ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

''Ζωντανή'' έμεινε η Νήαρ Ηστ και η άνοδος κρίνεται στο Μαρκόπουλο (B2 ΕΣΚΑ)


Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά όπου η Νήαρ Ηστ καλείται να διεκδικήσει την άνοδο στην Α΄ ΕΣΚΑ σε πέμπτο παιχνίδι. Σ'ένα νευρικό ματς η ομάδα της Καισαριανής ''προστάτεψε'' την έδρα της κόντρα στον ΟΚΑ Μεσογείων, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στις μεταξύ τους νίκες, και θα τα παίξει όλα για όλα στο Μαρκόπουλο στον τελευταίο τελικό ανόδου. SPORTSOFFICERS -Μαριάννα




Αναλυτικά:

Τελικοί Πλέι Οφ (2-2)



Νήαρ 56
ΟΚΑΜ 53

Διαιτητές: Πολυχρόνης, Ουσταμπασίδης

Δεκάλεπτα: 18-10, 26-27, 46-42, 56-53.

Συνεχιστηκε η παραδοση των συγκλονιστικών τελικων του,ακαταλληλου για καρδιακούς,δευτερου ομιλου της Β Εσκα!!Με νωπες ακομα τις περσινες τιτανομαχίες αναμεσα σε Αχαρνης-Νηαρ,ετσι και φετος βιωνουμε ένα σφιχταγκαλιασμενο μπραντεφερ από 2 Ομαδαρες που αξιζουν εξισου την ανοδο στην Α κατηγορια!!!
Πολύ δυνατο,νευρικο και κλειστο παιχνιδι στο καταμεστο καμινι της Καισαριανής,με απροβλεπτη εξελιξη αλλα αυτή την φορα και διαφορετικούς πρωταγωνιστες.Η γηπεδούχος Νηαρ μασαγε σιδερα,ο ΟΚΑΜ δεν λυγιζε με τιποτα.Τελικα όμως με πρωταγωνιστη τον Νικολοη και κομβικο σημειο την κατά κρατος κυριαρχια των αιθερων(Αποστολιδης-Ζαλωνης),η Νηαρ ισοφαρισε την σειρα(2-2) και μεταφερόμαστε την Δευτερα στον τελικο των τελικων!!

ΝΗΑΡ:ΝΙΚΟΛΟΗΣ-ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗΣ-ΜΑΓΚΟΣ-ΣΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ-ΖΑΛΩΝΗΣ
ΟΚΑΜ:ΤΣΙΡΟΣ-ΑΤΖΑΜΟΓΛΟΥ-ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ-ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ-ΚΕΣΚΙΝΙΔΗΣ

Κλασσικες πενταδες στο ξεκίνημα και αναγνωριστικα τα πρωτα λεπτα με τους Μαγκο-Τσιρο να οδηγουν στο αρχικο 5-5.Η Νηαρ, με ηγετη τον Νικολοη που εδειξε με το καλημέρα ότι θα κανει μεγαλο παιχνιδι,πηρε τα ηνια και αποσπαστηκε με 14-5.Ο κοουτς Χασιωτης αναγκαστηκε να ανακατεψει από νωρις την τραπουλα(μονο Τσιρος παρεμεινε στην αρχικη 5αδα) και εβγαλε ασσο από το μανικι τον δυναμικο νεαρο Νικο Νασσου,που βοηθησε να ισορροπηθεί η κατασταση με 5 ποντους και μπολικα επιθετικα ριμπάουντ στο τελος της 1ης περιοδου.

Η 2η περιοδος ξεκινησε με τον Πανταζη να σκοραρει και τη Νηαρ να προηγείται με νταμπλ-σκορ(20-10).Ο ΟΚΑΜ αντεδρασε με πιο χαμηλα σχηματα(Πλεστης στο 4) και κρατησε για 8 περιπου λεπτα αποντους τους γηπεδούχους.Παρολη την επιθετικη του αστοχια,ροκανισε σταδιακα την διαφορα και με αιχμες Ατζαμογλου-Τσιρο προηγηθηκε με βραχεια κεφαλη στο 18'(20-21),ολοκληρώνοντας σερι 0-11!!!
Ο Ζαλωνης εβγαλε τη Νηαρ από το επιθετικο αδιεξοδο με 4 διαδοχικούς ποντους(24-21).Ατζαμογλου-Παπακωνσταντινου όμως βρηκαν στοχο από τα 6.75 και οι φιλοξενούμενοι προηγηθηκαν με διαφορα στήθους στο ημιχρονο(26-27).

Παρα τα 3 φαουλ Ζαλωνη-Σαρακασιδη η Νηαρ μπηκε αποφασισμενη στην 3η περιοδο με τον Νικολοη να ταιζει τον Αποστολιδη που εκανε μεγαλη ζημια στην ρακετα(33-27).Ο Νικολοης δεν παρελειπε και τα εκτελεστικα του καθήκοντα διατηρώντας τη Νηαρ σε θεση οδηγου(35-29,37-31).Ο ΟΚΑΜ βρηκε λυσεις από τον ψυχωμενο Βλαχο που κρατησε τους φιλοξενουμενους σε αυτό το διαστημα(39-36).
Ακολουθως ο Σαρακασιδης πετυχε γκολ-φαουλ(42-36),αλλα το κυριοτερο ηταν ότι κερδισε αντιαθλητικο από τον Πλεστη που ηταν το δευτερο του και αποβληθηκε.
Παρολαυτα ο ΟΚΑΜ μειωσε 44-42 λιγα δευτερόλεπτα πριν τη ληξη της 3ης περιοδου αλλα ενώ οι φιλοξενούμενοι κερδισαν το αμυντικο ριμπάουντ και μια τελευταια επιθεση,ο Μαγκος εκλεψε την μπαλα και διαμορφωσε το 46-42 του 30'.

Ο ΟΚΑΜ όμως εδειξε να εχει το μομεντουμ του αγωνα με τον Παπακωνσταντίνου να δινει σιγουρια στην καθοδηγηση και με καλαθι του Ατζαμογλου στο 32',οι φιλοξενούμενοι προηγηθηκαν 46-47.
Ο Χατζηκωστής συνεχιζε να κανει αστοχα πλει-οφ,αλλα διαλεξε το καταλληλο σημειο να πετυχει το μοναδικο του 3ποντο και να γραψει το 49-47.Ο Ατζαμογλου απαντησε με τον ιδιο τροπο βαζοντας για τελευταια όμως φορα σε θεση οδηγου τον ΟΚΑΜ(49-50).

Ενα εντυπωσιακο κρεσέντο του Αποστολιδη,που αξιοποιησε ασιστ των Νικολοη-Χατζηκωστη,αποδειχτηκε κομβικο για την εκβαση του αγωνα(55-50).
Ο ΟΚΑΜ βεβαια δεν τα παρατησε και με 1,5 λεπτο για την ληξη επιχειρησε να κλεψει τη νικη και μειωσε σε 55-53 με καλαθι του Παπαγιαννακου και 1 βολη του Τσιρου.Ο Παπαγιαννακος όμως στα 20'' αστοχησε στο 3ποντο της προσπέρασης.
Η διαχειρηση των φαουλ ωφελησε τη Νηαρ,αφου με 16'' για τη ληξη ο ΟΚΑΜ ειχε 3 φαουλ να δωσει για να στειλει τους γηπεδούχους στην γραμμη των βολων.
Τελικα στα 8'' ο Χατζηκωστής ευστοχησε μονο στην δευτερη βολη(56-53) και μας θυμισε το φιναλε στο Μαρκοπουλο.Ο κοουτς Καρνεσης επελεξε να μην γινει φαουλ και δικαιωθηκε,καθως το σουτ 3 ποντων του Ατζαμογλου μπροστα στα υψωμένα χερια του Σαρακασιδη ηταν ερμπολ και η Νηαρ ισοφαρισε την σειρα μεσα σε εξαλλους πανηρισμους που συνεχιστηκαν για αρκετη ωρα και εκτος γηπεδου.

MVP του δευτερου τελικου ο Παναγιώτης Νικολοης που ηγηθηκε μαεστρικα των γηπεδούχων και εκτελεσε βασανιστικα τους φιλοξενουμενους.Κυριαρχος των αιθερων ο Ανδρεας Αποστολιδης που εκανε θραυση στις 2 ρακετες.Τιτανας Στεφανος Ζαλωνης που μας θυμισε τα νειατα του και τον σεντερ του Χολαργού που δεν ειχε αντιπαλο να τον κοιταξει στα ματια.

Ο σκληροτράχηλος ΟΚΑΜ σαν άλλη λερναια υδρα,εβγαζε και άλλο κεφαλι κάθε φορα που εδινε την εντυπωση ότι είναι στριμωγμενος στα σχοινια.Τελικα λυγισε στο παρα κατι από το παθος των γηπεδούχων και τωρα θελει να εκμεταλλευτεί την δυνατη εδρα του,εκει που εφυγε μονο μια φορα ηττημενος την φετινη σεζον(Δαφνη).
Κορυφαιος ο Ατζαμογλου,συγκινητικος ο Βλαχος και αποκαλυψη στην 1η περιοδο ο Νασσου.

Ατμοσφαιρα από τα παλια στο καταμεστο κλειστο της Καισαριανής.Εκτος των πολυαριθμων φιλων της Νηαρ που δεν σταματησαν λεπτο να εμψυχωνουν την ομαδα τους,αρκετοι φίλαθλοι του ΟΚΑΜ αλλα και πληθος αθλητων αλλων ομαδων,βρεθηκαν κυριως στην κερκιδα πισω από τον παγκο των 2 ομαδων.
Ραντεβού την Δευτερα.........

Πηγή: gspara

ΝΗΑΡ ΗΣΤ (Καρνέσης, Τουρλής): Νικολόης 11, Χατζηκωστής 4 (1), Βαρουκτσής, Πανταζής 4, Σκέντζος, Χατζηαναστασιάδης, Μάγκος 9, Τσαντήλας, Αποστολίδης 14, Σαρακασίδης 10 (1), Ζαλώνης 4, Αλέρτας.

ΟΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ (Χασιώτης, Μελάς): Καλούδας, Τσίρος 8, Γιαννάκης 2, Ατζαμόγλου 14 (3), Νάσσου, Πλέστης 4, Παπαγιαννάκος 5, Παπακωνσταντίνου 3 (1), Βλάχος 10 (1), Κεσκινίδης 2, Χατζής 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου