ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Αλέξανδρος Στεργιάκης: ''Έχουμε αφήσει κάτι στη μέση...'' (Β1 Εθνική)

 


Το δικό του μήνυμα ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν έδωσε ο 26χρονος γκαρντ της ΦΕΑ. SPORTSOFFICERS - Mαριάννα
Ο Αλέξανδρος Στεργιάκης είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τη ΦΕΑ, καθώς το όνομα του είναι συνυφασμένο με τις επιτυχίες του συλλόγου. Από το καλοκαίρι του 2017 που πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα του κλειστού γυμναστηρίου της Νέας Φιλαδέλφειας μέχρι σήμερα έχει καταφέρει τα μέγιστα σε όλες τις επιτυχίες της ομάδας πανηγυρίζοντας συνεχόμενες ανόδους από τη Β' ΕΣΚΑ στη Β' εθνική και ένα κύπελλο ΕΣΚΑ το 2019 με την "κυανέρυθρη" φανέλα.
Δύο ημέρες (15/9) πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας της Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας με αντίπαλο τον ΑΟΚ Χαλανδρίου για τον θεσμό του κυπέλλου της ΕΣΚΑ κι έναν σχεδόν μήνα πριν από το πρώτο τζάμπολ για τη νέα αγωνιστική σεζόν και το ματς της πρεμιέρας (17/10) κόντρα στον ιστορικό Έσπερο στην Καλλιθέα, ο "Άλεξ", όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του, δεν δίστασε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του έγιναν, καταθέτοντας στην επίσημη σελίδα της ΦΕΑ στο Facebook και στον δημοσιογράφο της ομάδας, τον Ιωάννη Νοταρά τις απόψεις του για την κατάσταση που έχει περιέλθει το άθλημα μετά τον τελευταίο 1,5 χρόνο απραξίας, καθώς και τι τον έκανε να πει το "ναι" στην ανανέωση της συνεργασίας του με τον σύλλογο.
👉 Αλέξανδρε, κλείνεις αισίως τον πέμπτο χρόνο σου στην ΦΕΑ. Ποιο ήταν το κίνητρο να ανανεώσεις την συνεργασία σου με την ομάδα;
💬"Όλη η ομάδα... κτίστηκε πριν από πέντε χρόνια με σκοπό τότε να ευχαριστηθούμε το μπάσκετ κι αυτό θα επιδιώξουμε και φέτος. Αυτό άλλωστε είναι το κίνητρό μας.  Ήμασταν όλοι νέοι, πιστέψαμε στον coach και για αυτό ξεκινήσαμε κι από τόσο χαμηλά. Εκτιμώ πως όλοι έχουμε δώσει πολύ μεγάλη προσπάθεια μέχρι τώρα, περνάμε κάθε χρόνο καλά, είμαστε ο ίδιος πυρήνας και πιστεύω πως τον 1,5 χρόνο που σταμάτησε κάθε αθλητική δραστηριότητα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έχουμε αφήσει κάτι στη μέση. Πέρυσι η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά για εμάς και θεωρώ πως έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο που όλοι μας είπαμε πως πρέπει να το συνεχίσουμε. Μας είπε ο coach το πλάνο του και νομίζω ότι αυτό που έχει σημασία φέτος είναι να ευχαριστηθούμε το μπάσκετ, να παίξουμε, να ολοκληρωθεί η χρονιά, οπότε δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη να ψάξουμε για κάτι άλλο...".
👉  Ποιοι είναι οι προσωπικοί και ποιοι οι συλλογικοί στόχοι εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου;
💬"Το πρώτο πράγμα που πρέπει όλοι να ευχόμαστε είναι να μην κλείσουν ξανά τα γήπεδα, να είναι η όλη κατάσταση καλύτερη από άποψη υγείας και νομίζω πρωταρχικός στόχος είναι να παίξουμε μπάσκετ. Να το ευχαριστηθούμε και νομίζω πως έχουμε μία πολύ καλή ομάδα ώστε να ψάξουμε για το καλύτερο δυνατό. Τώρα προσωπικά θέλω να εξελίξω το παιχνίδι μου όπως κάνω κάθε χρόνο. Να βελτιώνομαι και με τη βοήθεια του προπονητή και των συμπαικτών μου να γίνομαι καλύτερος".
👉  Μετά από 1,5 χρόνο απραξίας επιτέλους επιστροφή στην δράση. Ποια είναι τα συναισθήματα και ποιες οι φοβίες;
💬"Ο ενθουσιασμός είναι τόσο μεγάλος και πραγματικά περιμέναμε όλοι μας πάρα πολύ καιρό να μπούμε ξανά στο γήπεδο. Οπότε φοβία δεν υπάρχει. Δεν νομίζω πως κάποιος το σκέφτεται έτσι. Η μόνη φοβία που έχουμε είναι να μην μας κλείσουν ξανά. Πραγματικά ανυπομονούσαμε πάρα πολύ. Ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος να μείνουμε εκτός δράσης κάτι που ήταν πολύ άσχημο για όλους τους παίκτες, τους παράγοντες, για όσους αγαπούν το μπάσκετ. Οπότε δουλεύουμε καθημερινά για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο επίπεδο που θέλουμε να βρεθούμε και να ευχαριστηθούμε το μπάσκετ".
👉 Έχεις μελετήσει καθόλου τους αντιπάλους της ΦΕΑ στον 1ο όμιλο της Β' εθνικής και ποιες ομάδες θεωρείς ότι μπορεί να έχουν καλύτερη... απόδοση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;
💬"Είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε κάποια πρόβλεψη. Το είδαμε και πέρυσι, στις μόλις τρεις αγωνιστικές που παίχτηκαν ότι ήταν πολύ ισορροπημένα τα πράγματα και φέτος έχουν ισχυροποιηθεί τα ρόστερ και νομίζω πως ο όμιλος μας θα είναι πολύ δυνατός. Δεν βλέπω κάποια ομάδα να υστερεί από τις άλλες. Σίγουρα ξεχωρίζω κάποιες ομάδες. Πάντα το Ληξούρι, τον Εθνικό, η Πεντέλη είναι πολύ δυνατή, αλλά πιστεύω μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας, μέχρι να επανέλθουμε όλοι θα είναι πολύ ισορροπημένο το πρωτάθλημα. Εκτιμώ πως από την πρώτη θέση έως την τελευταία όλοι θα διεκδικούν".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου