ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Θρύλε κάνε το θαύμα σου και παίξε άμυνα απόψε.

Την ώρα που όλοι σε έχουν μάθει ότι κατεβαίνεις για να παίξεις στα ίσια όλα τα παιχνίδια και δεν κλείνεσαι σαν κάποιες μικρές ομάδες πίσω από τη σέντρα μέχρι να ελεήσει ο μεγαλοδύναμος να σου προσφέρει μία αντεπίθεση μήπως και σκοράρεις, κάνε την έκπληξη, κοίμισε τον αντίπαλο και πάρε έστω και το Χ που σε κρατά στο παιχνίδι. LegenD

Στη Μαδρίτε έτυχε να υπάρξει αυτή η ευκαιρία, αυτή ας εκμεταλλευτείς λοιπόν. Στο πρώτο φετινό ματς που έδωσε ο Ολυμπιακός λίγοι περίμεναν εκείνη την εξωπραγματική εμφάνιση. Ας είμαι ρεαλιστής όμως και ας αποδεχθώ ότι το 70% εκείνης της προσπάθειας ήταν δουλειά της εξέδρας. Και η Μαδρίτη ερυθρόλευκη θα είναι δε λέω, αλλά τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Το πιο σημαντικό ίσως να μην είναι τα δεδομένα αλλά τα κίνητρα.

Νέοι ποδοσφαιριστές είναι στο υλικό της ομάδας, με ανάγκη ανάδειξης του εαυτού τους, να η ευκαιρία λοιπόν. Δεν λέω ότι δεν θα έπρεπε να τους αρκεί μόνο η παρουσία τους στον Ολυμπιακό, ή το ότι φοράνε την κόκκινη φανέλα. Εγώ έχω μάθει να είμαι ρεαλιστής και να κατανοώ τον επαγγελματία που βλέπει το βήμα παρά πάνω σαν το μικρό παιδί το όνειρο. Άρα λοιπόν το κίνητρο υπάρχει.



Η Ατλέτικο είναι ξεκάθαρο πλέον πως δεν είναι το περσινό φόβητρο, που εύκολα ή δύσκολα θα έκανε τη ζημιά και θα έπαιρνε το αποτέλεσμα που ήθελε. Φέτος πολλά πράγματα είναι ίδια, η αποτελεσματικότητα όμως όχι. Και εδώ οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να βάλουν τις λέξεις στρατηγική και υπομονή στο λεξιλόγιό τους. Θα πρέπει να περιμένουν τον αντίπαλο, ακόμα και αν δεχτούν όπως αναμένεται τεράστια πίεση στην αρχή. Θα πρέπει να τους κουράσουν και να τους δώσουν χώρους,μέχρι τη στιγμή που θα μπορέσουν οι εκρηκτικοί ακραίοι της ομάδας να αρπάξουν την ευκαιρία και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. 

Δεν μπορώ να έχω σε αυτήν την αναμέτρηση ξεκάθαρη εικόνα της εντεκάδας, καθώς ο Ισπανός το θέλει για πολλούς λόγους αυτό το αποτέλεσμα και θα κάνει τα δικά του ακόμα και στο παρά ένα. Πολλοί μπορεί να μπερδευτήκατε στην αρχή του άρθρου που υπενθύμισε τις πάλαι ποτέ ευρωπαϊκές, μικρές, ελληνικές ομάδες, αλλά είναι ξεκάθαρο πως αν η ομάδα του Πειραιά θέλει να πάρει το αποτέλεσμα, θα πρέπει νακλειστεί πίσω έστω και για μία φορά. 

Έχοντας τόσες μαγικές νύχτες, απέναντι σε μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μπορεί να δικαιολογήσει τον οποιονδήποτε τρόπο παιχνιδιού, αρκεί να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα. και ας βγάλουν το φίδε μόνες τους από την τρύπα την επόμενη εβδομάδα Ατλέτικο και Γιουβέντους με μοναδικό κερδισμένο τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη, απέναντι στην Μάλμε που δεν θα πηγαίνει για τίποτε  και πουθενά.

2 σχόλια: