ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Στον πάγκο των Ταταύλων για 4η σεζόν ο Χρήστος Φαρμάκης (Α΄ Ανδρών)


Η άνετη περσινή απευθείας άνοδος και η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Β΄ ΕΣΚΑΝΑ άνοιξαν την όρεξη στα Ταταύλα τα οποία κατάφεραν ως νεοφώτιστα στον μαραθώνιο της Α΄ Ανδρών να αφήσουν το αγωνιστικό τους στίγμα αρχικά με την γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία και στην συνέχεια με την 4η θέση που τους έδινε το δικαίωμα να βρεθούν σε τροχιά play off. Ένα από τα κύρια στοιχεία της σεζόν για τα Ταταύλα είναι το γεγονός πως κατάφεραν να διατηρήσουν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τον βασικό κορμό ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχημένη πορεία της ομάδας και φυσικά τον ακούραστο πρωτεργάτη Χρήστο Φαρμάκη ο οποίος πρόσθεσε κι αυτός το προπονητικό του λιθαράκι. 
Οι διοικούντες της ομάδας των Νοτίων προαστίων, βλέποντας τις επιτυχίες και την αγωνιστική εξέλιξη της ομάδας προς το καλύτερο, και το πετυχημένο προπονητικό έργο του Χρήστου Φαρμάκη, αποφάσισαν να του δώσουν για 4η συνεχόμενη σεζόν ψήφο εμπιστοσύνης ανανεώνοντας την συνεργασίας τους. SPORTSOFFICERS -Μαριάννα


5 σχόλια:

  1. για να δουμε αν θα χρησημοπησουν παικτικα παιδια δικα τους η θα στραφουν σε παιδια αλλων σωματειων κατι που θα δειχνει μη εκτιμηση στα δικα τους παιδια ,οτι δεν τα εμπιστευονται διοτι και στα ταταυλα οπως συμβαινει και σε πολλες ομαδες λεφτα δεν υπαρχουν και εαν υπαρχουν ειναι πολυ περιορισμενα και δεν ειναι οπως αλλες χρονιες...τα ταταυλα αλλα και ολα τα αλλα σωματια επειδη η χρονια θα ειναι πονηρη θα πρεπει να δειξουν εμπιστοσυνη στα παιδια τους και οπου βγει..τι σημασια εχει εαν ειναι α η β η γ εσκανα δεν χρησιμοποιεις τα δικα σου παιδια και την επομενη χρονια ειτε πεσεις ειτε ανεβεις ....αν δεν εχεις χρηματα για να εχεις παικτες αρκετους και τα παιδια σου δουν οτι δεν τους υπολογιζες?θα μεινουν?μπαααα....θα παιξουν το πολυ σε κανενα εργασιακο διοτι μην ξεχναμε ειναι ερασιτεχνικο το αθλημα και ολα καλα για αυτα.εσυ ομως σωματειο?? θα εχεις χασει παρα πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την περίοδο 2018-19 3 παιδιά από το εφηβικό συμμετείχαν στην κατακτηση του πρωυαθλήματος β εσκανα . Την περίοδο 2019-20 1 παιδί από το εφηβικό συνέχισε και συμμετείχε. Οι άλλοι 2 στην πορεία σταμάτησαν. Την νέα περιοδο 2020-21 άλλα 3 παιδιά απο το εφηβικό θα συμμετέχουν στην προετοιμασία του ανδρικού. Τα Ταταυλα προσπαθουν συνεχώς να προωθούν παιδιά. Όμως δεν είναι και υποχρεωμένα να δεχτούν λογικές του τύπου "εγώ θέλω να παίζω και δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα κάτσω και πάγκο" . Την θέση σου την κερδίζεις μέσα από προσπάθεια στην προπονηση και τους αγώνες. Για να είσαι όσο πιο δίκαιος γίνεται. Μην ξεχνάμε ότι τα Ταταύλα δεν έχουν ανεξαντλητη δεξαμενη παιδιών. Οσοι ξέρουν γνωρίζουν ότι αν από 17-18 παιδιά εφηβικού καταφέρεις να προωθήσεις 2 ή 3 είσαι πολύ τυχερός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπητε στην ουσια απαντησες στην τακτικη που υπαρχει απαντου σε ολες σχεδον τις ομαδες στην ΕΣΚΑΝΑ .Δεν θελω να πιστευω οτι ολες οι ομαδες εχουν μονο 1 παιδι για να το προωθησουν αν ομως συμβαινει αυτο τοτε οι ομαδες με ολο τον σεβασμο κατι κανουν λαθος.Δεν νομιζω οτι υπαρχουν παιδια εφηβοι που λενε και θελουν με το ετσι θελω οτι εγω θελω να παιζω!και να παιζω πχ 20 λεπτα εκτος βεβαια αν παιρουν εφηβους απο αλλες ομαδες(αυτο και εαν γινεται!) και τους ταζουν οτι θα εχουν χρονο συμμετοχης και στο τελος ο χρονος τους ειναι απειροελαχιστος.ομως ολα τα παιδια που τυγχανουν και βρισκονται σε μια ανδρικη δικαιουνται ,θελεις σαν επιβραβευση για το οτι οι ομαδες του εμπιστευτηκαν,θελεις για τον χρονο που αφιερωνουν, σε καποια παιχνιδια πρεπει να εχουν χρονο συμμετοχης.Επισης αν δεν παιξουν πως θα εχεις παικτες με εμπειριες ?παικτες που να μαθουν απο τα λαθοι τους ?παικτες για την αυριανη ανδρικη ομαδα?Ολα αυτα εχουν να κανουν με τους στοχους που βαζει μια ομδα με τον εκαστοτε προπονητη.Στοχος ποιος ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον καλέ μου φίλε δεν με κατάλαβες. Ας το πω λοιπόν ακόμα μία φορά. Αν αυτή η τακτική που λές ισχύει σε όλες σχεδόν τις ομάδες της ΕΣΚΑΝΑ, τότε και μόνο η λέξη "σχεδόν" τα λέει όλα. Εμένα δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι γίνεται στις άλλες ομάδες και δεν κρίνω " εξ ιδίων τα αλλότρια". Αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχουν έφηβοι αθλητές οι οποίοι αξιώνουν με το έτσι θέλω χρόνο να παίξουν χωρίς να έχουν αποδείξει αν και πόσο μπορούν, τότε μάλλον η σχέση σου με τον χώρο του μπάσκετ ίσως δεν είναι τόσο στενή. Πριν από 20 χρόνια αν ένας έφηβος τολμούσε να σκεφτεί κάτι τέτοιο "οι παλιοσειρές" της ανδρικής θα του έδιναν τα παπούτσια στο χέρι. Ούτε αυτό ήταν σωστό αλλά ήταν πιο δίκαιο. Αν αυτά τα παιδιά τα 3 χρόνια που είναι εφηβικό δεν έχουν αποδείξει ότι μπορούν, πως είναι δυνατόν να κατηγορούμε τις όποιες διοικήσεις για το ότι δεν προωθούνται στο ανδρικό? Επειδή απομόνωσες μία φράση μου περι του ενός παιδιού, τότε μεγαλύτερες ομάδες όπως ο Μίλωνας, ο Πρωτέας Βούλας, η Δάφνη, ο Πειραικός κάνουν κάτι λάθος όταν από εκατοντάδες παιδιά οι ανδρικές τους ομάδες έχουν 1,2 το πολύ 3 παιδιά στο ανδρικό τους? ή και άλλες μεγαλύτερες όπως ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναικός, Άρης , ΠΑΟΚ κάνουν και αυτοί κάτι λάθος όταν από δεκάδες ακαδημίες ανα την Ελλάδα ζήτημα είναι αν στελεχώνουν 4 παίκτες από τις ακαδημίες τους το ανδρικό τους? Η απάντηση είναι συνήθως στην νοοτροπία των παιδιών (7/10 φορές) η οποία "σιγοντάρεται" από τις επιθυμίες και τα όνειρα των γονέων. Στην διάρκεια σχεδόν 4 δεκαετιών στο χώρο έχω δει και έχω ακούσει πολλά. Ομάδες όμως με 8/12 παίκτες από τα φυτώρια τους σπανίως και αραιά. Φωτεινές εξαιρέσεις το Περιστέρι και ο Πανιώνιος και αυτοί εξ ανάγκης οικονομικής. Επομένως ας αφήσουμε τους αφορισμούς στις διοικήσεις (άλλες είναι λάθος και άλλες σωστές) ας διαλέξουμε ένα νοικοκυρεμένο σωματείο για τα παιδιά μας που νοιάζεται πρώτα για τις σπουδές τους και μετά αν θα βγάλει "μαγιά" για το ανδρικό, ας αφήσουμε προπονητές και παιδιά (εμείς οι γονείς) χωρίς να τους ζαλίζουμε με τα προσωπικά μας θέλω και όλα θα κυλήσουν ομαλά. Όλοι έχουν το ρόλο τους. Αθλητές και προπονητές στο παρκέ, η διοίκηση να σχεδιάζει και να πραγματοποιεί και οι γονείς στις κερκίδες να απολαμβάνουν αλλά κυρίως να στηρίζουν και να επιβραβεύουν τα παιδιά τους είτε τα κατάφεραν είτε όχι. Με σεβασμό ένα μέλος της διοίκησης του Α.Ο. Ταταύλα

      Διαγραφή
  4. Φιλε γιαννη|(αν μου επιτρεπεις )είμαι αρκετά χρόνια στον χώρο οχι οσα εσυ αλλα γνωριζω αρκετα και τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες. Βέβαια θα συμφωνήσω απόλυτα στο τι γράφεις προς το τέλος του κειμένου( για σωματεία γονείς) .Πρώτον όλες οι ομάδες πασχίζουν να έχουν παίκτες από το εφηβικό στον ανδρικό σαφέστατα όσοι ποιο πολλοί τόσο το καλύτερο( μπατζετ- προπόνηση .ειδικά εδώ στο θέμα προπόνηση όλοι οι προπονητές θέλουν “λαγούς” εφήβους για να κάνουν προπόνηση ειδικά για τους ποιο μεγάλους και να κάνουν τα συστήματα τους χωρίς αρκετοί από τους προπονητές να νοιάζονται η να τους ενδιαφέρει αν αυτοί οι έφηβοι θα παίξουν στην αντρική ).δεύτερον οι περισσότερες ομάδες αν έχουν κάποιους καλούς είτε θα τους κρατήσουν για την ανδρική (μακάρι! )είτε θα τον δώσουν σε άλλη ομάδα με ανταλλάγματα (άλλους παίκτες ,χρήματα κλπ). Τρίτον υπάρχουν πολλοί παίκτες ΕΣΚΑΝΑ-ΕΣΚΑ που εχουν...μανατζερ! που όταν ένα παιδί πάει σε μια ομάδα ,τα παιδιά κάτι θα πάρουν (χρήμα ?χρόνο συμμετοχής ?) Τεταρτον υπάρχουν αρκετοί προπονητές που θέλουν να φέρουν δικούς τους μικρούς με ότι συνεπάγεται αυτό στην ομάδα. Πέμπτον έχει σημασία ποιο είναι οι στόχοι ενός σωματείου, Εκτον οι ομάδες όπως πχ ολυμπιακός ΑΕΚ κλπ που αναφέρεις με ποιον τρόπο έκτισαν εφηβικό παιδικό? δικοί τους ήταν οι παίκτες ?η έταζαν υποτροφίες ? στο ανδρικό σε αυτές τις ομάδες ποιοι έγιναν γνωστοί δικοί τους παίκτες ? ποιος έπαιξε !!για να ξέρεις ότι αξίζει? Έβδομο τι γινόταν στο παρελθόν αν γίνεται και τωρα(δηλ.να αξιωνουνε)με βρίσκει συμφωνω . όμως μήπως κάποιοι τους έδωσαν αυτό το δικαίωμα? πχ προπονητής? πχ η μεταγραφή σους από μια ομάδα σε μια άλλη και η υπόσχεση που πήραν? Όγδοο η κατάσταση ειδικά από εδω και πέρα έχει αλλάξει λόγο covid-19 και οι ομάδες πρέπει να προσανατολιστούν σε άλλους στόχους και όχι τόσο σε μια άνοδο η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος (δεν λέω να το έχει σαν στόχο αλλά δευτερεύων) όπως πχ το εκαστοτε ανδρικό τμήμα να ενισχυθεί με δικά του, όσο γίνεται , παιδιά διότι έρχονται δύσκολες μέρες σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο οικονομικό (άποψη μου αυτή)
    Θα μπορούσα να πω και πολλά ακόμη αλλά πιστεύω σου έδωσα ένα στίγμα .Όμως ανεξάρτητα με την θέση μου η την θέση σου χαίρομαι για τις ανταλλαγές απόψεων μεταξύ μας διότι μέσα από μια τέτοια συζήτηση μόνο καλό μπορεί να βγει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή