ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Μάγκας στην παράταση ο ΟΚΑ Μεσογείων - Διπλό μέσα στα Γλυκά Νερά και 4η θέση η ΜΕΝ Ιλίου (Β2 ΕΣΚΑ)

η εικόνα προφίλ της Μορφωτικη Εστια Νεων Ιλιου

Η πρώτη μάχη του τελικού του 2ου ομίλου με φόντο την άνοδο στην Α΄ ΕΣΚΑ είχε νικητή τον ΟΚΑ Μεσογείων ο οποίος κατάφερε να κάνει την ανατροπή ''κλέβοντας'' το ροζ φύλλο από τη Νήαρ Ηστ στην παράταση. Η ομάδα της Καισαριανής έφτασε πολύ κοντά στην νίκη στο 40λεπτο όταν προηγήθηκε 56-59 στα 20" περίπου με εύστοχες βολές αλλά οι γηπεδούχοι με καλάθι και φάουλ (αστοχώντας στην βολή) μείωσαν το σκορ σε 58-59. Αναγκάστηκαν να κάνουν εκ νέου φάουλ στα 6 δεύτερα στον κορυφαίο της Νήαρ Ηστ Σαρακασίδη ο οποίος με 1/2 βολές  διαμόρφωσε το σκορ 60-58  αλλά ο Χάρης Ατζαμόγλου με coast to coast δίποντο τους ''χάλασε'' τα σχέδια στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί ο ΟΚΑ Μεσογείων με ανεβασμένη ψυχολογία και ψυχραιμία πήρε τη νίκη, κάνοντας το 2-1 στα μεταξύ τους παιχνίδια, και διατηρείται σε θέση ισχύος για την άνοδο. Στον αγώνα κατάταξης η ΜΕΝ Ιλίου απέδρασε με το διπλό από τα Γλυκά Νερά και πανηγύρισε την κατάκτηση της 4ης θέσης στον όμιλο. SPORTSOFFICERS -Μαριάννα



Αναλυτικά:

Τελικοί πλέι οφ (2-1)

ΟΚΑΜ 75
Νήαρ 67

Διαιτητές: Θεονάς, Τσολάκος

Δεκάλεπτα: 15-22, 26-28, 45-46, 60-60 (κ. δ.), 75-67 (α’ παρ.).

Διεστραμμενη ματσαρα,συγκλονιστικα απρόβλεπτης εξέλιξης,με ανελπιστο αλλα και ψυχωμενο νικητή τον ΟΚΑΜ απέναντι στους μαγκες της Καισαριανής που εφεραν το ματς στα μετρα τους αλλα αυτοκτονησαν στην κανονικη διαρκεια και εχασαν χρυση ευκαιρια να κανουν το καθοριστικο break.

OKAM:ΤΣΙΡΟΣ-ΑΤΖΑΜΟΓΛΟΥ-ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ-ΝΑΣΣΟΥ-ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ
ΝΗΑΡ:ΝΙΚΟΛΟΗΣ-ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗΣ-ΜΑΓΚΟΣ-ΣΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ-ΖΑΛΩΝΗΣ

Γνωστες οι απουσιες των 2 μονομαχων(Μπαλοπητος-Αντωνιαδης/Θειακουλης).Καινοτομιες όμως στις αρχικες 5αδες.Ο κοουτς Καρνεσης επελεξε τον Νικολοη στην οργανωση(αντι Πανταζη),ενώ ο κοουτς Χασιωτης πηρε το ρισκο με τον ταλαντουχο νεαρο Νασσου στο μαρκαρισμα του νο1 αντιπαλου κινδυνου,Σαρακασιδη.
Το εγχείρημα των γηπεδούχων δεν επιασε,αλλα γενικα νομιζω δεν υπαρχει παιχτης που μπορει να σταματησει τον Γρηγορη Σαρακασιδη.Ο φοργουορντ της Νηαρ εκανε απίστευτα οργια στην 1η περιοδο,φορτωνοντας με 14 ποντους(4/4 τριποντα) το καλαθι του ΟΚΑΜ,αναγκαζοντας τον Χασιωτη να αλλαξει πανω του 5 προσπωπικους αντιπαλους(!!!).
Ατζαμογλου-Τσιρος προσπαθουσαν να παρουν την κατασταση πανω τους,αλλα η περιοδος εληξε 15-22.

Ο Πανταζης ειχε μπει επισης ορεξάτος από τον παγκο,αξιοποιωντας τον Αποστολιδη και με δικο του καλαθι η Νηαρ ανοιξε και την 2η περιοδο(15-24).
Ο ΟΚΑΜ αντεδρασε και εσφιξε την αμυνα,αγωνιζομενος με χαμηλοτερα σχηματα τριων γκαρντ,τον νεαρο Χατζη να πιεζει τον Πανταζη και τον δαιμονιο Καλουδα να δινει τρομερη ενεργεια.
Επιθετικα βεβαια τα καλαθια έμπαιναν με το σταγονομετρο όπως μαρτυραει και το επιμέρους 11-6.Παρολαυτα ο ΟΚΑΜ ροκανισε την διαφορα και τελικα μετα από ασιστ του Ατζαμογλου,ο Κεσκινιδης εφερε το ματς στον ποντο(26-27).

Η 3η περιοδος ξεκινησε ιδανικα για τον ΟΚΑΜ που καταφερε να προηγηθεί για πρωτη φορα στο παιχνιδι(29-28) με καλαθι του παντα δυναμικου Κυριακου Γιαννακη.
Οι γηπεδούχοι προσωρινα πηραν τον ελεγχο και την ψυχολογια,με τον Κεσκινιδη να διακρινεται στο συγκεκριμενο διαστημα και να επικρατει στην κοντρα με τον Ζαλωνη(34-29,36-32).
Ο Γιαννακης ειχε γινει σκια του Σαρακασιδη και το μομεντουμ εδειχνε εδρα.

Η Νηαρ όμως γυρισε τον διακοπτη και ανεκοψε τον οιστρο των γηπεδούχων με 2 μεγαλα τριποντα των Μαγκου-Σαρακασιδη(36-35).
Στην επομενη φαση μαλιστα ο Χατζηκωστής που ηταν εντελως αστοχος μεχρι τοτε(αλλα δυστυχως για τη Νηαρ και σε ολοκληρο το ματς),πετυχε το μοναδικο του 3ποντο και επανεφερε το προβαδισμα στην ομαδα του(36-38).
Σε αυτό το σημειο η Νηαρ βρηκε εξτρα λυσεις από τον Τσαντηλα,ο οποιος με 4 παλικαρισιους ποντους διαμορφωσε το 40-44.
Ο Σαρακασιδης με 2/2 βολες μαλιστα εγραψε το 41-46 με ελαχιστα δευτερόλεπτα για την ληξη της 3ης περιοδου.Εκει όμως η Νηαρ εχασε την συγκεντρωση της και εδειξε τα πρωτα σημαδια αυτοχειρίας.Ο Καλουδας με 2 αλλεπαληλα κλεψίματα εφυγε στον αιφνιδιασμο και εγραψε,εν ριπει οφθαλμου,το 45-46 της περιοδου.

Ο τροπος που εκλεισε η περιοδος,σε συνδυασμο με μια ψιλοενταση που δημιουργηθηκε στην εξεδρα,λειτουργησαν ευεργετικα για τον ΟΚΑΜ.
Ο Παπαγιαννακος μετα από 3 κακες περιοδους,υψωσε ανάστημα και με 5 προσωπικούς ποντους ηγηθηκε για το 52-48.
Τα χειροτερα για τη Νηαρ ηρθαν με το 5ο φαουλ του Χατζηκωστή αλλα και το 4ο του Αποστολιδη.Παρολαυτα οι φιλοξενούμενοι βρηκαν τα ψυχικα αποθεματα και ξαναπηραν τα ηνια στην πιο κρισιμη στροφη του αγωνα.

Ο Σαρακασιδης με ζευγαρι βολων μειωσε 54-52(2'20'') και στο 1'48'' ο Τσαντηλας με τεραστιο 3ποντο μας εδωσε να καταλάβουμε ότι θα απολαυσουμε χιτσκοκικο φιναλε(56-55).
Αστοχο 3ποντο του Τσιρου και ο Μαγκος με καθαρα προσωπικο καλαθι εγραψε το 56-57 στα 57''.
Ο Παπαγιαννακος αστοχησε στις βολες ,αλλα ο Νικολοης εκανε μπρος-πισω και το σκορ παρεμεινε αμεταβλητο.

Καθοριστικη φαση στα 24'' με τον Παπαγιαννακο να αστοχει σε 3ποντο,τον Αποστολιδη να αρπαζει το αμυντικο ριμπάουντ και τον Κεσκινιδη να του κανει αντιαθλητικο φαουλ(5ο) που δοθηκε όμως ως απλο.
Ο Σαρακασιδης στην συνεχεια με 2/2 βολες διαμορφωσε το 56-59 με 21'' για το φιναλε και το πεταλο του γηπεδου με τους 50 φιλαθλους της Νηαρ πηρε φωτια.
Ο Παπαγιαννακος όμως δεν ειχε πει την τελευταια του λεξη και επειτα από αστοχο 3ποντο του Ατζαμογλου,πηρε το επιθετικο και μειωσε 58-59 (8'').
Στα 6'' ο κορυφαιος του αγωνα,Σαρακασιδης,κερδισε φαουλ αλλα ευστοχησε μονο στην μια(58-60) και ο Ατζαμογλου διασχιζοντας ολοκληρο το γηπεδο εφτασε μεχρι το λειαπ που εστειλε το ματς στην παραταση(60-60).

Στην παραταση ο ΟΚΑΜ ειχε ξεκαθαρα την ψυχολογια με το μερος του και ο Τσιρος με γκολ-φαουλ εδωσε προβαδισμα με το καλημέρα για το 63-60.Ακολουθησαν 2 τριποντα του Μαρκου Παπακωνσταντίνου που εκτοξευσαν την διαφορα στο 71-62 μεσα σε εξαλλους πανηγυρισμούς αυτή την φορα από τους φιλαθλους των γηπεδούχων που ειδαν την ομαδα τους να παιρνει κεφαλι 2-1 σε μια συγκλονιστικη σειρα.

Εν κατακλείδι ο ΟΚΑΜ εδειξε περισσοτερο αγχωμένος αλλα ειχε το μεταλλο,την σκληραδα αλλα και την πολυφωνια να ξεγλυστρησει από τα σημεια που ηταν στριμωγμενος στα σχοινια και να φτασει,εστω δια πυρος και σιδηρου,στο ψυχολογικο προβαδισμα.
MVP o Χαρης Ατζαμογλου που ειχε ηγετικη παρουσια και φυσικα ηταν αυτος που εστειλε το ματς στην παραταση.Απο κοντα ο Τσιρος,ψυχραιμος και συνετος κουμανταδόρος.Καθοριστικος ο Παπαγιαννακος στην τελευταια περιοδο.Πολυεργαλειο και προτυπο σταθεροτητας ο Γιαννακης.Πολυ καλη 3η περιοδο ο Κεσκινιδης,φοβερη ενεργεια ο Καλουδας και κρυο αιμα στην παραταση ο Παπακωνσταντινου.

Η Νηαρ καταφερε στα πλει-οφ να βρισκεται στην καλυτερη της φορμα,αγωνιστηκε αποφασισμενη και πολύ καλα προετοιμασμενη.Εχυσε όμως την καρδαρα στο φιναλε και με τον ηγετη της,Χατζηκωστη,να παραμενει σε ρηχα νερα,της ελλειψαν οι εξτρα λυσεις που θα κανουν το παιχνιδι της λιγο πιο απροβλεπτο.
Αναπόφευκτα λοιπον Σαρακασιδης-Μαγκος σηκωσαν για άλλη μια φορα το μεγαλυτερο βαρος,ηταν κυριολεκτικα συγκλονιστικοι και η σπανια αποδοση τους ξεπερασε την τελειοτητα!!!!!!Σημαντικες λυσεις στο αποψινο παιχνιδι εδωσε και ο Τσαντηλας.

Σχεδόν καταμεστο το δημοτικο γυμναστηριο Μαρκοπουλου με αρκετα παιδακια στην εξεδρα από τις ακαδημιες.Βροντερο παρων εδωσαν και οι 50 φίλαθλοι της Νηαρ που δεν σταματησαν να φωναζουν συνθηματα για την ομαδα τους.

Συνεχεια τωρα στην σειρα την προσεχη Πεμπτη στο κλειστο της Καισαριανής και σημαντικο ρολο πλεον θα παιξει η ψυχολογια των 2 ομαδων.

Πηγή: gspara

ΟΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ (Χασιώτης, Μελάς): Γιαννάκης 10, Τσίρος 9, Ατζαμόγλου 15, Πλέστης 4, Κεσκινίδης 9, Παπαγιαννάκος 13, Παπακωνσταντίνου 6 (2), Βλάχος 2, Χατζής, Μπαλόπητος, Νάσσου, Καλούδας 7.

ΝΗΑΡ ΗΣΤ (Καρνέσης, Τουρλής): Νικολόης 2, Χατζηκωστής 4 (1), Βαρουκτσής, Πανταζής 2, Σκέντζος, Χατζηαναστασιάδης, Μάγκος 16 (1), Τσαντήλας 7 (1), Αποστολίδης 6, Σαρακασίδης 28 (5), Ζαλώνης 2, Αλέρτας.





(κατάταξη, ένα ματς, 4η-5η θέση)

Γλ. Νερά 70
ΜΕΝ Ιλ. 81

Διαιτητές: Ουσταμπασίδης, Δελδήμος

Δεκάλεπτα: 13-21, 41-37, 56-62, 70-81.

ΓΛ. ΝΕΡΑ (Σκλαβούνος): Βρακατσέλης 4, Γεωργούσης, Γαϊτανάκης, Κατσαμπέκης 10, Νταούντ 16 (1), Παπασιδέρης, Αγγελής 2, Γάσπαρης 3 (1), Σταφυλάς 8, Καρακώστας 9 (3), Σακελλαρίδης 9, Χανιώτης 9 (1).

ΜΕΝ ΙΛΙΟΥ (Γεωργαλάς, Κατσιώτης): Γραμμένος 4, Μουρτογιάννης 5 (1), Αντωνόπουλος Β. Α., Καβούρης, Καρυάτης 9 (3), Φίλιος 3, Αντωνόπουλος Β. Ι. 5 (1), Τριαντογιάννης 11, Κώτσιας 10, Τσερώνης 31 (1), Μαντέλος 1, Παπαδάκης 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου