ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα πολύ άσχημο περιστατικό σε αγώνα κυπέλλου της Εσκανά


Μετά από ενημέρωση κάποιου φίλου που ασχολείται με την Εσκανά και παρευρέθηκε σε αγώνα κυπέλλου, μας ζητήθηκε να γράψουμε δυο σειρές για ένα περίεργο περιστατικό που έλαβε χώρα και μπορεί να σταθεί ικανό να στιγματίσει από προπονητές μέχρι και σωματεία σε περίπτωση που ''γίνει η στραβή''. LegenD

Κάθε σωματείο που συμμετέχει σε αγωνιστικό επίπεδο είτε σε εθνική είτε σε τοπική κατηγορία, οφείλει να βεβαιώνει απέναντι στη διοργανώτρια αρχή την υγιή κατάσταση των αθλητών της. Εννοείται ότι ο έλεγχος αυτός είναι εντελώς επιφανειακός. Ένα απλό καρδιογράφημα δε δείχνει τίποτα, αλλά αφού έτσι έχουν τα πράγματα, σε αυτές τις βάσεις θα πορευτούμε και εμείς.

Δίχως να θέλουμε να πάρουμε κάποια θέση υπέρ κάποιας ομάδας, καταγράφουμε απλά το περιστατικό χωρίς ονόματα ή τοποθεσίες για να μην εκθέσουμε κανέναν άνθρωπο ή σωματείο. Παρόλα αυτά όμως, μας ζητήθηκε να αναφερθούμε επί του θέματος και αφού οι SPORTSOFFICERS θέλουν να πιστεύουν ότι είναι κοντά στο πρωτάθλημα, αλλά και το κύπελλο της Εσκανά, θα γράψουμε δυο γραμμές για μια περίεργη κίνηση.


Λίγο πριν την έναρξη λοιπόν της αναμέτρησης οι διαιτητές του αγώνα ελέγχουν τη γνησιότητα των δελτίων αλλά και αν υπάρχει στο πίσω μέρος αυτών, υπογραφή και σφραγίδα γιατρού. Σε περίπτωση που κάτι από τα προηγούμενα δεν υπάρχει, ο αθλητής δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση.

Στο περιστατικό που καταγράφουμε, υπήρχε έλλειψη υπογραφής από τον αρμόδιο γιατρό. Υπήρχε δηλαδή το δελτίο από την αρμόδια αρχή, σφραγίδα γιατρού, αλλά καμία υπογραφή. Αντί λοιπόν να αποδεχθεί το λάθος της, η ομάδα με την εν λόγω παράλειψη, ή να καλέσει άμεσα τον γιατρό να υπογράψει τον προφανώς εξετασμένο ιατρικά αθλητή, ο προπονητής αυτής παίρνει το εν λόγω δελτίο και βάζει την υπογραφή του σαν να ήταν αυτός γιατρός.

Η μόνη σκέψη που μου περνά από το μυαλό είναι, ότι πάνω στη φούρια του ο προπονητής να δει τον παίκτη του να αγωνίζεται υπέπεσε σε ένα λάθοςβιασύνης. Σίγουρα μπορούν να υπάρξουν αρκετές ερμηνείες, εμείς όμως εξετάζουμε την απλούστερη. Τα πράγματα όμως θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα, αν ο εν λόγω αθλητής αγωνιζόταν κανονικά και κατα τη διάρκεια του αγώνα αισθανόταν την οποιαδήποτε αδιαθεσία. Τότε η ευθύνη θα μοιραζόταν σε πολλές πλευρές, για κάτι τόσο πολύ απλό.

Ο συγκεκριμένος αθλητής δε συμμετείχε τελικά στην αναμέτρηση και στην παρούσα χρονική στιγμή  δεν παίζει κανένα λόγο το τελικό αποτέλεσμα. Ενημερωθήκαμε ότι έγινε σχετική μνεία στο φύλλο αγώνος, με τις ποινές που ορίζουν οι κανόνες τηης κατηγορίας, να είναι βαρύτατες καθώς η υγεία των αθλητών είναι πάνω από όλα.

Από εκεί και έπειτα τίθεται ζήτημα της σοβαρότητας των εμπλεκομένων με τις ερασιτεχνικές κατηγορίες, καθώς ο ερασιτεχνισμός, ξεκινά και τελειώνει όσον αφορά το ταλέντο και τις αποδοχές των αθλητών αλλά και των υπολοίπων στελεχών τους. Όχι με την υγεία τους ή με την δίκαιη και νομότυπη  εξέλιξη μιας αναμέτρησης.

Ελπίζουμε να μην υπάρξουν ξανά στο μέλλον ζητήματα που θα έχουν να κάνουν με την ισονομία μεταξύ των ομάδων, όπως επίσης και με την ασφάλεια που πρέπει να θεωρείται δεδομένη για τους αθλητές.

Ευχή μας, η διαφορετική και πρωτοπόρα συμμετοχή που έχουμε στα τεκταινόμενα της κατηγορίας, να βοηθήσει στη βελτίωση του αθλήματος και των συνθηκών του. Για αυτόν και μόνο το λόγο εξάλλου καταγράφουμε το εν λόγω περιστατικό έπειτα από το αίτημα ενός καλού φίλου της σελίδας μας.

Βρείτε μας στο Facebook:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου