ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός και πρωταγωνιστές της ΕΣΚΑΝΑ – Φάκελος: Πορφύρας


Όλο και μεγαλώνει η λίστα των μέτρων που λαμβάνονται από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να μείνουμε σπίτι και να περιοριστεί όσο γίνεται η εξάπλωση του κορωνοϊού. Όπως γίνεται αντιληπτό, η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΝΑ τίθεται εν αμφιβόλω. Αυτό όμως που δεν χωρά αντίλογο είναι η δίψα των πρωταγωνιστών για μπάσκετ και κουβέντα. Για να μην ξεσκουριάσουμε τελείως λοιπόν, το «TheMomentum.gr» κάνει βόλτα στα σπίτια των ομάδων και μεταφέρει το ξεχασμένο αγωνιστικό κλίμα. Στο «επεισόδιο» της σημερινής αυτοψίας ο Πορφύρας, με τους Ρήγα Παπαργυρόπουλο και Γιάννη Λεκάκη να αναλαμβάνουν την δύσκολη αποστολή των απαντήσεων! SPORTSOFFICERS -Μαριάννα


Ερωτήσεις:

1. Πως αντιμετωπίζεις τον κορωνοϊό;

2. Γυμνάζεσαι καθόλου – Έχεις πάρει κιλά;

3. Τι θα πρότεινες στην ΕΣΚΑΝΑ για τη συνέχεια ή όχι του πρωταθλήματος;

4. Η πορεία της ομάδας σου είναι αντίστοιχη των στόχων που θέσατε το καλοκαίρι;

5.Αγαπημένος σου συμπαίκτης

6. Αγαπημένος σου προπονητής

7. Καλύτερος αντίπαλος

8. Πιο αντιπαθής αντίπαλος

9. Η καλύτερή σου χρονιά (απόδοση-κλίμα)



Ρήγας Παπαργυρόπουλος

1. Καταρχάς να ευχηθώ να περάσει όλο αυτό όσο πιο γρήγορα και όσο πιο ανώδυνα για όλους. Είναι μια κατάσταση που εμένα προσωπικά με έχει ωφελήσει γιατί τα τελευταία 5 χρόνια είχα δύσκολες και κουραστικές χρονιές, όποτε όσο μπορώ το απολαμβάνω ώστε να ξεκουραστώ. Κατά τ’ άλλα, ασχολούμαι με το μεταπτυχιακό μου στο Sport Management, βλέπω πολλές ταινίες και σειρές, διαβάζω ένα βιβλίο «NIKE – Χτίζοντας μια αυτοκρατορία», παίζω PlayStation

2. Καλή ερώτηση. Στην αρχή το φοβόμουν αλλά είπα να εκμεταλλευτώ την παύση και το ότι είμαι γυμναστής και να ξεκινήσω πρόγραμμα ώστε να χάσω κιλά. Χαριτολογώντας να πω πως νομίζω ότι θα φανεί όταν γυρίσουμε στα γήπεδα αν θα μπορούμε να κουνηθούμε ή θα έχουμε γίνει όλοι μαραθωνοδρόμοι γιατί από μπάλα δεν έχουμε ακουμπήσει.

3. Δυστυχώς, δεν είναι στο χέρι μας. Πρέπει να δούμε πότε θα ανακοινωθεί η άρση της καραντίνας από την κυβέρνηση και μετά αναλόγως την χρονική περίοδο να αποφασιστεί. Θεωρώ πως εδώ που φτάσαμε είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και είναι άδικο και για τους παίχτες μετά από τόση απραξία καθώς θα χρειαστεί ειδικό πρόγραμμα προπόνησης και για τις ομάδες βαθμολογικά. Ίσως να πρέπει, αυτή η αγωνιστική χρονιά, να είναι σαν να μην έγινε ποτέ.

4. Δυστυχώς όχι. Δεν ξέρω τι θα συμβεί αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα αλλά βαθμολογικά αυτή την στιγμή είμαστε τρίτοι και δεν είμαι ικανοποιημένος.

5. Τώρα μου βάζεις δύσκολα γιατί ίσως να στεναχωρήσω κάποιους. Για να ξεκινήσω, έχω κάποια παιδιά που είναι «πουλέν» μου και τα αποκαλώ «παιδιά» μου. Αυτοί είναι, ο Άγγελος Ρόκας (Ένωση Μεγάρων-Νέας Πέραμου), Αλέξανδρος Στογίλκοβιτς (Αναγέννηση Λαμίας), Παντελής Φύκας (Έσπερος Λαμίας), Φώτης Φύκας (Δάφνη), Ντίνος Ολύμπιος (Παγκράτι). Αυτούς τους έχω μες την καρδιά μου και τους είχα συμπαίκτες στον Έσπερο Λαμίας. Ως αγαπημένο συμπαίκτη έχω μεγάλη λίστα αλλά θα αναφερθώ σε έναν και αυτός είναι ο Γιώργος Ρουμελιώτης που είχα συμπαίκτη στον Έσπερο Λαμίας και συνεχίζει και παίζει εκεί.

6. Πραγματικά δεν μου έρχεται άλλoς εκτός από τον υπέρτατο, τον τιτανομέγιστο, τον δαμαστή των πάγκων,  πρώην παίχτη και σουτέρ, Γιάννη Σοφογιάννη που είχα στον Έσπερο Λαμίας. Πέρα από την πλάκα, είναι ένας άνθρωπος που περάσαμε πολλές όμορφες στιγμές μέσα στο γήπεδο όσο και να τον έπρηξα αλλά πιο σημαντικό είναι ότι στάθηκε δίπλα μου και σε πολλές δύσκολες στιγμές που πέρασα την τελευταία διετία εκτός γηπέδου. Γιατί καλά τα πινακάκια και τα time-out αλλά ένας προπονητής για να είναι καλός πρέπει να είναι δίπλα στον παίχτη εκτός γηπέδου. Εκεί σε κερδίζει και αυτό πάει να εκλείψει δυστυχώς γιατί είναι κάτι που δεν μαθαίνεται.

7. Θα εξαιρέσω την Α1 γιατί ποιόν να πρωτοπώ από εκεί και θα αναφερθώ στις παρακάτω κατηγορίες που είναι πιο ρομαντικά. Θα αναφερθώ στους Δημήτρη Μαλούκο της Ν.Ε.Μ. και τον Λεωνίδα Μπουμπάρη του Ο.Φ.Η., με τους οποίους έπαιξα αντίπαλος αρκετές φορές και οι μάχες μας ήταν πολύ δυνατές. Παρ’ όλο το ξύλο και την αντιπαλότητα των ομάδων λόγω πρωταθλήματος και βαθμολογικής θέσης, μιλάμε για καθαρά μπασκετικές κόντρες που κανένας δεν κράταγε κακίες. Είναι παιδιά μορφωμένα, με ήθος και πολύ ευγενικά και μετά από τους αγώνες πάντα εκτιμούσαμε ο ένας τον άλλον.

8. Είναι λεπτή ερώτηση αλλά θα το πάω χιουμοριστικά και θα πω τον Αντώνη Δαχρετζή (Έσπερος Λαμίας) γιατί όπου τον έβρισκα τον νικούσα (όσο πιο ευγενικά μπορώ να το πώ..χαχαχα) είτε ως αντίπαλο με ομάδες είτε στα διπλά όταν τον είχα συμπαίκτη. Κατά τ’άλλα, μιλάμε για ένα καταπληκτικό παιδί αλλά δεν μπορώ να μην τον αναφέρω όταν του έχω κλείσει το σπίτι τόσες φορές. Αντώνη ξέρω ότι θα το διαβάσεις αλλά ξέρεις πόσο σε συμπαθώ.

9. Έχω μια του Δούκα το 2008/2009 και την χρονιά στον Έσπερο Λαμίας 2017/2018. Θα διαλέξω την χρονιά στον Έσπερο Λαμίας γιατί συνδυάστηκε με άνοδο της ομάδας στην Β’ Εθνική. Χρονιά καλή αγωνιστικά και με εξαίρετα παιδιά για συμπαίκτες, όπως Σέττος, Κατράνας, Δαχρετζής και Ρουμελιώτης.



Γιάννης Λεκάκης

1. Στην αρχή δεν ήξερε κανένας την ύπαρξη αυτής της νόσου. Ωστόσο, με όλα αυτά που έχουν συμβεί, ενημερωνόμαστε καθημερινά. Βέβαια για τις δικές μας ηλικίες δεν είναι τόσο ανησυχητικό, αλλά οφείλουμε να είμαστε να προσεκτικοί για να προστατεύσουμε τους υπόλοιπους ανθρώπους γύρω μας. Τον αντιμετωπίζουμε με υπομονή και μένουμε σπίτι, βλέποντας ταινίες.

2. Κιλά δεν έχω πάρει. Προσπαθώ βέβαια να γυμνάζομαι κάθε μέρα, αλλά σίγουρα δεν είναι και ότι πιο εύκολο με τιος παρούσες συνθήκες. Τρεις φορές την εβδομάδα πάω για τρέξιμο και τις υπόλοιπες μέρες γυμνάζω το σώμα μου στο σπίτι, έτσι ώστε να διατηρηθώ σε ένα επίπεδο.

3. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρότεινα να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Προηγείται η υγεία των αθλητών.

4. Το καλοκαίρι είχαμε βάλει στόχο το πρωτάθλημα και την πρωτιά. Παρόλα αυτά είμαστε τρίτοι, εντός στόχων αλλά δεν συνάδει σίγουρα με τους αρχικούς στόχους που είχαμε θέσει.

5. Αγαπημένος μου συμπαίκτης από τον Πορφύρα είναι ο Παπαργυρόπουλος, γιατί υπάρχει άψογη συνεργασία και γενικά αγαπημένοι μου συμπαίκτες είναι ο Κουμπούρας, ο Τσακαλέρης και ο Ασημακόπουλος, όταν αγωνιζόμασταν στον Ιπποκράτη Κω.

6.Αγαπημένοι μου προπονητές είναι με διαφορά ο Καλαμπάκος και ο Κουλουριώτης

7.Με διαφορά ο Βαγγέλης Καράμπουλας

8.Παπαντωνίου, Προδρόμου, Μπατής

9. Η καλύτερη χρονιά μου ήταν στον Ιπποκράτη Κω, αφού πετύχαμε τους στόχους μας και το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν εκπληκτικό και οικογενειακό. Οι συμπαίκτες που είχα, ήταν εμπειρία ζωής για μένα, δεδομένου ότι είχαν παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο και οι σχέσεις μας είναι άριστες μέχρι και σήμερα.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας (kogass@hotmail.com)

Πηγή: https://themomentum.gr/koronoios-kai-protagonistes-tis-eska-2/

Οι SPORTSOFFICERS  θέλουν να ευχαριστήσουν το TheMomentum.gr για την άδεια δημοσίευσης του άρθρου στο σάϊτ μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου