ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Το στέμμα του πρωταθλητή αγκυροβόλησε στο λιμάνι (Β΄ Παγκορασίδες)


Ερυθρόλευκη αυτοκρατορία και στις Παγκορασίδες όπου τα κορίτσια της Μαρίας Κότσιφα σημείωσαν άλλη μια τεράστια επιτυχία κατακτώντας αήττητες το πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΝΑ. Με ηγέτιδα την Δήμητρα Συγγρού ο Ολυμπιακός επικράτησε στον μεγάλο τελικό απέναντι στην αξιόμαχη Ελευθερία Μοσχάτου ενώ δια χειρός Ραπτοπούλου ο Διογένης Φρεαττύδας ''έκλεψε'' το χάλκινο μετάλλιο από τον Ιωνικό Νικαίας με επική ανατροπή στο τέλος. SPORTSOFFICERS -Μαριάννα



Αναλυτικά:




ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 57-42
Διαιτητές : Λάτσης , Καλαντζής
Δεκάλεπτα: 21-12 , 31-29 , 43-39 , 57-42
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ( Κότσιφα ) : Συγγρού 19 , Μπουντούρη 4 , Λυμπέρη Αθ. 10 , Λυμπέρη Γ. 2 , Στεφάν , Φλόκα 4 , Καλαφάτη 5 , Κοντιζά 2 , Δράκου , Χονδροπούλου 8 (1) , Τσαλπατούρου , Καλογεριά 3 ..
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ( Παπαναστασίου Γ. ) : Κυριακόγκονα 4 , Προέδρου 11 , Κρητικοπούλου 1 , Τζιούτζιου 7 , Βώλου , Τάραμα , Μπουρσούκη , Τσίρκα , Ρούτση 8 , Δάντου 2 , Μαλλιαρού 8 (1)


Όσοι παρευβρέθησαν στο κλειστό των Καμινίων παρακολούθησαν μια ωραία αναμέτρηση ανάμεσα σε δυο ομάδες οι οποίες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και πάλεψαν μέχρι τέλους. Με το ''καλημέρα'' ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φουριόζος κάνοντας ένα σερί 9-0 με τις Αθηνά Λυμπέρη - Δήμητρα Συγγρού να πρωταγωνιστούν και να κερδίζουν την μονομαχία απέναντι σε Τζιούτζιου - Ρούτση, οι οποίες προσπαθούσαν να κρατήσουν την Ελευθερία Μοσχάτου μέσα στο παιχνίδι διατηρώντας μια κοντινή επαφή με το σκορ. Έτσι οι ερυθρόλευκες κατάφεραν να χτίσουν μια διαφορά ασφαλείας 9 πόντων με την λήξη του 1ου δεκαλέπτου. Η έναρξη της 2ης περιόδου βρήκε την ομάδα του Μοσχάτου να πατάει πιο καλά στο παρκέ εκμεταλλευόμενη την επιθετική καθίζηση των ερυθρολεύκων. Με αντεπίθεση διαρκείας η Ελευθερία έκανε το come back μ' ένα σερί 17-4 (29-25) παίρνοντας τη σκυτάλη στο σκοράρισμα αυτή τη φορά οι Προέδρου - Μαλλιαρού δίνοντας έτσι πνοή στην ομάδα. Το προβάδισμα όμως του +4 δεν κράτησε για πολύ αφού ένα επιθετικό ξέσπασμα των Καλαφάτη - Χονδροπούλου στο τελευταίο δίλεπτο έφερε ξανά τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με +2 (31-29) κλείνοντας έτσι το ημίχρονο. Το ξεκίνημα του 3ου δεκάλεπτου είχε την υπογραφή της Δήμητρας Συγγρού η οποία ήταν ασταμάτητη και με δικό της one woman show οδηγούσε την ομάδα της σταθερά μπροστά στο σκορ αυξάνοντας την διαφορά στο +8. Κάποια επιθετικά όμως ξεσπάσματα του Μοσχάτου δεν άφηναν τα κορίτσια του Πειραιά να εφησυχάσουν με αποτέλεσμα η διαφορά να μικραίνει (43-39) και οι φιλοξενούμενες να ελπίζουν. Μια τρίποντη βόμβα της Χονδροπούλου, 4 συνεχομένοι πόντοι της ηγέτιδας Συγγρού και από ένα καλάθι των Καλαφάτη - Καλογερία ''έκοψαν'' τα πόδια των κοριτσιών του Μοσχάτου με αποτέλεσμα τα τελευταία λεπτά να αποτελέσουν τυπική διαδικασία.
Η κατάκτηση ενός αργυρού μεταλλίου θεωρείται μεγάλη επιτυχία για την Ελευθερία Μοσχάτου καθώς το ρόστερ της αποτελείται κυρίως από αθλήτριες 2003-04 και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια διότι κατάφεραν να ανέβουν έχοντας 2 ήττες στο ενεργητικό τους στην κανονική περίοδο μόνο από τον Ολυμπιακό.
Ακόμα ένας τελικός όπου τον τίτλο του mvp δικαίως παίρνει η Δήμητρα Συγγρού η οποία με την ηγετική της φυσιογνωμία βοήθησε στα μέγιστα σε μια ακόμα κατάκτηση ενός πρωταθλήματος ενώ σε καλή μέρα βρέθηκαν Αθηνά Λυμπέρη και Μαργαρίτα Χονδροπούλου. Από πλευράς ηττημένων Προέδρου - Μαλλιαρού - Ρούτση - Τζιούτζιου ξεχώρισαν.


ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 35-34
Διαιτητές : Λάτσης , Καλαντζής
Δεκάλεπτα : 10-11, 14-21, 19-25, 35-34
ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ (Γαβαλάκη): Φύσσα , Μόσχου 2, Ραντένοβιτς , Ραπτοπούλου 25, Σταματοπούλου, Ντάκα , Λόη , Καραμάνη 6 , Μπινόζη , Μπουντούρη 2
ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Αλεξανδρίδης): Βώσικα , Βερίκιου , Παπαμιχαήλ 12, Βραχαλάμα 4, Καπαρέλου 8, Ψουρογιάννη , Χρονά 4, Θεοδώρου , Αλβανίδη 4, Σκευοφύλακα 2, Καφούση , Κούρτη

Ο μικρός τελικός απ' ότι φαίνεται αποδείχτηκε ματς - θρίλερ και ακατάλληλο για καρδιακούς. Τα κορίτσια του Διογένη κατάφεραν να ''κλέψουν'' ουσιαστικά τη νίκη στο τελευταίο δεκάλεπτο με επική ανατροπή. Για τρία δεκάλεπτα ο Ιωνικός Νικαίας κρατούσε ''σφιχτά'' στα χέρια του το χάλκινο μετάλλιο έχοντας ένα σταθερό προβάδισμα μέχρι και 11 πόντους ενώ η ομάδα της Φρεαττύδας πάλευε συνεχώς με πολύ κόπο να ροκανίσει την διαφορά. Τα κορίτσια της Γαβαλάκη όμως δεν το έβαλαν κάτω και με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο οκτάλεπτο κατάφεραν να κάνουν την επική ανατροπή. Με όπλο την άμυνα και εκμεταλλευόμενος τον επιθετικό ρεσιτάλ της Ραπτοπούλου ο Διογένης, μ' έναν σερί 16-7, πήρε κεφάλι στο σκορ (35-32) 1.48 πριν την λήξη. Μια απέλπιδα τελευταία προσπάθεια για την ομάδα της Νίκαιας ήταν το κερδισμένο φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων αλλά η πρώτη βολή δεν τους έκανε το χατήρι ώστε να πάει το ματς στην παράταση αφού οι άλλες 2 ήταν εύστοχες με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται 35-34 υπέρ των νικητών.


ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ Β΄ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΑΝΗΛΘΕ ΣΤΗΝ Α' )
2. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ  (ΑΝΗΛΘΕ ΣΤΗΝ Α΄)
3. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
-------------------------
4. ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 

1 σχόλιο:

  1. Τώρα ανακαλύψατε εσείς την Αμερική ή έχετε κάποια συμφέροντα...? Στον περσινό τελικό και μικρό τελικό Παγκορασίδων, που ήσασταν? Άιντε απο δω, δημοσιογραφίσκοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή