ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Σήκωσε την κούπα μέσα στην Αιδηψό ο αήττητος πρωταθλητής Κρόνος Αγ. Δημ. (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων)

Η εικόνα ίσως περιέχει: 17 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάνουν σπορ και γήπεδο μπάσκετΗ εικόνα ίσως περιέχει: 17 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, γήπεδο μπάσκετ, παπούτσια και εσωτερικός χώροςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος του 30ου Πανελλήνιου Κορασίδων που διεξήχθη στα Λουτρά Αιδηψού. Η ομάδα από τον Άγιο Δημήτριο ολοκλήρωσε αήττητη το τουρνουά καθώς στον τελευταίο αγώνα επικράτησε επί του ΠΑΟΚ. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Παναθηναϊκός ο οποίος επικράτησε απέναντι στην Καβάλας, με την ομάδα από τη Μακεδονία να κατακτά την έκτη θέση. Μέσα στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο στα Λουτρά Αιδηψού, ο Σύλλας πανηγύρισε τη νίκη και την κατάκτηση της τρίτης θέση του 30ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων. Η τοπική ομάδα σημείωσε την τρίτη της νίκη στο τουρνουά καθώς επικράτησε των Χανίων με 40-64. SPORTSOFFICERS -Μαριάννα




Αναλυτικά:

ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜ. - ΠΑΟΚ  78-47

Δεκάλεπτα: 24-18, 44-18, 64-38, 78-47

Διαιτητές: Κοτσίμπος, Τσιμπούρης 

Ο Κρόνος ξεκίνησε το παιχνίδι με ένα σερί 10-0 (7΄13΄΄), με τον ΠΑΟΚ να αντιδρά και να μειώνει σε 14-11. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ παρέμεινε άποντος με αποτέλεσμα ο Κρόνος να ανεβάσει τη διαφορά στο 44-18.  
Ο ΠΑΟΚ επανήλθε επιθετικά στο τρίτο δεκάλεπτο για να διαμορφωθεί το 50-29 (5΄24΄΄). Ο Κρόνος ήταν ασταμάτητος και έφθασε στη νίκη με το τελικό 78-47.  

Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Σταμούλης): Μπέκιου 6, Μποσγανά 12, Ανδρικοπούλου 13(1), Μπάκου 2, Σιγούρου, Τσαγκαροπούλου 13(1), Καραγκούνη 6, Ρετσινά, Γρηγοροπούλου 16, Καρκακέλα, Χαλκιά 4, Ζιάκα 6. 

ΠΑΟΚ (Παπαδόπουλος): Φράγκου 4, Μπουτσούκη 2, Πολυμένη 11, Άλλεν 4, Στεργάκη 6, Τζέλου 6, Χατζηδάκη 6(2), Καζαμία 4, Πιτσούλη 4, Γενναίου, Κουματσιώτη, Παπαγεωργίου.  



Δηλώσεις 

Σταμούλης (προπονητής Κρόνου Αγίου Δημητρίου): Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Ήταν μια χρονιά καταπληκτική η οποία ξεκίνησε πολύ νωρίς τον Αύγουστο, είχε πάρα πολλές προπονήσεις, κούραση και προσπάθεια. Οι κόποι των παιδιών ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Είχαμε μια μεγάλη επιτυχία. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα Ελλάδας και αυτό που νιώθουμε πλέον όλοι στην ομάδα, τις παίκτριες, τους παράγοντες και τους προπονητές και όπλο το σταφ είναι η απόλυτη περηφάνια.  Καλό καλοκαίρι σε όλους. Μπράβο σε όλες τις ομάδες για την προσπάθεια. Δίνουμε ραντεβού με υγεία και πάντα επιτυχίες.       

Μποσγανά (αθλήτρια Κρόνου Αγίου Δημητρίου): Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες που καταφέραμε να βγούμε για άλλη μια φορά πρώτες. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον προπονητή μας που είναι πάντα δίπλα μας και μας αγαπάει. Είμαστε μια οικογένεια, γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια και αυτό είναι το μυστικό μας για τις επιτυχίες. Ήταν ένα ωραίο τουρνουά, υπέροχη διοργάνωση.  

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ  60-31

Δεκάλεπτα: 11-9, 28-19, 42-29, 60-31

Διαιτητές: Ντάνος, Ασλανίδης 

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 8-2 (4΄05΄΄), ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με τη Καβάλα να μειώνει σε 11-9. Οι πράσινες άνοιξαν τη διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο με 23-12 (5΄25΄΄) και τη διατήρησαν στην τρίτη περίοδο με 34-21 (4΄45΄΄). Οι αιφνιδιασμοί του παναθηναϊκού στο τέταρτο δεκάλεπτο ανέβασαν περαιτέρω τη διαφορά στο σκορ μέχρι το τελικό 60-31.  


Παναθηναϊκός (Στρατής): Ζαρρή 5(1), Πρίφτη 14, Μπιλθικιώτη 12, Ζανίκα 2, Ταφμίζι 4, Τίγκα 3, Μαυράκη 2, Σώτου 2, Μόσχου 2, Κεφαλά, Κούκη, Δαυλάκου 14(1). 

ΕΚ Καβάλας (Παγκαλίδης): Λυκάκη, Τσινεκίδου, Τουρέτζογλου 10(2), Παππά-Τζανέτου, Τζίτζιρα, Σπανίδου 3, Μελελούδη, Κελεμένη 18, Αργυρού, Κάπα, Γιαντζακλίδου, Τσαχιρίδου.  


Δηλώσεις 

Στρατής (προπονητής Παναθηναϊκού): Είναι μια μεγάλη επιτυχία για αυτά τα κορίτσια. Συμπληρώνονται δέκα μήνες από τότε που ξεκινήσαμε την προετοιμασία. Μείναμε ενωμένες, δούλεψαν όλη τη χρονιά και αυτό που καταφέρανε είναι πολύ σημαντικό για τις ίδιες αλλά και για την ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι κάποια κορίτσια από αυτά ήταν πριν λίγες εβδομάδες και στην ομάδα των Νεανίδων που κατέκτησαν και εκείνες τη δεύτερη θέση, οπότε συνολικά για το τμήμα είναι πετυχημένη η φετινή χρονιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο Καντζιλιέρη για την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια και με έχει συνεργάτη του καθώς και τον Μάκη Κουτσονικόλα που είναι ο τιμ μάνατζερ και μας βοηθάει και τις παίκτριες και τους προπονητές να μη μας λείπει τίποτα.           

Μαυράκη (αθλήτρια Παναθηναϊκού): Έχουμε περάσει πάρα πολλά αυτή τη χρονιά. Και δύσκολα και καλά και άσχημα. Η δεύτερη θέση για εμάς είναι μια μεγάλη επιτυχία και είμαστε υπερήφανες γι αυτό. Είμαστε ενωμένες γι αυτό το πετύχαμε, είμαστε μια οικογένεια, οι κόουτς ήταν δίπλα μας, οι παίκτριες όλες μαζί κάθε μέρα.   

Παγκαλίδης (προπονητής Καβάλας): Για μας ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία την οποία απολαύσαμε στο έπακρο. Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν και συνετέλεσαν για να γίνει όλο αυτό, τη διοίκηση, τους γονείς των παιδιών, τα ίδια τα παιδιά, όσους με στήριξαν όλη τη χρονιά. Έρχομαι κι εγώ πρώτη φορά σε Πανελλήνιο όπως και τα παιδιά μου. Περάσαμε καταπληκτικά. Η διοργάνωση ήταν άκρως επιτυχημένη και ελπίζουμε να ξαναβρεθούμε και του χρόνου εδώ.      

Λυκάκη (αθλήτρια Καβάλας): Είναι μια φανταστική εμπειρία την οποία σίγουρα θα ήθελα να ξαναζήσω. Είμαι η πιο μικρή στην ομάδα μου και θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία. Οι αγώνες ήταν δύσκολοι. Προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε όλα τα παιχνίδια.      


OA ΧΑΝΙΩΝ - ΣΥΛΛΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ  40-64

Δεκάλεπτα: 11-17, 19-28, 32-49, 40-64

Διαιτητές: Σπυρόπουλος, Αγραφιώτης 

Ο Σύλλας πήρε προβάδισμα στο σκορ με 7-12 (4΄57΄΄) και στη συνέχεια διατήρησε τη διαφορά με 11-17.  Στο δεύτερο δεκάλεπτο η τοπική ομάδα έχοντας καλή απόδοση επιθετικά έφερε το σκορ στο 11-21 (6΄40΄΄). Τα Χανιά μείωσαν σε 17-21 όμως με επί μέρους σκορ 2-7 ο Σύλλας προηγήθηκε στο ημίχρονο με 19-28.   


ΟΑ Χανίων (Δημητρουλάκη): Τσώνη 7(2), Παπαδάκη, Λυβιάκη, Χαιρετάκη 1, Λουπασάκη, Γιακουμάκη, Καραμούστου 2, Ακρίβου, Παπαδάκη 14, Δασκουλίδου 16(2), Κίντριλη, Πέσκου.

Σύλλας Αιδηψού (Κουβάρας): Σουλιάδη, Παπακοσμά 4, Φώτου, Λούμη 3(1), Μαχαίρα 12(2), Νίτσογλου 12(1), Κυργιώργη Ι., Τσαβόνι 27, Πατσούρα 6(1), Κυργιώργη Β., Υδραίου, Μαργωμένου.


Δηλώσεις 

Κουβάρας (προπονητής Σύλλα Αιδηψού):  Έλεγα και στο πρωτάθλημα των νεανίδων ότι αυτή η ομάδα είναι μια ταπεινή ομάδα αλλά και πολύ πεινασμένη. Βήμα βήμα ξεκινήσαμε από το Νεανίδων, πήραμε τις κατραπακιές μας, τις σφαλιάρες μας. Συνεχίσαμε να είμαστε ταπεινοί, βάλαμε και την «πείνα» στην εξίσωση. Νομίζω ότι σήμερα νίκησε το μπάσκετ. Τα συγχαρητήρια στα κορίτσια μου. Να ευχαριστήσω τον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού για την άψογη διοργάνωση του τουρνουά και τη διοίκηση της ομάδας.  

Μαχαίρα (αθλήτρια Σύλλα Αιδηψού): Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά για να φτάσουμε σε αυτή την επιτυχία. Μας βοήθησε σε επίπεδο εμπειριών η συμμετοχή μας στο Πανελλήνιο Νεανίδων. Εκεί δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ αλλά πήραμε χρήσιμα μαθήματα για τη συνέχεια. Είμαστε πάνω από όλα ομάδα αλλά και μια οικογένεια. 

Δημητρουλάκη (προπονήτρια Χανίων): Η ομάδα δεν πήγε όπως θα έπρεπε να πάει. Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί. Εμείς όλη τη χρονιά δεν δουλεύαμε μαζί εξαιτίας του ότι έλειπαν τα παιδιά στο γυναικείο. Έπαιζαν εντελώς διαφορετικά πράγματα, με άλλη λογική, με άλλο προπονητή και προσπαθήσαμε να φτιάξουμε κάτι. Τελικά δεν τα καταφέραμε. Η ομοιογένεια που είχαν όλες οι υπόλοιπες ομάδες, φάνηκε ότι δεν υπήρχε σε εμάς. Ουσιαστικά πιστεύω ότι αυτό ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς, η ομοιογένεια. Σαν μονάδες υπάρχουν κάποια παιδιά που αξίζουν, είναι αρκετά που είναι του 2004, καθόμαστε κάτω και συνεχίζουμε τη δουλειά.    

Δασκουλίδου (αθλήτρια Χανίων): Ήταν ένα τουρνουά με εκπλήξεις, έγιναν πολλές ανατροπές κατά τη διάρκεια των αγώνων. Μπήκαν στη διεκδίκηση μεταλλίων ομάδες που δεν το περίμενε κανείς, καθώς δεν είχαν δείξει τέτοια δυναμική στο πρωτάθλημα των Νεανίδων. Είχαμε δουλέψει αρκετά στο διάστημα μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων, όμως δεν τα καταφέραμε. Πιστεύω ότι οι ομάδες που βρέθηκαν στα μετάλλια το αξίζουν.   



Σάββατο 22-06-2019         

Παναθηναϊκός ΑΟ – ΓΣ Κρόνος Αγίου Δημητρίου 39-60

ΕΚ Καβάλας – ΟΑ Χανίων 46-59

ΣΚ Σύλλας Αιδηψού – ΑΣ ΠΑΟΚ 61-57 



Κυριακή 23-06-2019         

ΑΣ ΠΑΟΚ – ΕΚ Καβάλας 67-32

ΟΑ Χανίων – Παναθηναϊκός ΑΟ 35-56

ΓΣ Κρόνος Αγίου Δημητρίου – ΣΚ Σύλλας Αιδηψού 78-37



Δευτέρα 24-06-2019   

Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΣ ΠΑΟΚ 67-64 (β ΄παρ.)

ΕΚ Καβάλας – ΣΚ Σύλλας Αιδηψού 51-55

ΓΣ Κρόνος Αγίου Δημητρίου – ΟΑ Χανίων 62-35



Τρίτη 25-06-2019   

ΕΚ Καβάλας – ΓΣ Κρόνος Αγίου Δημητρίου 31-76

ΣΚ Σύλλας Αιδηψού – Παναθηναϊκός ΑΟ 38-65

ΑΣ ΠΑΟΚ – ΟΑ Χανίων 63-45



Τετάρτη 26-06-2019         

Παναθηναϊκός ΑΟ – ΕΚ Καβάλας 60-31

ΟΑ Χανίων – ΣΚ Σύλλας Αιδηψού 40-64

ΓΣ Κρόνος Αγίου Δημητρίου – ΑΣ ΠΑΟΚ 78-47



Τελική βαθμολογία

1. Κρόνος Αγίου Δημητρίου 10

2. Παναθηναϊκός 9  

3. Σύλλας Αιδηψού 8 

4. ΠΑΟΚ 7

5. ΟΑ Χανίων 6

6. ΕΚ Καβάλας 5

Πηγή: basket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου