ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Έδειξε χαρακτήρα η ΝΕΜ - Δια χειρός Ζερβού ο Αργοναύτης Ραφήνας ''σκότωσε'' την Αχαγιά 82 (Γ΄ Εθνική Νότος)

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάνουν σπορ και γήπεδο μπάσκετΗ εικόνα ίσως περιέχει: 17 άτομα, , τα οποία χαμογελούν

Την πρώτη επιλαχούσα θέση για άνοδο στη Β’ Εθνική πήρε η ΝΕΜ η οποία επικράτησε απέναντι στον Λοκρό Αταλάντης και απέκτησε προβάδισμα σε περίπτωση που βρεθεί κάποια κενή θέση. Ονειρικό και εντυπωσιακό φινάλε για τον Αργοναύτη Ραφήνας ο οποίος, κάνοντας την ολική ανατροπή στο τελευταίο λεπτό (-7), ''έκλεψε'' τη νίκη σε νεκρό χρόνο από την γραμμή των ελευθέρων βολών με χρυσό σκόρερ τον Ζερβό ο οποίος κέρδισε το φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων. Έτσι η ομάδα της Ραφήνας κατέκτησε την 4η θέση και αναμένει στο ακουστικό της. SPORTSOFFICERS -Μαριάννα

Μεγαρίδα - Λοκρός Αταλάντης 63-54

Δεκάλεπτα: 9-12, 26-24, 46-37, 63-54

Διαιτητές: Τσακαλόγιαννης, Φάκαρος

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί λίγο πριν τον αγώνα ότι μια ομάδα ουσιαστικά 7 παικτών θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τόσο υπολογίσιμο και επικίνδυνο αντίπαλο ο οποίος για ένα ημίχρονο θα κοιτούσε στα μάτια τους παίκτες του Γιώργου Μάνταλου και θα τους δημιουργούσε τόσο άγχος. Όμως ο Λουκάς Ζαρονικόλας, προπονητής του Λοκρού, έστησε μια “ατσαλένια” άμυνα, τόσο αποτελεσματική που οι κυανόλευκοι βραχυκυκλώθηκαν και  γέμισαν τόσο άγχος ώστε να κάνουν ένα αγνώριστο πρώτο δεκάλεπτο και ένα μαγκωμένο δεύτερο.
Το ταμείο του πρώτου ημιχρόνου ήταν σκορ 26-24 (γηπεδούχος ΝΕΜ) και 4 στα 20 τρίποντα.
Στο πρώτο δεκάλεπτο η ΝΕΜ ήταν αγνώριστη έχοντας βάλει μόνο 3 πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο, σκορ 3-8, και οι 5 στο σύνολο των 9 που πέτυχε μπήκαν στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα.
Από πλευράς σκόρερ, στο πρώτο ημίχρονο οι Σπυρόπουλος, Μαλούκος, Μπαλάφας, Παλαιοχωρίτης και Ζακυνθινός κράτησαν το σκορ και την ψυχολογία της ομάδας. Η ΝΕΜ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο 4:40 με τρίποντο του Παλαιοχωρίτη ενώ το σκορ έμοιαζε με χάντμπoλ, 17-16.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάνταλος είχε το αντίδοτο στην άμυνα των Φθιωτών. Γρήγορες επιθέσεις πριν προλάβει η άμυνά τους να οργανωθεί. Η δουλειά ήταν δύσκολη αλλά έφερε αποτέλεσμα. Οι Μεγαρείς έκαναν βαθμιαία την πλάστιγγα να γείρει προς την πλευρά τους επιτυγχάνοντας διαφορά έως και +11 πόντων.
Στο δεύτερο ημίχρονο ξεδιπλώθηκε η πληθωρική επίθεση της ΝΕΜ η οποία ήταν παραγωγικότερη από το πρώτο πετυχαίνοντας επί μέρους σκορ 37-30.
Στην σχετική βελτίωση της επίθεσης συνέτεινε η ασφυκτική πίεση στον play maker Βαγγέλη Κεχρή και στους βασικούς σκόρερ του Λοκρού καθώς και η αποτελεσματική λειτουργία της άμυνας.

Στα δύσκολα, αρχή του τετάρτου δεκαλέπτου, όταν ο Λοκρός πλησίασε στους 3 πόντους, 52-41 ο Ζακυνθινός πήρε το παιχνίδι επάνω του και συντήρησε τις διαφορές για το τελικό 63-54.

Πηγή: https://www.megara.org/pairnei-thesi-i-nem-gia-ti-v-ethniki-nikise-ton-lokro-atalantis-sto-mparaz-63-54/

Μεγαρίδα (Μάνταλος): Πετρούλας 1, Παπασπύρος, Σπυρόπουλος 8(2), Παλαιοχωρίτης 14(4), Ζακυνθινός 16, Μπαλάφας 5(1), Στεφάνου, Αβραμίδης 2, Βούρτσης, Μαλούκος 11, Θέος 6, Σίδερης.

Λοκρός Αταλάντης (Ζαρονικόλας): Πρεφαντής, Γκραίκος, Φωτητζόγλου 11(1), Ανδρέου, Κεχρής 5(1), Πάσσας 9(3), Παπαηλιού 3(1), Μάτος Αν. 14, Δουρούκης 5(1), Ψάλτου 7.


Αχαγιά 82 - Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας 72-73

Δεκάλεπτα: 13-18, 30-34, 53-48, 72-73

Διαιτητές: Κοτσίμπος, Ρίζος

Αχαγιά (Σαράντης): Αναστασόπουλος 2, Βουρνάς 4(1), Αζαρίας , Κωνσταντινόπουλος, Νικολάου 4, Ταρνάρης , Σέρμπος , Οικονομόπουλος 18(3), Κάλλης 2, Τσάμης , Λυμπέρης 12(2), Μακρής 4. Τσάμης 24(2).


Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας (Γιαννακόπουλος): Καλογερόπουλος 15(2), Χωματάς 3(1), Τσίρος 4, Συγγούνας 23(3), Σταμέλος 5(1), Τύρλας 10, Ζερβός 13(1), Σιλιτζίρης, Σβάρνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου