει.
      Swko

      Διαγραφή
  3. Auto to bakalosait prepei na kleisei amesa!!!thigei thn eskana kathws tha eprepe na thn ekprosoph ENA polu anwtero apo auth thn parwdia!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλεπεις να εκπροσωπούμε την Εσκανα;
    Swko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΧΘΕΣ ΒΡΙΖΑΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΕΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΑΣ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ 500 ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΟΣ.ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΕΙ Η ΟΜΑΔΑ .ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΛΑ ΧΘΕΣ Ο ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι και να γράφετε εμείς δεν υποβαθμίσαμε καμία νίκη της ομάδας του Πρωτέα. Πρώτοι εμείς αναφερθήκαμε στη συνέπεια που έχει στην απόδοσή του.
      Από εκεί και έπειτα αν υπάρχουν κάποιες ομάδες που αισθάνονται αδικημένες να μην το αναφέρουμε;
      Αν δηλαδή ο Πρωτέα στήνει παιχνίδια να μην το γράψει ή να μην το αναφέρει κανείς επειδή έχει 500 παιδιά στις ακαδημίες.
      Όσο για τις βρισιές και τα υπόλοιπα απαράδεκτα που λέτε ότι συνέβησαν εχθές εμείς δεν τα υποστηρίζουμε.
      Επίσης εμείς δεν στηρίζουμε κανένα σωματείο και καμία πλευρά.
      Όποιος κύριος-α θέλει ή όποιο σωματείο θα ήθελε να εκφράσει την οποιαδήποτε γνώμη, σχόλιο, ή οποιαδήποτε θέση, το mail του blog μας είναι sportsofficers@gmail.com, μας το στέλνετε και κάνουμε κανονική ανάρτηση.
      Αν έχετε παρατηρήσει δεν σβήνουμε τις προσωπικές ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς από μερικούς κακεντρεχείς, δε θα υπερασπιστούμε το σικαίωμα του καθενός να εκφράσει τη γνώμη του;
      Εμείς σαν sportsofficers αυτό θέλουμε και στα θέματα που αφορούν την Εσκανα αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα που εμπλεκόμαστε καθημερινά.
      Αναμένουμε λοιπόν τις θέσεις, όποιου αισθάνεται θιγμένος από της δηλώσεις Χρυσοφάκη, ή οποιου αισθάνεται ότι το άρθρο ήταν κατευθυνόμενο ή με σκοπό να αδικήσει τον Πρωτέα, που το blog μας έχει ήδη φιλοξενήσει σε συνεντεύξεις του δύο αθλητές του και έχουν εστιάσει στην καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του, αλλά και στο καλό κλίμα της ομάδας.
      Γι αυτό να προσέχουμε όταν λέμε κάτι που δεν έχει από κάπου να πιαστεί.
      Μπάσκετ Μάνιακ

      Διαγραφή
  6. παίζεις σε ενα σωματείο σωτήρη που ο μπαμπας ενός παιδιού έκανε τις μεταγραφές για να παίζει ο γιος του οπότε δεν είσαι σε θέση να μιλάς!έγραφες όλο καλά λόγια πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα για παίχτες φιλαράκια σου που τώρα δεν παίζουν ούτε 5 λεπτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Σωτήρης προσπαθεί να μην εμπλέκεται με την Α Εσκανα αλλά πες σε έμενα για ποιους φίλους του Σωτήρη αναφέρεσαι. Από εκεί και πέρα, στον Άρη πρώτα ήρθε ο παίκτης και μετά ο επενδυτής, άρα δεν νομίζω ότι επηρεάζει κάτι αν και δεν είναι δικό μου θέμα να σχολιάσω κάτι τέτοιο. Δικαίωμα του καθενός να σπαταλά όπου θέλει τα λεφτά του φαντάζομαι.

    LegenD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι δηλωσεις του τσεμπερη οταν εφυγε δειχνουν αν επηρεαζει κατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ μπορώ να σου πω από αυτά που ξέρω, ότι πρέπει να ακουστούν και οι δύο πλευρές για να βγει ένα πόρισμα. Δεν θα κάνω τον συνήγορο κανενός. Το μόνο σίγουρο είναι από αυτά που βλέπω στον Άρη όσες φορές τον έχω παρακολουθήσει, ότι τα λεπτά που παίζει ο μικρός που αναφέρεσαι, τα αξίζει, προς το παρόν και συγκεκριμένα στη Δραπετσώνα με δικά του τρίποντα ο Άρης πήρε το ματς. Άρα ίσως και να μην έχει πολύ βάση όλη αυτή η συζήτηση.
    LegenD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι και στον ερμη που και καλα εφταιγε η διατησια,μπηκε σε σημειο που ο Αρης ξεμακρενε και το ματς γυρισε....Αλλα τι να πεις...αυτα που πρεπει λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μου είναι παγερά αδιάφορο να χαϊδέψω τα αυτιά του οποιουδήποτε, ακόμα και να έχει άμεση επαφή με έτερα μέλη των SPORTSOFFICERS. Ακόμα και να έχεις δίκιο σε αυτό που λες, θεωρείς δηλαδή ότι ο ανάμεσα σε 7-8 ποιοτικούς ας πούμε αθλητές, θα πρέπει οι ευθύνες να πέσουν στον πιτσιρικά της ομάδας;
    Άσε που αν θεωρείς τον εαυτό σου μπασκετικό είναι πολύ άσχημο να βγάζεις άκυρο έναν αθλητή από μία κακή εμφάνιση, η οποία είναι και αμφιλεγόμενη, καθώς στον ματς με τον Ερμή, αν θυμάμαι καλά δεν μάρκαρε και κανέναν μυρωδιά, αλλά τον Βλαχάκη και προφανώς δεν αποφάσισε μόνος του να τον μαρκάρει, αλλά κάποιος τον έβαλε.
    Δεν κατακρίνω τη γνώμη σου και να είσαι σίγουρος ότι τη δέχομαι, απλά αν μπορούμε μέσα από τη συζήτηση να καταλήξουμε και κάπου, εφόσον μιλάμε όμορφα και με επιχειρήματα.
    LegenD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφοσον ο προπονητης της ομαδας ειπε οτι πιεζοταν να παιζει συγκεκριμενος παικτης και στο μοναδικο παιχνιδι που δεν το εκανε απολυθηκε παροτι κερδισε κοντα 30 ποντους εμενα μ αρκει για να κτλβω τι παιζοταν

      Διαγραφή
  12. Κύριοι από πλευράς μου, μόνο τις εικόνες του ματς προσπαθώ να μεταδίδω στα υπόλοιπα παιδία και να βγαίνει ένα ρεζουμέ από κάθε ματς της κατηγορίας.
    Το που αγωνίζομαι εγώ, δεν έχει να κάνει με το πως κινείται το blogaki. Τον Άρη δεν τον έχουμε σπρώξει πουθενά. Και όπως βλέπετε τα όσα γράφονται και προσβάλουν ή υποβαθμίζουν τον Άρη, ούτε σβήνονται ούτε μετατρέπονται. Ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει σε κόσμια πλαίσια. Ακόμα καλύτερα όταν το κάνει έχοντας και κάποια ουσία στα λόγια του.
    SWKO

    ΑπάντησηΔιαγραφή